• Västanviks AIF - Gunnarskog IK 1-1 (0-1)

Västanviks AIF - Gunnarskog IK 1-1 (0-1) Match: 13(OBS 1 uppskjuten) av 14 seriematcher i Division 4 Värmland 2022. Dag: Söndag 18/9 Avspark: 11:00 Samling: 10:00 Plats: Granevik Publik: Domare: Milenko Vukcevic Matchtruppen: Olivia, Alva, Ebba, Elsa B, Elsa P, Evelina, Jasmine, Johanna, Tilda, Tindra, Emma och Fanny. Startelvan: Olivia, Alva, Ebba, Elsa P, Johanna, Tindra, Elsa B, Tilda, Nadja, Jasmine och Fanny. Avbytare: - Varningar: - Tränare: Martin Jakobsson Assisterande tränare: - Lagledare: Luís Alter 0-1 Anja Johansson (21) 1-1 Tindra Magnusson (56, straff) Ännu en otrolig lagmoral från damerna som ger allt i ännu en match med bara elva tillgängliga spelare. Börjar sakna ord för dessa jäntor! Passar på och skickar ett tack till Fanny som ställde upp idag så vi hade i alla fall 11 spelare. Matchen i sig är ingen höjdare från någon av lagen men bägge lagen kämpade på bra. Vi skulle få den första chansen efter ett fint samarbete mellan Jasmine och Fanny som hittade ut till Tindra som jobbade sig inåt och tog ett skott utanför detta i den 3:e minuten. Tre minuter senare så har vi ett längre anfall men tyvärr kom vi inte till avslut. Detta tog gästerna tillvara på och ställde om snabbt och kom i ett friläge mot Olivia. Olivia orädd går ut och rensar bort bollen till inkast. Nu började gästerna att ta över matchbilden och i den 12:e minuten var det dags för ännu ett friläge men återigen så gick Olivia segrandes ur den striden. Sen blir det lite av en ställningskrig där det inte händer så mycket framför någon av målen. Fram tills den 21:a minuten då en av gästernas spelare slog en fin passning som Anja tog ner perfekt och sköt stolpe in otagbart för Olivia. Gästerna får lite mer bollinnehav direkt efter och jagade ett 0-2 mål, men vi stod rätt och kunde försvara oss relativt enkelt. Vi skulle komma på en kontring i den 38:e minuten när Jasmine hittade Nadja på sin kant, Nadja tog en löpning på en 30 meter och kom fri med målvakten i en dålig vinkel, trött så fick hon inte till ett bättre avslut än att målvakten kunde rädda. 0-1 i halvtid var inte helt orättvist. Andra halvleken började i ett lägre tempo och det skulle dröja fram till den 51:a minuten innan något hände. Det som hände var att Fanny kom fri mot målvakten men avslutet blev lite för tamt och målvakten kunde rädda. I den 57:e minuten kämpade sig Tilda in i deras straffområdet och blev dragen hon fortsatte till kortlinjen och där blev hon återigen dragen och domaren blåste för straff. Det var ingen som vågade ta straffen men till slut tog Tindra den och rullade in 1-1! Nu var gästerna irriterade både på oss, domaren och på sig själva det klagades en hel del. Detta var den tredje matchen på sex dagar dagar och med bara elva spelare så kan ni räkna ut själva att ju längre matchen led desto tröttare blev vi. Vi skulle dock få en chans till och den kom i den 63:e minuten ett långt inlägg hittade fram till Tindra som tog ner bollen och fick iväg ett skott som målvakten räddade. Sista 20 minuterna var det gästerna som lyfte upp folk och försökte få in segermålet men våra jäntor stod upp och med viss tur men desto mer skicklighet försvarade vi oss bra och vi klarade av att hålla poängen vi kämpat oss till. Ännu en gång, otrolig lagmoral det finns i detta A-Lag Damer 18 sep 2022 0kommentarer
  • Inför: Västanviks AIF - Gunnarskog IK

