• Mållös match för herrlaget

Herrlaget mötte i fjärde omgången serieledarna Lerums IS på konstgräset. Innan match hölls en tyst minut för Ingalill Skånberg som tragiskt gick bort i förra veckan. Första halvlek var oerhört statisk och knappt en enda målchans skapades, men det skulle tas igen iandra halvlek. Andra halvlek blev raka motsatsen och de heta chanserna avlöste varann. Lerum hade väl flest målchanser, bland annat träffade de målställningen inte mindre än tre gånger. Trots detta stack ÄIK upp och skapade även de några oerhört vassa lägen, det hetaste läget hade Jesper Knaving med minuter kvar då han i fritt läge avslutade mitt i magen på målvakten. Oavgjort kan väl ses som rättvist, men det borde kanske blivit 2-2 istället för 0-0. ÄIK saknade en del viktiga pjäser denna match, men likväl står man upp på ett mycket fint sätt vilket visar att den unga truppen har en mycket fin bredd. Nästa match spelas lördag 4 maj borta mot Partille IF. Laget 1. Erik Blomdahl 2. Lukas Svärdström 3. Loke Svalsjö 5. Edvin Baljhagen 10. Jesper Knaving 12. Philip Engström 13. Oscar Sahlberg Heras 14. Albin Baljhagen 16. Carl Sandin 17. Olle Hansson Björnram 18. Melvi Dahlman 19. Melvin Berggren 20. Max Sandberg Häggander 21. Melvin Källgren 22. Ensar Can 23. Melker Blomdahl Aktuell tabell Tränarkommentar - Överlag är insatsen idag godkänd. Lerum har fått en bra start på årets säsong och gjort en hel del mål framåt så att vi lyckas hålla nollan är en stark bedrift. Där ska en eloge ges till hela laget men framförallt Erik i mål som står för flera bra räddningar i matchen. Framåt får vi det fortsatt inte riktigt att lossna även om vi skapar en del heta chanser men det är något vi får fortsätta jobba med på träningsplanen. ÄIKs Föreningssida för 7 dagar sedan 0kommentarer
  • ÄIK vaknade efter paus i derbyt

Det var upplagt för derbyfest när damlaget begav sig till Sjövallen för möte med Ahlafors IF. Toppen mot botten i tabellen men det var inget som märktes i första halvlek, den första halvleken var relativt jämn spelmässigt även om ÄIK var närmast ledning men en storspelande målvakt i hemmakassen gjorde att matchen var mållös. Ett rejält snack i pausen var nödvändigt, att kasta bort en match på detta sätt är inte okej i ett derby där taggade spelare borde vara givet. Helt andra takter i inledningen av andra halvlek och då kom även målen, 3 snabba mål på 5 minuter och så var matchen avgjord. Resten av halvleken spelas mest av, men en reducering kommer med 7 minuter kvar men närmare kommer de inte. Seger med 3-1 ger 3 nya viktiga poäng och laget är nu temporär serieledare. Återigen är våra duktiga juniorer Alma, Alva och Olivia definitivt delaktiga i segern och den förstnämnde utnämndes även till matchens lirare. Nu blir det ett litet uppehåll i seriespelet, nästa match spelas hemma mot Ytterby IS söndag 12/5. Målen från matchen finns att se på klubbens X (fd twitter) konto. Ahlafors IF - ÄIK dam 1-3 (0-0) Målskyttar: Vilma Winberg 1, Alva Hansson Björnram 1, Tilde Sandh 1. Varning: Tilde Sandh. Aktuell tabell Alekuriren Laget 4. Jennifer Thiel 5. Ellen Podvorec 6. Sofia Larson 7. Vilma Winberg 8. Olivia Leyonlund 9. My Nordgren 11. Tilde Sandh 12. Sofia Marainen 13. Annie Karlsson (K) 14. Amanda Gustavsson 15. Erica Larsson 16. Alma Lundqvist 17. Mathilda Niklasson 18. Daniella Susa 19. Alva Hansson Björnram 22. Ida Persson Tränarkommentar Jennifer - Derbydags och kanske var det nerver eller lite sviter från förra helgens poängtapp som satt kvar. Men första halvlek blev det något krampaktigt spel och en del stress och därmed dåliga beslut i passningsspelet. Ett snack i halvtid och ut och ta tag i taktpinnen i andra. När första målet väl satt kunde 2:an och 3:an också trilla in tätt på. Vi gör mål på fasta situationer vilket vi verkligen tar med oss från dagens match. Nu går vi in i en matchfri period då vi kan träna på och förhoppningsvis läka de skador som vi fick i dagens batalj. ÄIKs Föreningssida för 8 dagar sedan 0kommentarer