Trupp: Oskar H, Oskar S, Jimmie L, Goran K, Sebastian R, Christoffer N, Lukas J, Viktor J, Rasmus G, Philip E, Yoda, David E, Per L, Johan B, Robbin K

Startelvan (4-4-2): Oskar H, Yoda, Sebastian R, Goran K, Oskar S, David E, Per L, Lukas J, Rasmus G, Johan B och Viktor J.
Avbytare: Robbin K, Philip E, Jimmie L och Christoffer N
Lagledare: Luis A

0-1 (45+1)
1-1 David E (63,straff)
2-1 Lukas (66)

Det märktes på bägge lagen att detta var den tredje matchen på sju dagar, matchtempot var inte så stor. Bägge lagen försökte rulla boll på en något ojämn gräsmatta. Matchinledningen var jämn eventuellt så hade bortalaget lite mer boll första 10 minuterna.

Efter första 10 så började vi ta över lite och började ha bra intentioner med det vi försökte göra. I den 11:e minuten sparkade Oskar H ut bollen Johan gick upp i luften och vann nickduellen, Viktor snappade upp bollen passade till Per som i sin tur hittade ut till David på kanten som i sin tur drev upp bollen och försökte slå in ett inlägg men den täcktes bort. Med kvarten kvar fick vi en frispark, Sebastian ville göra en repris av målet i onsdags men denna gång stannade bollen i muren. Ju längre matchen fortlöpte desto mer tog vi över, vi började ha längre anfall, som exempel på det var minuterna 24 och 28 en på vardera flank. Men dom där solklara målchanserna uteblev. Bråten försökte nu mest på snabba omställningar som tex i den 34:e minuten men då täckte Goran ut till hörna.

Rasmus hade ett avslut över mål runt den 35:e minuten, två minuter senare så skapade Viktor, Lukas och David ett avslutningsläge åt Radmus men denna gång täcktes Rasmus avslut. I en 2:a våg hittade Rasmus till Johan men skottet gick utanför. I den 39:e minuten borde bortalaget blivit en man kort då deras nr 3, som redan hade en varning, knuffade Viktor in mot en utrusande målvakt och den kollision blev riktig hård. Lukas tog hand om frisparken, dock gjorde målvakten en fin räddning. Viktor fick syna ostskivan i den 43:e minuten. I den 45+1 minuten hade David och Yoda ett bra samarbete som avslutades med ett inlägg som Johan nickade tätt över. I halvlekens näst sista spark får vi en riktig kalldusch efter att vi inte klarat av att rensa en boll så kom dom i en mot en med Oskar H i målet, anfallaren rundade Oskar och satte 0-1 i ett tomt mål! Tungt värre!

Bråten kom ut till 2:a halvleken med en rätt tydlig taktik, 9-10 man bakom bollen och försvara sin 0-1 ledning. Detta gjorde att vi fick föra matchen från avspark. Redan i den 49:e minuten var vi nära att kvittera, först genom Rasmus, som fick se en back rensa när Rasmus avslut var på väg in, bollen hamnade hos David som fintade en annan back och fick iväg ett skott som tog i stolpen.

Det var bara vi som försökte nu och bortalaget hamnade allt mer längre bak och i den 63:e minuten när Rasmus var på väg att avsluta så blev han nersparkad, domaren tvekade inte och blåste straff! En straff som David tog hand om själv och gjorde 1-1! Viktigt med ett så pass tidigt kvitteringsmål!

Vi behövde inte vänta länge för att gå upp i ledning, i den 66:e minuten avslutade Lukas ett anfall som han påbörjat några sekunder innan med ett klassmål, han placerade bollen snyggt i en båge i det bortre stolpen. I den 68:e minuten gick Per ut och in kom Christoffer. På samma minut är det nära att Johan hinner fram och stötta in ett tredje mål men målvakten fick en hand på bollen och styrde ut den till hörna.

Med 20 kvar att spela och i ett 2-1 underläge så lyfte Bråten upp sitt lag med en sisådär 15-20 meter och gick upp i en 3-4-3 formation. Detta skulle innebära stora ytor för våra snabba spelare uppe på topp. Dom mäktade bara skapa oro på fasta situationer, som tex i den 72:a minuten då dom lyfte in en frispark och en av dom fick ta emot och vända sig om och skjuta, dessbättre för oss över ribban. Vi hade nu en liten period då vi gjorde det svårt för oss själva och satte varandra i prekära situationer.

Med 15 minuter kvar att spela så börjar vi rada upp en mängd chanser för att stänga matchen, men tyvärr så skulle vi inte lyckas göra något mer mål och 2-1 stod sig matchen ut.

Killarna visade stark lagmoral att gå in och vända ett 0-1 underläge till en seger. Nu får vi träna måndag, tisdag och onsdag och på fredag är det bortamatch mot Sifhälla.