• Referat: Floda IBK - IK Zenith

Det var efter några veckors matchuppehåll som Zenith entrade Nova Floda Sportcenter för att åter möta IBK Floda. Truppen bestod av inte mindre än 20 taggade spelare, och en av dem var Fredric Clywersköld. Varmt välkommen tillbaka på plan efter ett långt uppehåll. Första perioden börjar med ett vunnet tek och man fick se ett lugnt och kontrollerat spel från Zenith. De körde med snabba byten så att orken fanns där hela tiden. På toppen behöll man ett konstant tryck och stressade Flodas backar. Gröna ägde spelet under de första minutrarna men de visste inte riktigt vart de hade varandra. Målchanserna fanns där, men bollen hittade inte riktigt in. I 6:e minuten fick Floda tag på bollen och höll i den tills tillfället gavs och gjorde 07.29 matchens första mål. Vi bjuder Floda på ännu ett mål inom minuten efter deras första, och det står 2-0 när det gått 8 minuter. Det är inte långt ifrån att ännu ett mål går in strax därefter men bollen stoppades med en räddning från Adam. Efter något brötigt spel på plan utvisades Flodas nummer 7 för hårt spel. I powerplay gör gröna flera försök på mål men inte något som lyckas. Floda höll överlag ett högre tempo och hade mer koll på både boll och lagkamrater. 15.49 fick Floda ett kontringsläge och gjorde matchens 3 mål. Inte långt efter, i 17:e minuten fick Zenith in sin första boll och det var Wilmer Eurén som stod för målet med en pass från Forslund. Perioden slutade 3-1. I början på andra perioden fick vi återigen se ett kontrollerat spel som ägdes av gröna. 07.26 utvisas Flodas nummer 77 för slag. Skulle Zenith ta vara på övertaget de fick i powerplay denna gång? Det gjorde dem, och efter 40 sekunder in i PP gjorde Andreas Jillgart en kasse med hjälp av Fredric Clywersköld. Duon är tillbaka. Inte långt därefter utvisades Jacob Andreasson för slag och Floda fick en chans till revansch, som de tar. På mindre än 20 sekunder satt Flodas 4:e mål. Efter halva perioden ökade båda lagen i tempo och man får se ett mer taggat Zenith än vanligtvis vid underläge. De var fortsatt taggade och med den attityden kände man hopp på läktaren. 13.20 lämnade Floda över bollen till Linus Stenholt mitt framför mål. Han gör vad han ska och det står nu 4-3. I 14:e minuten fick dock Floda ett kontringsläge och gjorde mål. 16.23 petar Sebastian Gustafsson in bollen med baksida blad. Bollen kom från Jacob Andreasson. Perioden slutar 5-4. 3 minuter in i den 3:e perioden gjorde Floda ännu ett mål. De 14 följande minuterna försökte båda lagen med ett flertal skott på mål som inte resulterade i något. Vi fick se ett intensivt och hårt spel. Zenith fick många domslut emot sig och missnöjet var tydligt både på plan, bänk och läktare. Med 4 minuter kvar av matchen begärde Zenith time out. 17.30 tog gröna ut Adam ur mål och gjorde ett sista ryck. Han kom lämpligt in på plan igen precis när Floda slog ett skott på mål, som han räddade. De kämpade på under de sista minuterna men det gick inte riktigt hela vägen och matchen slutade 6-4. Matchens lirare - Adam Gustafson Skottstatistik - 20-18 Kanske nådde vi inte upp till vår fulla potential under lördagen heller. Nu vänder serien och det är dags att vända “innebandyblad”. Skall man stanna kvar i division 1 så behöver omgång 2 resultera i betydligt mer vinster än i första mötena. Dags att plocka fram revanschsuget. Nästa match spelas hemma i Björlandahallen den 6:e januari mot GS. Förra matchen blev en rejäl seger vilket vi hoppas ska upprepas. Matchen börjar 14.00. A-lag Herrar Innebandy 21 dec 2023 0kommentarer
  • Referat: IK Zenith - IBK Alingsås

