• Stjärnligan omgång 2 - Två stjärnor för Simonsson

Andra omgången av Stjärnligan har avgjorts. I mötet Kvarnsvedens IK U-Avesta AIK som slutade 3-2 (1-1) på Stora Ensoplanen fick Alexandra Simonsson två stjärnor. Kvarnsvedens Thea Molinder och Tyra Fjelling fick tre respektive en stjärna. Under matchen blev Avestamålvakten Felicia Lindström liggandes en längre stund efter en situation och fick föras bort i ambulans till sjukhus för vidare observation. De senaste rapporterna är att hon fick en kraftig hjärnskakning. BILDEN: Alexandra Simonsson gjorde ett av Avestas två mål mot Kvarnsveden U. Foto: Per Lindgren. Damer för 10 dagar sedan 0kommentarer
  • Otäck skada när Avestas damer förlorade mot Kvarnsveden IK U

Klubben Girlz åkte på dubbla smällar i måndagens bortamatch mot Kvarnsveden IK U. Att vi förlorade matchen med 3-2 (1-1), var av underordnad betydelse. Värre var att comebackande målvakten Felicia Lindström, som åkte på en nackskada i andra halvlek, och fick föras med ambulans till lasarett. Även systern Julia Lindström, fick bryta matchen, men där handlade det ”bara” om en förmodad stukning. I den första halvleken som slutade 1-1, var Avesta det bättre laget. Vi ägde den första halvtimmen, och spelade fysiskt mot Kvarnsveden, som slog bort mycket bollar. Efter 13 minuter gav Alexandra Simonsson Klubben ledningen med 0-1, när hon tog sig fram centralt och gick på eget avslut. Vi spelade aggressivt och vann de flesta närkamperna. Astrid Thorsberg utnyttjade sin storlek, och var mycket nyttig. Felicia Lindström i målet var i det närmaste sysslolös, bakom backlinjen bestående av Isabell Danielsson, Linda Bängs Eriksson, Julia Lindström och Cajsa Sölvestad. Även om det inte regnade målchanser, så hade vi ett hyfsat läge efter 35 minuter, när Simonsson spelade fram till Melinda Eriksson som avslutade över. Hemmalaget kom in i matchen sista kvarten, och med mindre än fem minuter kvar till paus, kvitterade Tyra Fjelling till 1-1, när hon sköt bollen över en chanslös Lindström i målet. Klubben återtog ledningen, 1-2 efter 56 minuter när Julia Lindström, höll sig framme, efter Alexandra Simonssons frispark, Glädjen blev dock kortvarig, när KIK kvitterade minuten senare, 2-2. Det målet gjorde att hemmalaget tog över allt mer av spelet och sköljde över AAIK. Även om ledningsmålet 3-2 dryga timmen spelad, var en bjudning från Felicia Lindström som tappade in bollen, så var det logiskt sett till spelet. Med 18 minuter kvar, följde sedan uppemot ett halvtimmes långt avbrott i och med Felicia Lindströms skada. Efter uppehållet, fick Magdalena Olsson stå i mellan stolparna, och Melinda Eriksson flyttades upp i anfallet. Även om vi stundtals spelade bra efter det långa avbrottet, så lyckades vi inte komma till några klara målchanser. Därmed står Avesta kvar på noll poäng efter två omgångar. Vi tar ändå med oss att vi spelade betydligt bättre än i premiären. Men viktigast. så klart, håller vi framförallt tummarna att Felicia Lindström klarat sig någorlunda. I nästa match, som spelas onsdagen den 15 maj kl 19:30, är det Smedjebackens FK som står för motståndet, på Avestavallen. Text & foto: Per Lindgren. Kvarnsvedens IK U-Avesta AIK3-2 (1-1) Målen: 0-1 (13) Alexandra Simonsson, 1-1 (43) Tyra Fjelling, 1-2 (56) Julia Lindström, 2-2 (57) Maja Wåhlin, 3-2 (62) Tyra Fjelling. Domare: Amelia Hagberg Publik 50 (Stora Enso Planen). AAIK (4-4-2) Felicia Lindström-Cajsa Sölvestad, Julia Lindström,Linda Bängs Eriksson, Isabell Danielsson-Melinda Eriksson,Alexandra Simonsson, Magda Olsson,Smilla Redlund-Astrid Thorsberg, Fredrika Svanström. Ersättare:Thea Steingruber, Mira-Li Eriksson, Lovis Farve Vernersson. Damer för 12 dagar sedan 0kommentarer
  • Avesta AIKs lag i division 4 förlorade premiären

AAIK:s damer i division 4 Dam södra Dalarna, spelade i torsdags kväll sin första seriematch för säsongen, när man mötte Säters IF på bortaplan. Matchen slutade med förlust 4-3 (1-2), där hemmalaget vände ett underläge efter paus, till vinst. I Avesta blev Mielat Okubay tvåmålskytt, och Tindra Englöf gjorde ett mål. Klubben fick en bra start på matchen när Mielat Okubay gjorde 0-1 efter fyra minuter. Säter kvitterade till 1-1, men AAIK kunde efter mål av Tindra Englöf gå fram till 1-2 efter första fyrtiofem. Efter pausen utökade sedan Avesta till 1-3, Okubay igen. Men Säter fick det sista ordet, då man efter tre raka mål gick fram till 4-3 -Det positiva övervägde det negativa. Vi tappade sista tjugo men vi krigade på och tänker fortsätta så, kommenterade Avestas tränare Johan Berggren matchen och fortsätter: -Med tanke på det är andra året med 11-manna och första med 90 minuter, så ser det ljust ut. Tjejerna var lite besvikna, men ändå positiva efter matchen. Sigrid (Lindén) motade massor av bollar, och vi hade fler lägen att göra fler mål. Vi är nöjda med inledningen av säsongen, med smak på mer. Torsdag den 9 maj är det hemmamatch mot Falu BS. Målen: 0-1(4) Mielat Okubay, 1-1 (22) Frida Jansson, 1-2 (39) Tindra Englöf, 1-3 (54) Mielat Okubay, straff, 2-3, 3-3 (55,72) Tilde Andersson, 4-3 (74) Anna Skinnars Norberg. Foto: Johan Berggren. Damer för 15 dagar sedan 0kommentarer