Västanviks AIF - Gunnarskog IK Match: 12(OBS 1 uppskjuten) av 14 seriematcher i Division 4 Värmland 2022. Dag: Söndag 18/9 Avspark: 11:00 Samling: 10:00 Plats: Granevik Publik: Domare: Milenko Vukcevic Matchtruppen: Tova, Olivia, Alva, Ebba, Elsa B, Elsa P, Evelina, Jasmine, Johanna, Tilda, Tindra och Fanny. Startelvan: Avbytare: Varningar: Tränare: Martin Jakobsson Assisterande tränare: - Lagledare: Luís Alter Inför Då var det dags för veckans tredje match, efter en 0-6 vinst över Nor/Slottsbron och en 4-0 seger över Kil så gästas vi av Gunnarskog. Gunnarskog IK Gästerna kommer från en förlust mot IS Emtarna där man var riktigt nära att skrälla. Emtarna tog ledningen i den första halvleken men Gunnarskog kvitterade med åtta minuter kvar men Emtarna skulle få sista ordet när dom gjorde 1-2 målet tre minuter senare. Västanviks AIF Efter segern över Kil och Gunnarskogs förlust i onsdags byte lagen platser med varandra i tabellen, vi ligger nu på fjärde plats och Gunnarskog på femte. Bägge lagen har 15 poäng men vi har +1 i målskillnad och dom har -3. Med andra ord så slåss lagen om den fjärde platsen. Inget kommer att avgöras i denna match men en seger för bortalaget gör dom till favoriterna då dom möter Nor/Slottsbron i sista omgången och vi åker till Årjäng som kan fortfarande jaga seriesegern om man besegrar Emtarna. Sen har vi en match kvar mot Kronan men idagsläget vet vi inte vad som kommer att hända med den. Det har varit lite svårt att få ihop en trupp till denna match på grund av jobb men vi har lyckats få ihop 12 stycken och vi går för en tredje raka seger! A-Lag Damer 17 sep 2022 0kommentarer
  • Västanviks AIF - IF Kil 4-0 (4-0)

Västanviks AIF - IF Kil 4-0 (4-0) Match: 6 av 14 seriematcher i Division 4 Värmland Dag: Onsdag 14/9 Plats: Björnevi Publik: 43 Avspark: 19:00 Väderprognos: 16°, regn/moln Domare: Anna Gräsberg Matchtruppen: Alicia, Alva, Ebba, Elsa B, Elsa P, Emma, Evelina, Johanna, Julia, Louise, Nadja, Olivia, Tilda, Tindra och Wilma. Startelvan: Olivia, Johanna, Wilma, Elsa P, Alva (K), Tindra, Louise, Tilda, Nadja, Alicia och Julia. Avbytare: Ebba, Elsa B och Emma. Tränare: Martin Jakobsson Lagledare: Luís Alter 1-0 Nadja Ström (10) 2-0 Wilma Björn (11) 3-0 Louise Olsson Wåhlin (15) 4-0 Julia Björn (28) Nu är vi inne i en ny period med många tätta matcher, i söndags borta mot Nor/Slottsbrons och idag var det dags för ”hemmamatch” mot Kil och nästa söndag väntar Gunnarskog. En ändring i matchtruppen Nathalie kunde inte vara med idag in kom Emma. Det blev två ändringar i startelvan Johanna tillbaka som högerback och Nadja som vänsterytter. Fokuset låg inte på matchen under uppvärmningen och det märktes också i matchens inledning då Kil hängde med skapligt och faktiskt hade en del bollinnehav, men man hotade aldrig Olivia och jag kan faktiskt inte minnas att Olivia idag tvingades till något ingripande. Vi skulle avgöra matchen mellan den 10:e och 15:e minuten då vi gör tre mål på tre raka hörnor. 1-0 gjorde Nadja med en härlig långskott efter att en hörna hamnade bollen strax utanför straffområdet och hon fick en fin båge över målvakten i den 10:e minuten. Det hann gå en minut innan det var dags för ännu en hörna, Tilda hittade Wilma som hann ta ner och skjuta in 2-0! 3-0 kom i den 15:e minuten återigen en hörna slagen av Tilda och denna gång var det Louise som kämpade in bollen i mål. Damerna visade upp en fin passningsspel och tvingade Kil spelarna att jaga boll. Vi skapade några lägen men hade svårt att få till avsluten hur märkligt det än låter när vi redan gjort tre mål. Vi skulle göra 4-0 i den 28:e minuten genom Julia efter en fin anfall där bollen gick genom ett flertal spelare innan Tindra assisterade Julia som placerade in bollen bakom målvakten. Andra halvleken blev en avslagen historia, vi spelade av matchen och tillätt Kil att låta pressa oss bakåt men även nu utan att skapa några chanser. Vi däremot stack upp några gånger men effektiviteten fanns inte där. Matchen skulle sluta 4-0! A-Lag Damer 14 sep 2022 0kommentarer