Under lördagen mötte IK Zenith, som låg på en tiondeplats i serien, IBK Alingsås som låg på en tredjeplats, på hemmaplan i Björlandahallen. Samtidigt mötte Skoghalls IBK, IBF Backadalen som bara låg 1 poäng efter Zenith. Det spelades alltså om tre viktiga poäng under matcherna. Om viljan var stark nog hos Zenith att spela kvar i division 1, så var det dags att visa det nu. Zenith gick på hårt från start och Alingsås tvingades spela defensivt första minutrarna. Vi fick se ett mer offensivt Zenith än vad vi gjort i de senaste matcherna. Var det Måns Jansson som tagit med sig det offensiva spelet tro? De behövde i början av perioden inte jobba så mycket på defensiv planhalva men gjorde det bra när det väl behövdes. Det var en något trög start för båda lagen och det var först när klockan stod på 11.33 som första bollen gick in och det var Mathias Krook med assist från Victor Wennroth, som smällde in första målet genom att Zenith tog nytta av ett frislag från mitt på plan. Därefter tog det dock inte lång tid innan Alingsås kvitterade. 12.38 stod det 1-1. I 14:e minuten gjorde gröna ett uppspel på kanten med pass till Hannes Wenner i mitten framför mål, där han bryts av en motståndare, vilket leder till ett straffslag för Zenith som kom att slås av Wilmer Eurén. Det är tyvärr ingen bra straffslagdag för Wilmer som missar. Resterande 6 minuter kämpade båda lagen för att få in en boll och vi får se en del fysiskt spel men inga fler mål. Perioden slutar 1-1. I andra perioden öppnade Alingsås med att vinna teket, de spelade upp och gick på mål men satte ribban. Strax därefter fick de ännu en chans på mål och det var två av Alingsås spelare mot Albin i mål, men de missade. Inom 3 minuter hade Alingsås slagit flertalet skott mot mål vilket tvingade ner Zenith på defensiven. Man hoppades nu på en lyckad kontring. Mer fysiskt blev det, och det blev också en hel del frustration både på plan och på läktaren över domarnas beslut och prestation. I 5:e minuten blev det en längre paus för spelarna i och med skada i motståndarlaget. Då passade några på att ta ett snack med domaren gällande regelboken. Matchen var nu igång igen och båda lagen var taggade. Man kunde tro att ilska och irritation från Alingsås skulle ta dem till en ledning men det hände inte mer under andra perioden och det stod fortfarande 1-1 när klockan ringde. Det blev en överlag defensiv period med misslyckade försök på kontringar för gröna. Tredje perioden börjar med ett vunnet tek för gröna som startar med ett uppspel och försök på mål. Alingsås kontrade direkt med ett skott på mål som resulterade i stolpe ut. Zenith gjorde några bra första minuter in i perioden men missade sina målchanser. Halvvägs in i perioden börjar Zenith få till sitt spel och Alingsås började kännas allt mer stressade. När klockan stod på 13.26 begärde Alingsås timeout. Det tar hela 14 minuter in på tredje perioden innan matchens tredje kasse kommer och det var Wilmer Eurén som gjorde ett mål med assist från Andreas Jillgart. Alingsås hade nu tydligt taggarna utåt och det var ett frustrerat motståndarlag som inte riktigt fick domsluten med sig. Men, efter 1 minut kvitterade de ännu en gång och det stod nu 2-2. När det återstod 4 sekunder av matchen begärde Zenith timeout. Tredje perioden avslutades med ett skott på mål som Alingsås målvakt räddade. 5 minuters sudden death resulterade inte i några fler mål och matchen slutade 2-2. Det var, enligt statistiken, en på förhand tuff, men inte omöjlig match. De spelade en otroligt jämn match mot ett av seriens topplag, vilket inte är något att hänga läpp över. Zenith tar med sig 1 poäng från denna match. Alla poäng från och med nu är bonuspoäng. Matchens lirare: Hannes Wenner Skottstatistik för matchen: 15-17 Nu är det två veckor kvar till nästa match som blir ett bortamöte mot Floda IBK. Två veckor som ger laget flera träningstillfällen att bättra på sitt spel och tagga till. Tid och plats för nästa match är lördagen den 16 december i Nova Floda Sportcenter klockan 15.00. A-lag Herrar Innebandy 4 dec 2023 0kommentarer
  • Ingen Livesändning på dagens match - Zenith - Alingsås

Tyvärr har vi inte möjlighet att sända dagens match mellan IK Zenith och IBK Alingsås Ber om ursäkt för sent besked A-lag Herrar Innebandy 2 dec 2023 0kommentarer
  • Lördag: IK Zenith - IBK Alingsås | Division 1

