• Oavgjort inför storpublik

Lineup, speaker, välfyllda läktare, grillos och dunkande musik - några av ingredienserna på Alsikedagen som gick av stapeln idag (lördag). Som match kan vi sammanfatta att vi lyckades rädda med oss en poäng trots att vi inte får spelet att fungera under långa stunder. Vi blir l å n g a och Börje SK överbelastar på mitten. Precision i passningar och bestämda tillslag lyser med sin frånvaro. Vi har också svårt att ta tillvara på målchanser och bjudningar. Försvarsmässigt är det inget fel och vi håller förtjänstfullt emot ett otal hörnor. Sista halvtimmen blir bästa perioden och kvitteringen i 76 minuten är skön. Höstsäsongen rullar vidare med match nästa helg. I tabellen ligger vi kvar på andra plats bakom Danmark som verkar bestämt sig för att flytta upp sitt "andralag" till division 4. Tränarstaben A-lag Damer 24 aug 0kommentarer
  • Nygamla spelare och debutanter i höstpremiär

Det bär emot att inkludera ordet höst men idag drog just höstomgången av division 5 västra igång på Korsängen i ett blåsigt Enköping. I våras blev det förlust mot Enköping United som är ett rutinerat lag med de flesta spelarna födda 1995-1997 och med ett par 2005:or som yngsta spelare. Förutsättningarna var heller inte de bästa med flera sjuka eller skadade spelare i AIF. Några som lagt skorna på hyllan fick damma av dem och med en inlånad spelare så fick vi ändå ihop ett lag. Det gick också vår väg och efter dryga 30 minuter tar vi ledningen. Tyvärr får vi en hörna mot oss strax innan pausvilan...lite av en mardröm för oss. Till pausvila med 1-1. Andra halvlek och med både vinden och solen i ryggen...men tyvärr baklängesmål återigen på en fast situation. Minuten efter kvitterar vi och äntligen får vi utdelning på det vi nött...bollen snett inåt bakåt - ett mönsteranfall. Enköping får dock till en omställning och tar åter ledningen. Nu rinner minuterna iväg snabbt - men plötsligt är det "handboll" i Enköpings straffområde och nu gäller det. Straffen sitter obenhörligt lågt och nära stolpen och innebär 3-3 med 7 minuter kvar. Lite onödigt bjuder vi strax före slutet Enköping på ett skottläge som dock räddas snyggt av vår målvakt och vi får med oss en välförtjänt poäng hem till Alsike. Nu blir det match varje helg. Nästa i samband med Alsikedagen och vi hoppas på storpublik och support. Tränarstaben A-lag Damer 17 aug 0kommentarer