• Intressant Alederby väntar damlaget

På fredag är det dags för ett av årets två Alederbyn då damlaget beger sig till Sjövallen för första ronden. ÄIK har öppnat seriespelet på ett imponerande sätt även om en säker ledning 4-2 mot IK Zenith tappades i slutet sist. Nu gäller det att revanschlusten efter poängtappet sist övervinner rädslan att misslyckas. Förra årets derby på bortaplan slutade med en svidande förlust och det är inget som bör vara aktuellt om man har någon fundering på serieseger denna säsong. ÄIK åker med en full trupp, 16 spelare är uttagna däribland 3 juniorer som imponerat och spelat till sig en plats i matchtruppen. Saknas denna gång gör bland annat Julia Svennblad som är skadad och tvåmålsskytten från sist Ebba Sporrong. Tanken var att matchen skulle spelas på gräs vilket vädret stoppat och därför är det en lite tidigare avsparkstid än normalt. Nu håller vi tummarna att det blir en riktig folkfest och att laget hämtar hem 3 värdefulla poäng. Ahlafors IF - ÄIK dam När: Fredag 26/4 Var: Sjövallen konstgräs Avspark: 18:30 Uttagen trupp 4. Jennifer Thiel 5. Ellen Podvorec 6. Sofia Larson 7. Vilma Winberg 8. Olivia Leyonlund 9. My Nordgren 11. Tilde Sandh 12. Sofia Marainen 13. Annie Karlsson (K) 14. Amanda Gustavsson 15. Erica Larsson 16. Alma Lundqvist 17. Mathilda Niklasson 18. Daniella Susa 19. Alva Hansson Björnram 22. Ida Persson Tränarkommentar Ali - Äntligen dags för match igen. Vi har fått en riktigt bra start på serien, 2 sena insläppta senast blev till ett kryss men överlag en väldigt bra genomförd match. Nu är det dags för derby och nu gäller de att jobba ödmjukt och få till en bra prestation så kommer detta gå bra. Vi hoppas på ett fint publikstöd trots att det är en bortamatch. Aktuell tabell Kan ni inte följa matchen på plats kan ni som vanligt följa matchen på appen Min Fotboll ÄIKs Föreningssida igår 0kommentarer
  • Brutal förlust för herrjuniorerna

Det visade sig bli en matchbild som inte många i publiken hade väntat sig, det var ÄIK som styrde spelet och ett frustrerat Ytterby kom ingenstans. Max Sandberg Häggander trycker dit dubbla mål och ÄIK har med sig en mycket rättvis 2-0 ledning i pausvilan. Ytterby försöker inledningsvis i andra halvlek mata ännu mer långbollar bakom ÄIK:s backlinje men detta löser backlinjen utan några större problem. Istället kommer 3-0 till ÄIK och i detta skede känns det avgjort, men en reducering till 3-1 kommer strax efteråt. ÄIK fortsätter dock att spela fint och blir tilldömda en straff som Melvin Berggren sätter säkert i mål. Med 10 minuter kvar och ledning 4-1 borde det varit klart och det kanske det som var problemet. Först kommer en ny reducering till 4-2 men klockan tickar på i den korta 60 minutersmatchen så det kändes tryggt. Men i slutminuterna förändrar två frisparkar allt, en går direkt in i mål och den sista lyras in och nickas i mål. Direkt efter det sista målet blåser domaren av matchen. Ett tapp som svider kopiöst, ÄIK gör en kanonmatch i 55 minuter och är det klart bättre laget spelmässigt. Efter detta hemska tapp förloras den efterföljande straffläggningen av bara farten och DM äventyret är över för denna gång. Men mitt i all bedrövelse måste man imponeras av laget som ikväll var lysande förutom sista 5 minuterna, framtiden för ÄIK ser oerhört ljus ut då man får fram så många duktiga egna talanger. ÄIK herrjunior - Ytterby IS 6-8 efter straffar, 4-4 (2-0) efter full tid Målskyttar: Max Sandberg Häggander 2, Melvin Källgren 1, Melvin Berggren 1 (straff). Varningar: Ensar Can, Benjamin Mustafovic. Laget 7. Melvin Berggren (K) 8. Albin Baljhagen 9. Loke Svalsjö 10. Ahmad El Jomaa 11. Aria Abdullah 12. Benjamin Mustafovic 14. Muntadhr Hayder Sattar Al Salim 15. Melvin Dahlman 16. Ensar Can 17. Matteus Podvorec 20. Max Sandberg Häggander 21. Melvin Källgren 22. Carl Sandin 23. Melker Blomdahl ÄIKs Föreningssida för 2 dagar sedan 0kommentarer