6 maj 2018
17:00

Waggeryds IK U

Referat: Habo IF - Waggeryds IK U

Bortamatch, och årets första match på naturgräs spelades på Slättens IP på söndagseftermiddagen i ett fint vårväder. Solen värmde och gräset var både långt och ovant och våra spelare var väldigt sega under större delen av matchen.
Första halvlek hade vi svårt att få till något ordnat spel. Habo var piggare men tack vare vår målvakt och backlinje blev hemmalaget mållösa. Vi gjorde 1-0 i slutet av första halvlek vilket var allt annat än rättvist.
Andra halvlek började riktigt dåligt. Redan efter en kvart hade Habo vänt i målprotokollet och ledde med 3-1.
Vad hände? Vi kändes som ett slaget lag men några byten gjorde att vi vaknade till och dom sista 25 minuterna bjöd vi på bra motstånd och stod upp på ett helt annat sätt än tidigare i matchen.
Reducering och en straff som Kebede säkert placerade till vänster om målvakten och en poäng var räddad. Det kändes som om vi vann en poäng, Habo var bättre än oss totalt sett idag.
Vi kan alla mycket bättre men inhopparna i andra ska ha ett plus med Axel Ekström i spetsen.
Naturligtvis så får tremålskytten Jakob Kebede också högt betyg för sitt uppoffrande spel. Han belönas idag med ånglokskepsen som förtjänt spelare i WIK.