• ÄIK vaknade efter paus i derbyt

Det var upplagt för derbyfest när damlaget begav sig till Sjövallen för möte med Ahlafors IF. Toppen mot botten i tabellen men det var inget som märktes i första halvlek, den första halvleken var relativt jämn spelmässigt även om ÄIK var närmast ledning men en storspelande målvakt i hemmakassen gjorde att matchen var mållös. Ett rejält snack i pausen var nödvändigt, att kasta bort en match på detta sätt är inte okej i ett derby där taggade spelare borde vara givet. Helt andra takter i inledningen av andra halvlek och då kom även målen, 3 snabba mål på 5 minuter och så var matchen avgjord. Resten av halvleken spelas mest av, men en reducering kommer med 7 minuter kvar men närmare kommer de inte. Seger med 3-1 ger 3 nya viktiga poäng och laget är nu temporär serieledare. Återigen är våra duktiga juniorer Alma, Alva och Olivia definitivt delaktiga i segern och den förstnämnde utnämndes även till matchens lirare. Nu blir det ett litet uppehåll i seriespelet, nästa match spelas hemma mot Ytterby IS söndag 12/5. Målen från matchen finns att se på klubbens X (fd twitter) konto. Ahlafors IF - ÄIK dam 1-3 (0-0) Målskyttar: Vilma Winberg 1, Alva Hansson Björnram 1, Tilde Sandh 1. Varning: Tilde Sandh. Aktuell tabell Alekuriren Laget 4. Jennifer Thiel 5. Ellen Podvorec 6. Sofia Larson 7. Vilma Winberg 8. Olivia Leyonlund 9. My Nordgren 11. Tilde Sandh 12. Sofia Marainen 13. Annie Karlsson (K) 14. Amanda Gustavsson 15. Erica Larsson 16. Alma Lundqvist 17. Mathilda Niklasson 18. Daniella Susa 19. Alva Hansson Björnram 22. Ida Persson Tränarkommentar Jennifer - Derbydags och kanske var det nerver eller lite sviter från förra helgens poängtapp som satt kvar. Men första halvlek blev det något krampaktigt spel och en del stress och därmed dåliga beslut i passningsspelet. Ett snack i halvtid och ut och ta tag i taktpinnen i andra. När första målet väl satt kunde 2:an och 3:an också trilla in tätt på. Vi gör mål på fasta situationer vilket vi verkligen tar med oss från dagens match. Nu går vi in i en matchfri period då vi kan träna på och förhoppningsvis läka de skador som vi fick i dagens batalj. ÄIKs Föreningssida för 8 dagar sedan 0kommentarer
  • Älvängens IK har drabbats av sorg

Det var i förra veckan som vi nåddes av det tragiska beskedet att Ingalill Skånberg lämnat oss hastigt och alldeles för tidigt. Ingalill var en föreningsmänniska ut i fingerspetsarna. Inte bara var hon under många år en del av klubbens styrelse utan hon hjälpte även till på flertalet andra sätt, bland annat genom att bemanna kiosken under herrlagets matcher. Därutöver var hon under flera år ansvarig för att, tillsammans med maken Kjell att arrangera de väldigt uppskattade bingopromenaderna som klubben anordnade på söndagsförmiddagar. För att hedra Ingalill kommer herrlaget därför att spela i svarta sorgeband under lördagens hemmamatch mot Lerums IS. Det kommer även att hållas en tyst minut innan avspark. ÄIK har förlorat en fantastisk människa, alla våra tankar går till hennes anhöriga mitt i sorgen. Ingalill blev 61 år gammal. ÄIKs Föreningssida för 8 dagar sedan 3kommentarer
  • Herrlaget möter serieledarna

Så är det dags för ny hemmamatch för herrlaget och denna gång väntar serieledarna Lerums IS som öppnat säsongen på ett mycket fint sätt. ÄIK har skrapat ihop 4 poäng på de 3 inledande matcherna vilket är en helt okej start. Många av spelarna matchade i junior DM mot Ytterby IS i tisdags och den insatsen var fantastiskt bra förutom att man ändå lyckades förlora. Även Lerum har en ung trupp till sitt förfogande, så det kommer nog bli en offensiv och kul match att titta på. ÄIK kommer spela med svarta sorgbindlar efter Ingalill Skånbergs hastiga och mycket tragiska bortgång. Bland annat satt Ingalill med i styrelsen under många år, stod i kiosken på herrlagets matcher, arrangerade ÄIK Cup samt administrerade bingopromenaderna under många år tillsammans med maken Kjell. ÄIK och hennes anhöriga och vänner har förlorat en fantastisk människa alldeles för tidigt. ÄIK herr - Lerums IS När: Lördag 27/4 Var: Älvevi konstgräs Avspark: 13:00 Aktuell tabell Uttagen trupp 1. Erik Blomdahl 2. Lukas Svärdström 3. Loke Svalsjö 4. Lucas Sjöborg 5. Edvin Baljhagen 10. Jesper Knaving 12. Philip Engström 13. Oscar Sahlberg Heras 14. Albin Baljhagen 16. Carl Sandin 17. Olle Hansson Björnram 18. Melvi Dahlman 19. Melvin Berggren 20. Max Sandberg Häggander 21. Melvin Källgren 22. Ensar Can Tränarkommentar - En riktigt sur förlust senast men nu väntar en ny match så vi har laddat om och är redo. Uppladdningen kommer bli speciell och känslofylld efter IngaLills plötsliga bortgång så trots att det är en svår tid är det viktigt att vi försöker koppla bort allt annat och enbart fokusera på uppgiften under de 90 minuter matchen pågår. Lerums IS är hittills obesegrade men vi slog dem hemma i fjol och vet att vi kan göra det igen om vi bara tar tillvara på våra chanser. Kan ni inte vara på Älvevi på lördag kan ni aom vanligt följa matchen i textform på appen Min Fotboll ÄIKs Föreningssida för 8 dagar sedan 0kommentarer