Viking HC

Förlust i Hudiksvall

Det blev inte den tre poängare som vi hoppats på när vi drog iväg med bussen till Huddik tidigt i går morse.
Vi anländer två timmar innan match och efter en riktigt bra värmning på is var vi hoppfulla inför uppgiften, upppladdningen trots den långa resan kändes mycket bra.
Starten på första perioden blir inte vad vi önskat. Vi spelar stressigt och ängsligt och tar för många felbeslut vilket också innebär att Hudik tar ledningen. Vi jobbar oss mer och mer in i matchen och avslutar perioden bra. Dennis Jansson kvitterar innan paus till 1-1.
Andra perioden skapar vi många chanser utan att få dit pucken. Frilägen och bra powerplay från vår sida men deras mv var riktigt bra idag och dödar våra chanser. Huddik får utdelning när vi tar fel beslut och har gått upp i en 3-1 ledning, innan andra perioden är slut.
I tredje försöker vi gå allt för att komma ikapp men blir då hårt straffade när vi tyvärr går bort oss gång på gång. Resultatet rinner iväg till 5-1 och matchen var förlorad. Adrian Microvec gör 5-2 för Viking, med några sekunder kvar.

Jag tycker att det här är en match vi ska vinna men istället gör Hudik mål på sina lägen idag och vi är lite för naiva i vissa situationer, tappar fokus och puck på fel ställen. Nu blickar vi framåt med en ny vecka och nya möjligheter som väntar, då vi tar oss an serieledande BIK Karlskoga nästa helg.