• Referat: Kungsbacka IF - Alets IK

Nja, det var inte riktigt så vi ville starta hösten... Orimliga mängder regn under dagen ledde till att matchen fick flyttas till konstgräs, om man nu kan kalla det konstgräs, skulle mer vilja säga balkongmatta. Någon form av minimum-kvalitet borde det väl ändå krävas för spel i Hallands högsta serie kan jag tycka, men icke! Regnet skulle visa sig vara väderfenomen nummer två att påverka dagens match. KIF börjar i medvinden och får lite momentum av att vi inte kan använda ytorna bakom deras lag då bollen stannar i vinden, men vi försvarar oss väl och 0-0 känns rimligt i paus. Med vinden i ryggen i andra känns det som att vi kan få med oss en trea, vi har bra kontroll på halvleken men skapar lite för få avslut mot mål. KIFs ledningsmål kommer efter en inläggsfrispark där vi inte är vakna och tappar markering och bara 3 minuter senare kommer tvåan för KIF också den på frispark, från ca 25 meter otagbart i krysset, ett avslut från den högre skolan i motvind, det lär han inte göra om.... Vi ger oss inte och skapar några bra chanser och oavgjort hade speglat matchen bättre, totalt sett har vi 5 ramträffar och en nick över på mållinjen, men inget nätrassel alls. Lärdomar: Dra på oss mindre frisparkar runt straffområdet och bli kyligare i våra avslut. Vi avslutar med några plus i kanten till Vigge, Sebbe.J och Theo för goda insatser. Nu laddar vi för derbyt nästa helg! /Coach T Senior Herr 10 aug 0kommentarer
  • Stötta Alets IK!

Köp Alets Toalettpapper och Hushållspapper. Nu har Ni möjligheten att köpa toalettpapper och hushållspapper. En produkt alla behöver och som alla använder. Visste Ni, att i snitt använder en person ca 100 rullar toalettpapper om året! Nu har vi ett extra långt toalett och hushållspapper som därmed räcker längre per rulle. Som är Svanen-märkt och tillverkat i Sverige! Toalettpapper - En bal = 20st toalettrullar - 50 meter per rulle - Pris 260.- (där 80:- går direkt till Alets IK) Hushållspapper - En bal = 6st hushållsrullar - 70 meter per rulle - Pris 260.- (där 80:- går direkt till Alets IK) Köp nu! Här kan ni ladda ner beställningslista som PDF Här kan ni ladda ner beställningslista som WORD-fil Maila beställningslistan till: aletfotboll@gmail.com Leverans sker 14 & 15 september vid Alets Klubbstuga Swish 123 351 5392 Alets IK 15 jul 0kommentarer
  • Referat: Alets IK - Lilla Träslövs FF

Formsvackan är total - Sommarledigheten kunde inte komma bättre! Vi har en tung sista period av vårsäsongen där vi inkluderat gårdagens match har tre rakar förluster. Finns så klart en massa anaylser att göra för att komma tillrätta med detta, den mest avgörande tror jag är att vi inte har tränat tillsammans ordentligt, 5-6 spelare har över 50% procent i närvaro dem senaste fem veckorna. Skador, sjukdomar mm har jäckat oss ordentligt. Uppehållet kommer därför lägligt, vi kan kurera oss och ladda batterierna både mentalt och fysiskt och förhoppningsvis kunna prestera på topp under hösten, för det råder inget tvivel om att truppens kvaliteter är tillräckliga! Gårdagens match är överlag ganska jämn spelmässigt, men alldeles för många enkla misstag leder till enkla mål för LTFF och en avsaknad av skärpa framför mål för egen del gör att matchen slutar som den gör. Ha en riktigt bra ledighet så ses vi på vallen den 30/7 när vi drar igång träningen igen! /Coach T Senior Herr 5 jul 0kommentarer
  • Avslutning

Idag var det sommaravslutning för fotbollsskolan och P2017. Våra hårdsatsande gossar krossade föräldralagen fullständigt. Korvgrillning som avslutning. Stort tack till ledare Ellen, Filip, Anders och Rebecka! Träningarna börjar igen i samband med skolstarten. Ha en skön sommar alla barn och föräldrar önskar styrelsen. Alets IK 29 jun 0kommentarer
  • Referat: Lerkils IF - Alets IK

Tog vi midsommarledigt en dag för tidigt? Gårdagens topp 3 att ta med sig: 1. 15-åriga Jonah gjorde en strålande debut! 2. Inga avstängda till nästa match 3. En lång bortamatch till avklarad. I övrigt bryter vi ihop, glömmer och laddar om och tar nya tag i nästa vecka. Ha en riktigt fin midsommar! Coach T Senior Herr 21 jun 0kommentarer
  • Referat: Alets IK - Skrea IF

