19:30

DERBY LINKÖPING BK B

Referat: WAGGERYDS IK - DERBY LINKÖPING BK B

Waggeryds IK-Derby/Linköping B 2017-02 -24

Säsongens sista hemmamatch blev en härlig avslutning på en välkommen omstart för Wik bandy på seniornivå i alla fall. Ett spelsuget Wik startade upp i ett högt tempo med bra passningsspel och omväxlande i både anfall och försvar.

Det dröjde trots allt nio minuter innan Alexander J kunde göra 1-0 passning David L på ett av många fina anfall som resulterade i mål. Efter detta föll målen i en jämn ström och stannade vid 8-0 innan domarteamet blåste för halvtid. Målskyttar 2-0 Keith W pass Albin S 3-0 Calle A utan ass 4-0 Viktor H pass Niklas H (dagens enda hörnmål) 5-0 Niklas H utan ass 6-0 Alexander J pass David L 7-0 Niklas H pass Patrik J samt 8-0 Keith W efter ett kanonpass från Albin Ek.
Halvtidsvilan ägnades åt att försöka få alla att hålla uppe farten och spelglädjen de sista 45 minuterna som lyckades till nästan 100 procent.

Andra halvlek startade upp i lika högt tempo som första och Derby fick försvara sig så gott dom kunde. När våra motståndare försökte anfalla straffades dom nästan omgående med snabba kontringar där passningar satt på rätt sätt och avslutningarna hittade målet, trots att målvakten gjorde en bra insats och räddade många avslut.
I 48 minuten började målskyttet igen när Calle A gjorde 9-0 pass Niklas H, Derby passade sedan på och göra 9-1 efter en högerhörna målskytt Anders Kratz. 10-1 gjorde Alexander J utan ass 11-1 Albin S pass Viktor H 12-1 Viktor H pass Alexander J 13-1 Conny S utan ass 14-1 Viktor B passning Jonatan B som lyckades hitta lillebror efter en hörna, ett mål som väckte stort jubel både hos spelare och publik. Albin Sandberg avslutade sedan målskyttet för kvällen med sitt andra och Wik´s femtonde och fastställde därmed slutresultatet till 15-1. Efter den sedvanliga sälen framför läktaren var det fest i omklädningsrummet för att fira serieserien något som vi inte är speciellt bortskämda med i Waggeryd.
Slutord: En kväll som denna måste vi ge samtliga spelare godkänt och mer därtill. Vi vill också passa på och tacka publik och funktionärer och alla som hjälpt till omkring bandyn det här spelåret.
Hoppas vi syns till vintern och ha en skön sommar, för snart är det bandydags igen!