• Olle-stipendiet 2024

I samband med Aletdagen delades årets Olle-stipendium ut. Olle-stipendiet, som är på 5000 kronor, är instiftat av förre detta förbundskapten Janne Andersson till minne av hans far, Alets legendariska ordförande Olle Andersson. I år har vi i samråd med Janne beslutat att stipendiet ska delas ut till två spelare som nu firar 10-årsjubileum i Alets P2009-lag, nämligen John Folkesson och Alexander Persson, med följande motivering: ”John och Alexander har gått från små, små killar till riktiga Aleiter. De har ett stort engagemang för Alet och har år efter år legat i topp som de mest träningsflitiga spelarna i klubben. Att de nu även tar ansvar för klubbens ungdomsdomarverksamhet bidrar också till att det inte var svårt att utse årets stipendiater.” Janne och Alets styrelse gratulerar och önskar er lycka till er fortsatta spelar- och domargärning! Alets IK för 17 dagar sedan 0kommentarer
  • Referat: Alets IK - Ullareds IK

Målrik tillställning med oavgjort resultat! Kvaliten på träning och match har under dem senaste veckorna varit riktigt bra och i dem flesta delar av helgens match är vi också ganska nöjda, men med ledningsmålet (4-3) gjort med mindre än minuten kvar att spela så känns det dock såklart som två förlorade poäng. UIK gör matchens första mål efter ett missförstånd i vår backlinje vilket skapar ett friläge och därmed 0-1. Det är sånt som händer i fotboll ibland och vi påverkas inte märkbart av det utan "trummar" på och kvitteringen kommer när Vigge fint tar fram bollen och slår en perfekt diagonalboll till Linus som avslutar klockrent i bortre. UIK tar dock ledningen igen när vi bjuder in till bolltapp centralt i planen och är osynkade i backlinjen, ytterligare ett friläge ger 1-2. Efter fint kombinationsspel kvitterar vi ganska snart och 2-2 är ställningen i paus. Vi känner nog alla att vi har god kontroll på matchen och blir vi bara nogrannare i vår speluppbyggnad så kommer detta reslutera i 3 poäng. Trots den känslan så är vi inte på tårna från start och UIK tar ledningen igen efter 50 minuter. Målet blir en väckaklocka och från denna tidpunkt i matchen har vi full kontroll och skapar många chanser, kviteringen kommer efter 69 minuter när det åter igen är en diagonalboll ut till Linus som driver fram och placerar in 3-3 efter att ha gått förbi 3-4 motståndare. Fortsatt tryck för ledningsmålet och välförtjänt kommer det till slut, mindre än en minut kvar när Junior lyfter in en frispark från kanten som Anton kan nicka in! Härlig känsla!! Men med 10 sekunder kvar tillåter vi UIK att göra sista målet och får bara en poäng med oss... 1-1 Linus (Vigge) 2-2 Anton (Jonas) 3-3 Linus (Anton) 4-3 Anton (Junior) /Coach T Senior Herr för 18 dagar sedan 0kommentarer
  • Referat: IFK Fjärås - Alets IK

Tre VIKTIGA poäng in på kontot... Onödigt spännande får man säga att det blev igår! Men vi tar det från början, Fjärås är inte intresserade av något bollinnehav och deras spelide blir tydlig för oss, så fort det bara är möjligt ska bollen bakom vår backlinje, så sammanfattar man nog Fjärås enklast. På detta sätt skapar Fjärås tre målchanser i första halvlek och på dem lyckas de få två mål. Vi har marginalerna mot oss och lyckas inte heller driva upp tempot till önskvärd nivå, 2-1 blir pausresultatet efter att Palle blivit nerriven i straffområdet och Emil enkelt satt dit straffen. Vi känner samtliga i paussnacket att vi är ett klart bättre lag, vi behöver höja bolltempot och ha mer löpvilja i djupled, inte jätteavancerat men fullt tillräckligt. Sagt och gjort, full dominans i andra halvlek leder till att matchen är vänd efter 70 minuter, kvittering av Vigge på nick och ledningsmål genom Toni. Känslan är bra och vi fortsätter att ligga på, dock ändras allt efter ännu en tidig djup boll bakom oss om där Pontus bedöms hindra motståndaren på ojust sätt vilket leder till målchansutvisning, och inte nog med det, vi snackar oss till ännu ett rött i samband med detta. Så 78 minuter på macthklockan och 9 man på plan. Vi reder ut detta på en klockrent sätt och Fjärås lyckas bara skapa en målchans(bollen hamnar i vårt mål men döms korrekt bort för offfside) på dryga 18 minuter med två man mer. Rättvis seger enligt min uppfattning! 1-1 Straff, Emil (Palle), 2-2 Vigge (Malm), 2-3 Toni (Malm) /Coach T Senior Herr 26 aug 1kommentar