14:00

Husqvarna

Referat: Waggeryds IK - Husqvarna

Senast WIK vann en DM final var 1961. Skulle det bli en repris 57 år senare?
Husqvqarna som vann förra årets DM spelar i vanliga fall i U19 elit och var naturligtvis favoriter.
Dagen till ära var det inmarsch till Eje Sahlsteds gamla WIK låt. Killarna fick gå ut med varsin yngre förmåga till en publik som uppgick till ca 250 personer.
Matchen började bra med våra ögon sett. Det var så nära att vi redan efter några få minuter hade nätat men bollen ville inte in när Jonte fick chansen. Tyvärr blev det lite signifikativt till matchen.
Efter en bra början tog Husqvarna över intiativet och rullade boll med ett högt tempo. Vi hade en period där vi jagade boll och hade alltför stor respekt för motståndarna. Husqvarna skapade en del chanser och deras ledning i halvtid med 2-0 var rättvis.
I andra kommer vi ut som ett nytt lag och flyttar direkt upp spelet på bortalagets planhalva. Vi driver på och skapar chanser men idag har vi inte flytet med oss. Husqvarna ökar på sin ledning och då känns det tungt.
Vi biter ändå ihop och med drygt 10 minuter kvar kommer äntligen reduceringen. I slutet gör vi allt vi kan för att komma närmre i målprotokollet men Husqvarna spelar rutinerat och ser till att det inte blir några mer mål.
Trots förlusten så ska vi känna oss nöjda med insatsen. Med lite mer flyt i våra avslut kunde det blivit en annan utveckling i matchen.
Stort beröm till samtliga spelare med lite extra beröm till Casper, Jonte, Mattlin, Tobias och Isak O.