• Förlust i årets sista seriematch

Sista serieomgången spelades på Futurum i Bålsta mot Håbo (30/9). Även om serien var avgjord och matchen inte betydde något i tabellen så är det alltid lite extra då serieettan (AIF) möte serietvåan (Håbo). Det gjorde att det blev en liten annan typ av match och Håbo var mer fokuserade och motiverade. Håbo öppnade starkt och tog ganska omgående ledningen. AIF kvitterade snabbt efter ett fint skott. Aliske gjorde därefter en bra omställning och ytterligare ett fint mål och tog ledningen. Ställningen stod sig dock till pausvilan. I andra halvlek öppnade Håbo starkt och ökade pressen mot AIF och de kvitterade ganska omgående. Matchen böljade fram och tillbaka och det skapades chanser mot båda målen. Håbo visade fin inställning och gjorde via ett långskott 3-2. Mot slutet av matchen försökte AIF spelarna men denna gång orkade spelarna inte vända matchen och var inte riktigt motiverade. Det blev förlust med 2-3 och en lång seriesäsong är färdigspelad. Det har varit många fina och minnesvärda matcher under året. Mycket matchande med många dubbla matcher per helg. Nu blir det lite träning och nedvarvningen efter en intensiv septembermånad. Nästa träning blir på onsdag 4/10. Tränarstaben A-lag Damer 30 sep 2023 0kommentarer
  • Bortavinst mot Islingby och fin avslutning i NaFu-serien

Det var tidig söndagsmorgon (24/9) när damjuniorerna samlades för avfärd mot Borlänge och match på idylliska Torsångs IP mot Islingby IK i NaFu-serien. Det är ett starkt motstånd och i somras blev det förlust mot dem i Dalecarlia. Efter en lång resa var det fokuserade tjejer som gjorde en bra uppvärmning. När domaren blåste för avspark i pipan visade AIF-spelare god inställning. Det var högt tempo och intensiva närkamper från första början. Alsike hängde med och tog löpduellerna och fick tag i bollen. Efter en utmärkt omställning gjorde AIF ett fint mål efter lite mer än 10 minuters spel. Islingby försökte öka tempot men AIF kunde följa med och vann många närkamper. Det blev hörnor mot båda målen men det blev inte några fler mål i den första halvleken. Islingby öppnade andra halvlek med ett frejdigt spel. Det avskräckte inte AIF som vann nickdueller och gav max i varje situation. Alsike började dessutom skapa flera målchanser och till sist gav det utdelning efter ett fint spel i straffområdet. AIF tog ledningen med 2-0 och fortsatte med att vara noga både i defensiven och offensiven. Islingby gjorde nya försök men fint försvars- och målvaktspel gjorde att det var stabilt bakåt. Alsike hade flera bra spelkombinationer och när ca en kvart återstod utökade AIF ledningen. Islingby försökte men AIF svarade och skapade ytterligare några farliga målchanser. Det fanns en genuin kämpaglöd och AIF fortsatte att trycka på och gick till nya anfall. Det var bud på fler AIF-mål men matchen slutade till sist med en 3-0 vinst. Det var rättvist och hela laget jobbade från målvakt till anfall med att vinna boll och ett vägvinnande passningsspel. Det var tuffa närkamper och löpningar under hela matchen och Islingby gjorde så att detta var en av de intensivaste matcherna i serien. Det var en imponerande laginsats där alla gav allt de hade och starkt att vinna denna bortamatch mot tufft motstånd. Extra kul att spelarna kunde göra en fin avslutning i NaFu-sereien i sista matchen. Det firades med lite mat i Borlänge innan hemresan påbörjades. Nu får AIF damjuniorer invänta återstående matcher för att se vilken plats det blir. Det kan bli silver eller guld i NaFu-serien. En serieomgång återstår med en bortamatch mot Håbo i Upplandserien nästa helg. Därefter är seriespelet slut för detta år. Tränarstaben A-lag Damer 24 sep 2023 0kommentarer
  • Firande av seriesegern efter säsongens sista hemmamatch

Dagens match (23/9) spelades hemma på Alsike KG mot Enköpings SK i serien F16/17 Avancerad Uppland. Det var bra yttre förhållanden och det var även en hel del publikt som var och tittade på matchen. Alsike öppnade matchen bra, men efter en stark AIF-start jämnade ESK ut spelet. Det har varit jämna matcher mot Enköping tidigare i serien och så blev det även idag. ESK skapade några kontringar men det var stabilt i AIF-försvaret. Mot slutet av första halvlek kunde AIF skapa ett lite mer tryck genom bra kantspel. Det resulterade i några farliga hörnor men första halvlek slutade 0-0. I andra halvlek öppnade ESK med högre press och Alsike fick svårt att få ett bra flyt i spelet. Det blev mycket ställningskrig på mitten och det skapades inte så många målchanser. AIF skapade några hörnor och det var nära att det blev mål. Det ville sig inte riktigt och matchen var på väg att sluta mållös. Plötsligt efter ca 80 minuters spel tilldömes AIF en straff. Den förvaltades säkert och Alsike tog ledningen. ESK gjorde ett försök att kvittera men AIF-spelarna spelade säkert. Matchen slutade med vinst (1-0). Efter matchen firade Alsike seriesegern med lite Pommac och glass. Kul att så många kunde komma och fira seriesegern och det blev extra roligt att göra det på hemmaplan. Det var tredje året i rad som Alsike damjuniorer vann denna serie; 2023, 2022 och 2021. Efter firandet i höstsolen gick spelarna hem och imorgon söndag väntar en ny tuff bortamatch i Borlänge mot Islingby. Efter det återstår en bortamatch mot Håbo nästa helg. Årets spel är inne i slutfasen. Tränarstaben A-lag Damer 23 sep 2023 0kommentarer