• Vittskövle-Åsum 5-2 (2-1)

I lördags var det åter dax för träningsmatch och denna gången var det seriekollegan Åsum som stod för motståndet. Vi saknade en rad spelare som var upptagna med annat för dagen vilket gjorde att man fick möblera om lite i laget. Vi har en bred trupp med en tuff konkurrens vilket vi kommer att ha nytta av om spelarna kan hantera det på ett positivt sätt. Vi har i veckan tränat på det som var positivt från förra matchen mot Vinslöv, samt jobbat med hur vårt mittfält skall agera i matcherna. De första 10-15 minuterna av matchen var vi okoncentrerade slarviga och loja. Detta utnyttjade Åsum som gjorde 0-1 tidigt i matchen. Efterhand som halvleken fortsatte  fick vi mer o mer ordning på positionsspel och passningar, detta gjorde att vi kunde gå till halvtidsvilan med en 2-1 ledning efter mål av Thaian o Jenna. I halvlek lyfte jag fram att vi måste vara mer noggranna i passningsspelet och få till en bättre aggressivitet. Detta i kombination med att få rätt avstånd mellan lagdelarna. I den andra halvleken lyfter vi oss på dessa punkter samt att vi helt plötsligt började hitta spelvändningar som blev jobbiga för Åsum. Ju längre halvleken fortskrev ju tydligare blev det att vi för dagen var bättre än Åsum. Slutresultatet skrevs till 5-1 efter ytterligare ett mål av Jenna och övriga målskyttar blev Timus och Alexander. I slutet av matchen så fick Herman och William göra sin debut. De tillhör Degebergas ungdomslag men då de har tränat med oss under en längre tid så ville jag premiera detta med att ge dom lite speltid. De är tänkta att lira i vårt B-lag när tillfälle ges, annars så kommer de att spela med sitt eget lag i Degeberga. Vill passa på och lyfta på hatten för våra motståndare som gjorde sin första träningsmatch och som har flera intressanta spelare som kommer överraska under säsongen. Vi själva kommer bygga vidare på de positiva delarna av vårat spel och utveckla de delarna som behöver utvecklas och förbättras. Nu har vi 2 träningar i veckan innan vi möter Kiaby i nästa träningsmatch. /Mange A-lag Herrar 26 feb 2023 0kommentarer
  • Vittskövle-Vinslöv 2-1

Idag var det dax för årets första träningsmatch och som motståndare stod Vinslöv IF (div5) ute på ett för dagen soligt Furehov. Lite bakgrunds information om vad vi jobbar på: Det är ett lite nytt spelsystem där fokus är att laget skall bli lite mer spelförande och med det kunna få med lite mer spelare i det offensiva spelet. Vi är bara i början på denna resan, så det var med lite extra nyfikenhet som man ställde sig vid sidlinjen för att se var vi stod mot ett spelskickligt lag som Vinslöv. I år finns det en riktigt bra konkurrens om platserna vilket förhoppningsvis gör att alla kommer utvecklas på ett positivt sätt. Till dagens match så var det många duktiga spelare som inte kunde vara med pga lite olika anledningar. Till matchen var vi 16 spelare och av dessa så valde jag att starta med dom som varit mest träningsflitiga så här långt där det enda undantaget var Robin som varit skadad en längre tid. Vi börjar matchen lite trevande och försiktigt då det i stora drag var ett nytt lag med nya spelare och positioner. Vinslöv var det mer bollförande laget i stora delar av första halvlek och där vi bitvis hittade det som vi tränar på. Vinslöv hade lite halvchanser dock inte värre än att vår stabila målvakt kunde ta hand om dessa. I en av våra bättre kombinationer i första halvlek lyckas Timus göra 1-0 till oss, efter ett bra förarbete av Måns. Vi fick efter detta lägga mer energi på att försvara oss mot ett spelskickligt och rörligt Vinslöv, och det gjorde vi bra. I slutet av halvleken går vi bort oss och det utnyttjar Vinslöv och sätter fullt välförtjänt 1-1 som även blev halvtidsresultatet. I halvlek så gjorde vi ett par byten, samt att vi diskuterade att vi behövde bli lite mer modiga i våra uppspel. Andra halvleks första 15-17 minuter så lyckas vi med att spela bort Vinslöv i våra uppspel, och med det så var det Vinslövs tur att få jaga boll. I ett av dessa uppspel får vi en frispark som Robin tar hand om och lyfter in i straffområdet där det blev en rörig situation som Preben utnyttjar och trycker in 2-1 i nättaket. Efter målet tappar vi vårt fina spel och får åter lägga energi på att försvara oss. Detta görs på ett positivt sätt där vi kunde hålla undan och tar årets första seger. Det positiva jag tar med mig från matchen är vinsten, samt våra 15-17 minuter i början av andra halvlek och vissa intentioner i spelet som vi kommer bygga vidare på fram till seriestart. Det tråkiga var att vår kämpe Ola fick linka ut från matchen skadad redan i början på matchen. Håller tummarna att det inte är något allvarligt utan att han är tillbaka snabbt. Nu har vi 2 träningar i veckan innan det är dax för match igen och då är det seriekollegan Åsum som står för motståndet. /Magnus A-lag Herrar 19 feb 2023 0kommentarer
  • Nils Holgersson Cup

