Assisterande domare: Olle Rattfeldt och Mohammed Al-Hajamy
Trupp: Oskar H, Alfred RL, Jimmie L, Sebastian R, Edvin K, Colin R, Noah M, Johan B, Christoffer N, Per JL, Mohammad H, Oskar S, Anton W, Mattias P, Emil H (IFK Velen), Lars-Anders H

Startelvan: Oskar H, Per J, Sebastian R, Jimmie L, Oskar S, Christoffer N, Edvin K, Noah M, Colin R, Mohammad H och Johan
Avbytare: Alfred R, Lars-Anders H, Anton W, Mattias P och Emil H

0-2 Emil Hagström (42)
0-3 Per Johansson L (83)
1-3 (87)
2-3 (90)

Det var ett ungt Västanviks AIF som åkte iväg för säsongens första träningsmatch, man saknade spelare som Philip, Marco, Rasmus, Olle och Viktor bland annat. Detta gav ynglingarna Momo, Edvin, Colin och Noah chansen att visa upp sig och alla 4 fick 90 minuter, och för att gå händelserna i förväg så kan jag avslöja att alla tog tillvara på denna chans.

Väderguden hade bestämt sig för +9 och starka vindar som måste ha varit en bra bit över 10 sekundmeter vilket gjorde att bägge lagen tvingades att försöka hålla bollen nere på gräsmattan.

Det blev en jämn matchinledning där bägge lagen försökte behandla bollen väl, men det blev en och annan felpass som det hör till i februari månad. Vi kanske hade mer boll första tio minuterna, redan i den 4:e minuten slog Oskar en fin krossboll som gav Noah en mot en med målvakten, keepern var någon hundradel snabbare och löste situationen. Vi skulle ta ledningen med 0-1 i den 10:e minuten, Per hittade Johan som gjorde ett snyggt mål, målvakten hade ingen chans på den.

Hemmalaget jobbade sig in i matchen och med hjälp av några hörnor så fick dom press på oss, men det ska sägas att trots mer bollinnehav och längre anfall så hade dom svårt att skapa riktiga målchanser.

När bägge lagen väl bestämde sig för att köra högpress på varandra så fick bägge lagens försvarare jobba lite mer, men klarade av pressen ändå på ett bra sätt.

Tyvärr så tvingades vi till två byten runt den 35:e minuten då Johan kände av en muskelskada(?) och Kigge fick en smäll mot svanken som tog illa, in kom Mattias P och Emil H. Detta tvingade oss till att röra om laget, Noah fick först gå upp på Johan position och Mattias gick in på den flanken, sen när Emil kom in så fick Colin gå ner ett steg och bilda innemitt par med Edvin, Noah steppade ner till Colins plats och Emil spelade på topp.

Emil behövde bara 5 minuter på dig för att presentera sig, i en löpduell mot deras målvakt som han vann långt ut på vänsterkanten, han snurrade bort målvakten tog 1-2 steg och skruvade in bollen i mål, 0-2 i den 42:a minuten. Detta höll sig halvleken ut.

I halvtid gick Jimmie ut då han kände av sitt knä och det var inte värt att riskera något! Hult kom in och ersatte Jimmie på ett mycket bra sätt ska det sägas!

Hemmalaget kom ut starkt i 2:a halvleken och redan i den 47:e minuten kom dom på en kontring efter att vi tappat boll när laget var på väg upp, men Oskar H räddade ett lågt avslut utan större problem. Deras bra period höll fram till den 55:e - 58:e minuten men återigen så stod vi rätt och hade bra koll på läget!

Runt timmen spelad så fick vi våran första hörna och det gav oss en bra period i matchen där vi höll bollen bra på offensivplanhalva, det ska erkännas att precis som hemmalaget så hade vi svårt att skapa riktiga chanser, men intressanta anfallskombinationer.

I den 75:e minuten fick Alfred hoppa in i mål och ersätta Oskar H och därmed debutera i A-laget. I den 77:e minuten blev en hemmaspelare utvisad. I den 81:a minuten hade Oskar S en farlig frispark som gick tätt över. I den 83:e minuten fick Per J på ett riktigt fint långskott som gav 0-3!

0-3 målet och faktumet att vi var en man mer gjorde att vi slappnade av en del och detta tog hemmalaget tillvara genom att reducera två gånger, 1-3 i den 87: e minuten och 2-3 i den 92:a minuten. Men närmare än så kom dom inte.

Skönt att inleda med en seger mot ett bra fysiskt spelande Forshaga. Alla spelare förtjänar beröm för en bra insats! Nu kommer vi få ytterligare 4-6 träningspass på benen innan nästa träningsmatch den 7/3 borta mot Norrstrands IF!