• Herrlaget spelar borta på torsdag

Tre matcher kvar att spela säsongen 2024 och nu väntas en tuff bortamatch mot en motståndare som jagar nytt kontrakt och garanterat kommer sälja sig dyrt. ÄIK har egentligen inte mycket att spela för mer än att man vill avsluta snyggt och försöka behålla sin 6:e plats då det är ett gäng med lag som jagar några poäng bakom. Senast mot Götaholm fixade man till slut 1 poäng även om insatsen i de första 75 minuterna var riktigt blek. Förhoppningsvis har laget hittat lite mer flyt och go under veckans träningar och på nytt kan komma upp i sin egentliga nivå som tidigare varit betydligt högre tidigare under säsongen. Inga avstängningar som stör ÄIK denna match. SKIF Semberija- ÄIK herr När: Torsdag 19/9 Var: Bergsjövallen konstgräs Avspark: 19:45 Aktuell tabell Uttagen trupp 1. Erik Blomdahl 2. Lukas Svärdström 5. Edvin Baljhagen 6. Jesper Ljung 7. Hannes Berggren 10. Albin Baljhagen 11. Emil Hansson Björnram 12. Philip Engström 13. Oscar Sahlberg Heras 14. Eric Auinger 17. Olle Hansson Björnram 18. David Eriksson 19. Melvin Berggren 21. Melvin Källgren 22. Felix Karlsson 23. Melker Blomdahl Tränarkommentar Kommer... Kan ni inte ta er till Bergsjövallen på torsdag så kan ni följa matchen i textform på appen Min Fotboll ÄIKs Föreningssida för 2 dagar sedan 0kommentarer
  • Herrlaget vaknade sent

En fantstisk septemberdag och gräsplanen var riktigt fin trots regnet som föll förra veckan. De sista två insatserna mot Angered och Romelanda var allt annat än bra och nu hoppades alla på att laget skulle studsa tillbaka. Dessvärre är första halvlek ett riktigt sömnpiller ur ÄIK ögon mätt, inte en enda målchans skapades. Motståndarna Götaholm skapade inte heller mycket mer men tilldömdes två tveksamma straffar som förvaltades på bästa sätt. Underläge 2-0 i paus och förhoppningarna över att plocka poäng kändes avlägset. Andra halvlek startar aningen bättre även om Götaholm kändes lite bättre och mer intresserade. Men i 76:e minuten kommer ett inlägg och där sover Götaholmsförsvaret vilket Hannes Berggren tar vara på, nick i mål till 1-2 vilket var ÄIK:s första riktiga målchans. Nu vaknade ÄIK till liv, nu såg man vad laget kan egentligen och nu jagade man kvittering. I 84:e minuten är det en tröjdragning och där kunde domaren inte fria efter de två straffarna i första halvlek. Hannes Berggren kliver fram och satte säkert bollen i nät och helt plötsligt stod det 2-2 på resultattavlan. De sista 5 minuterna är det ÄIK som trycker på för ett ytterligare mål, men det blir inga fler mål och matchen slutar 2-2. Sett till de första 75 minuterna är det riktigt bra att få med sig 1 poäng. Nästkommande match spelas nästa torsdag borta mot Semberija. ÄIK herr - Götaholms BK 2-2 (0-2) Målskytt: Hannes Berggren 2. Varningar: Melvin Berggren, Albin Baljhagen. Aktuell tabell Laget 1. Emil Nyqvist 2. Lukas Svärdström 4. Carl Sandin 5. Edvin Baljhagen 6. Jesper Dhuri 7. Hannes Berggren 10. Albin Baljhagen 12. Philip Engström 13. Oscar Sahlberg Heras 14. Eric Auinger 18. David Eriksson 19. Melvin Berggren 21. Melvin Källgren 22. Felix Karlsson 23. Melker Blomdahl Tränarkommentar Kommer... ÄIKs Föreningssida för 5 dagar sedan 0kommentarer