En match kvar innan serien vänder och Herrarna tar emot IBK Alingsås på lördag med matchstart kl 14.00 Laget befinner sig på en 10:e plats med 2 poäng upp till säker mark i tabellen samt 8 poäng efter Alingsås som liger på 3:e plats så det är en tajt serie så långt. Välkomna ner och hjälp laget fram till en viktig seger! Cafet är öppet som vanligt! A-lag Herrar Innebandy 1 dec 2023 0kommentarer
  • Referat: Träslövsläge IF - IK Zenith

Zenith mötte Träslövsläge IF som för tillfället var ett av bottenlagen. Enkel match? Bollen var som vanligt rund och allt kunde hända. Detta var en viktig match för att hålla sig kvar över den fruktade linjen. Man kunde bara hoppas att förra veckans förlust agerade bränsle inför torsdagens match. Första perioden började med ett vunnet tek. Man fick direkt se en intensitet från båda lagen som båda höll ett högt tempo. Zenith gjorde under början av perioden flera uppspel som skapade fina chanser till mål men Träslöv tog varje möjlighet till kontring och gjorde matchens första mål när klockan stod på 3:45. 10 minuter senare, 13:36, gjorde Zenith sitt första mål och det var Wilmer Eurén som gjorde en kasse med hjälp av en boll från Oskar Johansson. Strax därefter gör Träslöv ett försök att zorra in bollen, vilken Adam räddar med foten. Sen består resten av perioden av kontringar där inget av lagen släppte in eller gjorde några mål. Perioden slutade 1-1. Man såg ett fortsatt tryck från Träslöv under början på andra perioden. Zenith gjorde många försök på mål och man såg bollar på mållinjen men inget som gick förbi Träslövs målvakt. Hemmalaget kom igenom alldeles för många gröna spelare och gjorde matchens tredje mål i periodens 10:e minut. Det var en jämn period där bollinnehavet i stora drag var 50/50. Grabbarna gjorde många övertag av boll men lyckades inte gå hela vägen då Träslöv bjöd på ett rejält tryck mot mål och mycket fysisk kontakt. Perioden slutade 2-1. Nu behövde Zenith tagga till lite, plocka fram revanschsuget från matchen mot Kungälv. I omklädningsrummet tog Micke ett välbehövligt snack med laget. Skulle tredje perioden komma att bli lika jämn som andra, eller skulle ett av lagen lyckas lägga in en extra växel och dra ifrån? Nu behövdes fart under fötterna och ett snabbare spel från gröna. Tredje perioden började i ett lugnare tempo. Micke gav tydliga direktiv till laget som behövde allt stöd det kunde få för att orka. Vi inledde tredje lite tveksamma och hamnade i ett underläge. Träslövsläge lät Zenith jaga sig trötta. Vilket de sen tog nytta av. 9:23 blev Jacob Andreasson utvisad för otillåten trängning och det var dags för boxplay. Hade Bergs träning lönat sig? 10:04, tog Träslöv en större ledning genom att göra ett zorromål i powerplay. Det stod nu 3-1. 12.45 gjorde Träslövsläge ännu ett zorromål. Därefter verkade det som att killarna taggade till och de gjorde några försök på mål men Träslövsspelarna stod precis där de skulle. De täckte, och/eller bröt varenda boll. 14.36 utvisades Mathias Krook för otillåten trängning vilket gav motståndarna ännu en chans på mål. Zenith satsade nu på ett mål i boxplay genom att spela ner bollen i hörnet. 17.32 utvisades Träslövsläges nummer 28 för slag, och Zenith fick nu en chans att prestera i powerplay. De gjorde några försök på mål men Träslöv lyckades hålla ställningen intakt. Slutsignalen ljöd och matchen slutade, orättvist bedömt(?) 4-1 till Träslövsläge. En spelmässigt sämre match från grön sida där en hel del kunde tänkas bero på frustration mot domarna som inte riktigt höll någon jämn nivå. Det var också en sen match mitt i arbetsveckan som inte gav Zenith de bästa förutsättningarna för att prestera, vilket gynnade Träslövsläge, som nu ligger 3 poäng över Zenith. Ett hängigt lag steg på bussen hem till Göteborg. Under nästa match befinner vi oss på hemmaplan i Björlandahallen där Zenith möter IBK Alingsås. Ett lag som spelat relativt jämna matcher och som satt sig på en 3:e plats i tabellen. Datum för matchen är 2 december och domaren blåser 14:00 för matchstart. A-lag Herrar Innebandy 30 nov 2023 0kommentarer