• INFÖR HABO IF

Onsdag kväll är det åter dags för oss att spela cupmatch. Vi möter då Habo IF på bortagräs i Toyota Cups andra omgång. Nu är det utslagsmatch och för den som förlorar är cupäventyret avslutat för detta år. Habo är ett starkt div 5-lag som gick som en slåtterkross i sitt gruppspel. Full poängpott och 20-4 i målskillnad på 3 matcher är starka siffror. Det är således en tuff utmaning som väntar oss. Men vi ska såklart göra vårt allra bästa och vi får en bra genomkörare inför seriepremiären till helgen. Favoritskapet ligger helt på Habo och det passar oss bra. Preliminär trupp: Alexander Josefsson Joel Persson Scott Gustafsson Gentijan Preteni Gustaf Bladh Dan Araya Rasmus Jonsson Viktor Josefsson Emil Tagesson Patrik Trofast Hugo Jarl Adriano Hadi Wolender Mustafa Haidari Mihael Soldan Sebastian Josefsson Avspark kl 19.30. // Mange Herrar för 10 dagar sedan 0kommentarer
  • Referat: IFK Österbymo - Bälaryds IK

Vi vann träningsmatchen mot IFK Österbymo på Bredstorps konstgräs i Tranås med 1-2 (1-2). En seger som får anses som fullt rättvis sett över 90 minuter även om vi inte gjorde nån supermatch. Men stundtals spelade vi bra. Första halvlek hade för vår del två olika ansikten. Den första halvan var vår sämsta period under matchen och den andra halvan vår klart bästa. Vi inledde trögt och det var inte mycket som funkade, mycket hafs och slarv med fler pass som gick fel än som hittade rätt. Österbymo inledde dock piggt och tog även ledningen efter ca 10 minuters spel efter en genomskärning och vristavslut. Vi började dock hitta rätt med passningar och löpningar efter ca 20-25 minuter och tiden fram till halvtidsvilan höjde vi oss rejält. Vi fick till en del riktigt bra sekvenser och vände även till ledning genom två baljor. 1-1 var frukten av ett fint anfall där Hugo Jarl satte dit bollen på fin assist från Sebastian Josefsson. Vi hade då spelat en halvtimma. Och 10 minuter senare satte vi även 1-2 när Joel Persson hittade fram till Adriano Hadi Wolender med en fantastiskt fin boll och "Adde" avslutade säkert. Adriano gjorde även en bra löpning i samband med målet, ska tilläggas Andra halvlek blev sedan mållös. Vår halvlek beskrivs nog bäst som helt okej. Vi kom in i perioder där vi slarvade en del och tog felbeslut men vi skapade även en del bra lägen framåt. Defensivt var det också helt okej. Österbymo hade ett par farliga framstötar men vi redde ut det. Härnäst väntar cupmatch borta mot Habo IF onsdag kväll och det blir genrepet inför seriepremiären mot Höreda kommande söndag. // Mange Herrar för 12 dagar sedan 0kommentarer
  • Referat: Myresjö IF - Bälaryds IK

Det blev seger för oss i träningsmatchen mot Myresjö IF när lagen möttes på Heds Arena i Vetlanda på Annandag påsk. Vi vann till slut med 1-3 (0-0). Detta efter en insats som vi spelmässigt inte kan vara speciellt nöjda med. Ty det var alltför mycket hafs, slarv, felpass och felbeslut. Första halvlek blev mållös. Vi hade mycket boll men lyckades inte skapa jättemycket framåt. Vi hade väl 3-4 bra lägen men kunde skapat så mycket mer och bättre om vi haft bättre kvalitet i vårt agerande. MIF tog sedan ledningen i inledningen av andra men vår replik kom snabbt. Bara fem minuter senare var det kvitterat när Viktor Josefsson tryckte upp bollen i nättaket efter fin framspelning av Mustafa Haidari. Vi avgjorde sedan matchen med två mål till under sista tio minuterna. I minut 83 satte Rikard Petersson 1-2 på hörnsituaton på fin hörnspark från Sebastian Josefsson och i 88:e minuten fastställde Dan Araya slutresultatet 1-3 och på nytt svarade Mustafa Haidari för en fin assist. Vi vann matchen rättvist men spelmässigt finns mycket mer att önska. Härnäst väntar träningsmatch mot IFK Österbymo lördag 6 april kl 15.00 i Tranås. Då ska vi förhoppningsvis höja oss flera snäpp. // Mange Herrar för 13 dagar sedan 0kommentarer