Trupp: Oskar H, Oskar S, Yoda, Sebastian, Jimmie, Philip, Marco, Per, Christoffer, Rasmus G, Viktor, Lukas, Johan och Gustav.

Startelvan: Oskar H, Yoda, Jimmie, Sebastian, Oskar S, Philip, Per, Lukas, Rasmus, Johan och Viktor.

Avbytaren: Gustav, Marco och Christoffer

0-1 Rezai (12)

1-1 Johan Bjuremo (36)

1-2 Rezai (76)

2-2 Lukas Johansson (87)

Matchinledningen är jämn, kanske var hemmalaget lite mera alerta än vi och bevis på det var situationen i den 5:e minuten då vi inte lyckas bryta en boll och istället hamnar den hos en spelare i bortalaget som gick på avslut, tur för oss var att bollen gick en bra bit över målet.

Bortalaget skulle ta ledningen i den 12:e minuten, en situation som luktade offside från början. Allt började på vår vänster kant, vi kommer efter från första början och för varje gång vi är nära att bryta så hittar dom en lösning, Oskar S är på väg att bryta men i mina ögon verkade det som att han blir fälld av bortalagets ytter när denna får bollen lite för långt ifrån sig och ska reparera skadan, bollen går mot Oskar H men yttern är först på bollen igen och slog den in framför mål där Rezai hade bara att placera bollen i mål.

Vi försökte reagera på baklängesmålet och Johan hade en bra skott som dock inte hade rätt adress. Fem minuter senare hittade Lukas ut till Rasmus som försökte skruva in bollen i den bortre stolpen, målvakten gjorde en kanonräddning men då hade den assisterande domaren vinkat för offside. I den 27:e minuten hittade Lukas återigen fram till Rasmus, som tyvärr fick bollen lite för långt ifrån sig och målvakten kom ut och räddade. I den 32:a minuten var Kil nära 0-2, men Yoda lyckades slänga sig och täcka ett skott.

Viktor kom fri i den 34:e minuten men fick stressa fram en chip som målvakten inte gick på. Vi kom allt närmare kvitteringen och den skulle komma två minuter senare, Rasmus slog en bra hörna och efter lite flipperspel så hamnade den hos Johan som fick bollen över mållinjen, 1-1 var skönt att få innan paus. Dock är Kil inte långt ifrån att ta ledningen när dom vinner en närkamp i den 41:a minuten och kom i en 3 mot 2 kontring, Jimmie läste spelet bra och gjorde en viktig brytning.

Marco ersatte en sjuk Philip i halvtid och gjorde en bra halvlek. Det var Kil som redan i den 46:e minuten skapade oreda men återigen var Yoda med och blockerade skottet. Sedan tog vi över matchen fram till det att dom gör 1-2 genom Rezai igen i den 76:e minuten. Men innan dess så hade vi ett par riktigt vassa chanser, bland annat i den 50:e minuten när Marco slog ett lågt inlägg som Oskar S kom rätt till och sköt ett hårt skott, men målvakten visade att han kunde mer än klaga på domartrion och gjorde en svettig räddning! Minuten efter var det dags igen för deras målvakt att göra ännu en fin räddning på Johans avslut. I den 53:e minuten hittade Viktor till Rasmus som fick se sitt skott täckas.

Johan gjorde en mycket bra match och vann i princip varenda nickduell, det var vad som skede i den 61:a minuten när han nick skarvar ner till Viktor som i sin tur skickar ut den till Marco som slog ett inlägg som Rasmus sköt över. Tre minuter senare så var det Lukas som slog en inlägg mot bortre stolpen där Rasmus slänger sig längs gräset och nickar utanför. I den 69:e minuten är Johan oerhört nära tvåan men fick se bollen gå utanför.

Kigge ersatte Per i den 74:e minuten, två minuter senare kom således deras 1-2 mål som jag redan nämnt högre upp i texten. Strax därefter ersatte Gustav Oskar S och vi gick upp till en 3-4-3 formation. Västanvik killarna ska ha en eloge för den lagmoralen man visar upp både sist mot Forshaga men även ikväll. I den 83:e minuten tilldelades vi en straff, en väldig billig sådan ska det sägas. Straffen slogs först i den 87:e minuten efter all tjafs mellan bortalaget och domaren, Lukas tog straffen och la den behärskad i mål och 2-2 var ett faktum. Minuten senare, alltså i den 88:e minuten blir en Kil spelare utvisade efter en ful tackling på Yoda, domaren visar ostskivan och då det var spelarens andra fick han se det röda kortet. Det tog lite över 3 minuter innan domaren lyckades få Kil spelaren ur plan och sätta igång matchen igen. Totalt 7 minuter stod matchen stilla och när domaren sedan sa att han lagt till 3 tilläggsminuter blev man frustrerad värre!

Två hårt kämpande lag förtjänade en bättre domare, något som bägge lagen var helt överens om. För oss var det andra gången vi stöter på denna domare och den första erfarenheten var inte bättre än denna ikväll.

Sedan ska vi också vara helt ärliga att hade vi bara satt våra chanser så hade vi besegrat Kil relativt enkelt. Nu tar vi helg och önskar er en Glad Midsommar!