• Målfest och 3 viktiga poäng till herrlaget

Isande vindar drog över Älvevi men underhållningen var av allra högsta klass. Kanske inte kvalitetsmässigt, men publiken fick se det mesta denna eftermiddag. ÄIK öppnade matchen starkt och styrde första tjugo minuterna och tog även ledningen med 2-0, där och då kändes det som om det skulle bli 3 enkla poäng denna dag. Men Angered kom in i matchen mer och mer och reducerade även till 2-1. Strax innan pausvilan kom 3-1 efter en hörna och det var ett bra resultat att få med sig in i pausvilan. Andra halvlek står och väger inledningsvis men när det kommer en reducering från ingenstans började viss oro sprida sig bland supportrarna. Comebackande Alexander Stéen gör sitt tredje mål för dagen när han tycker in 4-2 i nättaket och då kändes det genast bättre på läktarplats. Men endast 30 sekunder senare reducerar Angered återigen vilket kändes oerhört onödigt. Med 10 minuter kvar får ÄIK en straff som såg aningen billig ut och detta blev för mycket för bortalaget som lägger allt sitt fokus på domarna efter detta. 5-3 på straffen och där avgjordes matchen. 2 utvisningar och 6 gula kort blir det totalt för bortalaget och då ger man sig inte riktigt chansen att kunna vinna en match. Detta är ju annars ett område ÄIK förbättrat denna säsong, att inte ta massa onödiga gula och röda kort och fokusera på fel saker. Här har man gått från botten till toppen i fairplayligan, mycket bra. Angered reducerar återigen med minuterna kvar men närmare kommer de inte. Den här matchen borde ha stängts långt tidigare, samtliga 4 mål som släpps in hade kunnat undvikas med ett nogrannare och synkat försvarsspel. Men oavsett 3 oerhört viktiga poäng in på kontot vilket gör att man nu kan börja kika lite uppåt i tabellen istället. Nästa seriematch spelas hemma fredag 17/5 mot Romelanda UF, förhoppningsvis då på gräset. ÄIK herr - Angereds BK 5-4 (3-1) Målskyttar: Alexander Stéen 3, Hannes Berggren 2. Laget 1. Erik Blomdahl 4. Lucas Sjöborg 5. Edvin Baljhagen 7. Hannes Berggren 8. Alexander Stéen 10. Jesper Knaving 11. Emil Hansson Björnram 12. Philip Engström 13. Oscar Sahlberg Heras 14. Albin Baljhagen 16. Carl Sandin 17. Olle Hansson Björnram 19. Melvin Berggren 20. Max Sandberg Häggander 22. Ensar Can 23. Melker Blomdahl Alekuriren Aktuell tabell Tränarkommentar - Otroligt skönt med 3 poäng. Vi får en fantastisk start på matchen och borde ha avgjort den mycket tidigare men vi blir lite för bekväma och bjuder in Angered i matchen flera gånger om vilket gör att det lever hela vägen in. Även om det finns mer att önska av spelet idag och framförallt försvarsspelet som annars sett så stabilt ut så tar vi tre mycket välbehövliga poäng och får bra utdelning framåt och det får vi vara nöjda med. ÄIKs Föreningssida för 3 dagar sedan 0kommentarer
  • Herrlaget spelar hemma på torsdag

Imorgon torsdag är det Kristi himmelsfärdsdag och då spelar herrlaget en viktig hemmamatch mot Angered BK. Vid seger rycker man ifrån bottenlagen men vid en förlust så är man helt plötsligt indragna i bottenstriden. I de 5 första matcherna har det mesta varit positivt men de 3 oavgjorda matcherna kostar tabellplaceringar. En del skador och sjukdomar i truppen, men ÄIK mönstrar trots detta en stark matchtrupp där Alexander Stéen gör comeback i ÄIK efter sina studier och fotbollsspel i USA. Matchen spelas på konstgräs då gräsplanen fortfarande är lite för mjuk för träning och match. ÄIK herr - Angered BK När: Torsdag 9/5 Var: Älvevi konstgräs Avspark: 13:00 Aktuell tabell Uttagen trupp 1. Erik Blomdahl 4. Lucas Sjöborg 5. Edvin Baljhagen 6. Jesper Ljung 7. Hannes Berggren 8. Alexander Stéen 10. Jesper Knaving 11. Emil Hansson Björnram 12. Philip Engström 13. Oscar Sahlberg Heras 14. Albin Baljhagen 16. Carl Sandin 17. Olle Hansson Björnram 19. Melvin Berggren 20. Max Sandberg Häggander 22. Ensar Can Tränarkommentar - En blek första halvlek följdes upp av en lite bättre andra halvlek förra helgen men det blev återigen endast en poäng och nu börjar avståndet upp växa sig större och större så vill vi hänga på är det dags att börja plocka trepoängare. Träningsveckan har varit bra och i tisdagens B-lagsmatch fick vi verkligen anfallsspelet att stämma så förhoppningsvis kan vi fortsätta på den inslagna vägen och få igång målskyttet även i serien. Kan ni inte se matchen på plats kan ni som vanligt följa matchen i textform på appen Min Fotboll ÄIKs Föreningssida för 4 dagar sedan 0kommentarer