Nu på lördag bär det av till Skurup för spel i Nils Holgersson Cup för Vittskövles stolthet. Denna dag kommer killarna möta följande lag: Gärsnäs, Sjöbo och Helsingborgs FF. Det kommer bli intressant och se hur spelet och konditionen ser ut efter endast ett fåtal träningspass gjorda. Hoppas att många tar sig tid och tar sig en liten lördagsutflykt till Skurup för och stötta laget. Varmt välkomna /Mange A-lag Herrar 19 jan 2023 0kommentarer
  • Försäsongen startar

Imorgon måndag startar vi så smått upp försäsongsträningen för 2023. Vi kommer köra ett pass på och omkring pulsbyn med start kl 20.30. Vad kommer gälla och vilka förväntningar har jag på spelartruppen nu när vi startar upp .. jo följande: fokus, vinnarmentalitet, vilja, tävling mot sig själv men även mot lagkamrater och sist men inte minst viktigt att ha förbaskat roligt. Detta kan förväntas av mig: inspirerade träningar, fokus, inlevelse, tydlighet och kravställande. Det skall bli riktigt roligt att äntligen få komma igång och träna, utveckla och bygga denna fantastiska grupp av spelare. Nu gör vi som Tommy Söderberg sa en gång i tiden: nu kör vi ända in i kaklet 💪. /Mange A-lag Herrar 8 jan 2023 0kommentarer
  • Alliansen

I måndags så var det dax för Vittskövle att spela matcher i Alliansen. Gruppen som vi skulle ta oss ann innehöll följade lag: Gärds Köpinge, Kiaby och Trepca FC från Hässleholm. Vår premiär match spelades mot Trepsa FC där det fanns för mig ett par bekanta ansikten sen min tid i Vinslöv. Vi börjar matchen och i stort sett hela första halvleken, nervös och rätt stirrigt. För att vara en innefotbollsmatch så var det inte så många målchanser för något av lagen men Trepsa var nog det lag som skapade mest i första halvlek. Trotts detta så var det vi som gjorde 1-0 ... men ganska kort efter så var det kvitterat. I den andra halvleken så var det ett betydligt bättre tempo på båda lagen och det var chanser åt båda håll och det var tillslut Vittskövle som fick in 2-1. När matchen hade ca 28 sek kvar så får Prepsa frispark, passning i sidled och Prepsaspelaren får nog till karriärens bästa skott och det var kvitterat till 2-2 och som också blev slutresultatet. Rättvist kan jag tycka men ändå surt att tappa en ledning med så kort tid kvar. Nästa match var mot Kiaby som vunnit sin första match med 1-0. Killarna började denna matchen precis så som man skall ta sig ann en innefotbollsmatch, bra tempo i passningar och bra rörlighet och det betalade sig. Matchen slutade med en 6-0 vinst och den kunde och borde varit betydligt större om man ser till alla chanser som vi skapade. Sista matchen skulle spelas mot Gärds Köpinge och här gällde det att göra många mål för att kunna knipa första platsen i gruppen då Prepsa vann mot Gärds Köpinge med 7-0. Vi startade matchen ganska försiktigt och okonsentrerat med ett lågt tempo och dålig rörelse kändes det som. I halvlek stod det endast 4-0 till oss (kan ha något mål fel). Vi pratade om att höja bolltempot och ha samma rörlighet som i Kiaby matchen. Ja vad ska man säga ... jäkla vad mycket bättre det blev under de sista 10 minuterna. Detta spel betalade sig åter då matchen slutade med en 10-0 vinst och gruppseger då Prespa endast vann med 7-1. Sammanfattning: 2 vinster och en oavgjord med 18-2 i målskillnad. Spelet var som väntat, höga toppar och djupa dalar. I nästa match som spelas måndagen den 2/1 kl 20,55 står Degeberga som motståndare. Vill vi spela vidare i Alliansen så måste vi höja vår lägsta nivå ett par snäpp och göra det som vi vet om betalar sig ... bra tempo i passningarna, stor rörlighet samt ta jobbet under matchens 20 minuter. Vi ses på måndag kl 20,55 /Mange A-lag Herrar 29 dec 2022 0kommentarer