Delad poäng mot Skrea! Det var fina förutsättningar på vallen igår, något vi inte kunde nyttja fullt ut. Första halvleken är en ganska jämn historia, jag upplever dock att det är vi som har "kontroll" över matchbilden i långa perioder. Som så ofta i fotboll är det omställningar som skapar farligheter för vår motståndare. Det vill sig därför inte bättre än att det står 0-2 i paus. Vi justerar vårt spelsätt och gör ett byte i paus, vi får bra träff på detta och dominerar klart andra halvleken. Reduceringen kommer redan i andra halvleks första minut och därifrån är det fullt fart mot målet om 3 poäng. Skrea offrar sig heroiskt i och runt straffområdet vilket gör att vi inte lyckas kvittera med tid kvar att gå för vinsten, kvitteringen kommer istället i matchens sista spark och matchen slutar 2-2. - För mig personligen är det en svag coachinsats med helt fel fokus. Det får vi ändra på! - Starkt av kollektivet att "trumma på" och till slut få in kvitteringen. - Vi avslutar med att önska ett stort grattis till lagets studenter Edvin och Leon, hoppas ni får en grym dag! /Coach T Senior Herr 14 jun 0kommentarer
  • Referat: Alets IK - BK Viljan

Full fart från start! Igår tog vi emot BK Viljan hemma på vallen, där gräsmattan nu börjar rätta till sig ordentligt, det bjuder in till att kunna spela en lite mer passningsorienterad fotboll. Vilket vi under första halvleken gör helt okey, det skapas en hel del chanser och ledningsmålet ligger tidigt i luften, vi hinner träffa virket en gång innan Adam Junior gör sitt första mål för föreningen, en vackert placerad bredsida i målvaktens högra hörn. Vi har fortsatt kontroll på matchen men spelar lite för mycket runt deras lag och hotar inte riktigt så mycket som vi skulle önska. Ledningen står sig halvleken ut. Dialogen i paus handlar en del om att stanna med folk centralt för att kunna spela förbi deras anfallsled genom mitten för att i steg två hitta ytorna utanför deras trebackslinje och bakom deras fem mittfälltare, vi lyckas ganska väl och BKV får jobba ganska hårt med överflyttningar och vi kan via några fina diagonalbollar skapa stora chanser. 2-0 och 3-0 kommer innan vi nått 65 minuter, vi slappnar av lite granna och reduceringen kommer lite slumpartat till 3-1. Nu präglas matchen lite mer av omställningar än kontrollerat spel, kanske på grund av det massiva regnandet som gör det svårspelat. 4-1 kommer med 10 minuter kvar och matchen är avgjord, BKV gör ett tröstmål med 3 minuter kvar och resultatet skrivs 4-2. Välförtjänt med 3 poäng och en betydligt mer kontrollerad matchbild för vår del jämfört med dem senaste matcherna. Ett extra omnämnande tycker jag Lalle är värd som kliver in och gör en riktigt bra prestation när Robin tvingas kliva av med en rejäl lårkaka i slutet på första halvleken. 19´ 1-0 Adam.S-H (Linus) 52´ 2-0 Emil (Anton) 62´ 3-0 Linus (Edvin) 65´. 3-1 81´ 4-1 Danne (Linus) 87´ 4-2 /Coach T Senior Herr 8 jun 0kommentarer
  • Referat: Kungsbacka City FC - Alets IK

Årets första trea på bortaplan! Tingsbergsvallen i Kungsbacka var målet för gårdagen, dit Sennnans Buss tog oss på ett tryggt och säkert sätt. Dessutom på minuten i planerad tid. En fin matta och bra väder spetsade förutsättingarna till att vara nära nog perfekta. Första halvlek är en ganska jämn historia där bollen befinner sig mycket i luften trots det fina underlaget. En kvart in så kommer KCFC runt på högerkanten, med ambitionen att slå ett inlägg skickar högerbacken in bollen, resultatet blir inget inlägg utan ett skott som med overklig bollbana sitter perfekt i bortre krysset utan chans för debuterande Tobbe att göra något åt. Vi lyckas dock kvittera ganska omgånde när Anton sätter dit bollen på passning från Emil. Havleken rullar på med böljande spel och stannar vid 1-1 i paus. Vi har en del tankar och ideér om hur vi vill förändra vårt spel till andra halvlek men vi når aldrig riktigt dit vi önskat och KCFC har stor del av spelet, men likt första halvlek är bollen mest i luften och där gör Sebbe och Leon det bra genom att vinna det mesta och håller bollen borta från några större farligheter. Sista 10 minuterna hettar det till, och vi kan genom en snabb omställning på 3-4 pass hitta Emil i djupled, där gör han sällan några misstag och ledningsmålet är ett faktum. KCFC har en farlig chans att få till en kvittering men Tobbe och ribban håller bollen borta och tre riktigt sköna poäng får vi med oss hem. Givetvis blir det Mcseger på bussen hem! Snabbmat och 3 poäng, vad kan man mer begära en torsdag i maj? /Coach T Senior Herr 31 maj 0kommentarer