16:00

BKV Norrtälje

Västanvik - BKV Norrtälje 1-4

Vi kom till Kristinehamn Arena för att spela mot BKV Norrtälje som slutade 6 förra året i Div 2 Norra Svealand.
Första tio minuter hade vi faktiskt mest boll men efter ledningsmålet visade de att vi mötte ett spelskickligt div 2 lag.
Vi fick som vi antog på förhand en match med högt tempo och det var därför vi tackade jag till denna match.
Deras 2-0 målet var en riktigt fotbollsdelikates, då de slog en frispark hård skruvat rakt upp i krysset.
Vår bästa möjlighet i första halvlek kom när Tobbe hittade Micke och spelmässigt var halvleken helt godkänd.
Andra halvlek började med en slarvig bakåtpassning som straffade oss direkt och 4-0 målet kommer efter en normal närkamp där helt plötsligt domaren pekade på straffpunkten.
Reducering målet gjorde Haris som nickade in en frispark av Njegos och vi kunde och borde gjort fler mål med tanke på de chanser vi skapade i andra halvlek.
Som väntat visar det sig att motståndet när man möter lag i högre divisioner är nått annnat än det vi är vana vid då vi nu möter spelare som har minst lika bra kunskap att hantera bollen i högt tempo. De är också skickliga på att utnyttja minsta misstag som vi gör på mitten.
Vi hade i denna match en del tuffa domslut mot oss men vi tog det på rätt sätt och sånt brukar jämna ut sig under säsongen.
Lite extra beröm ges till Milos ,Tobias och Haris för dagens insats.

Matchfakta: 1-4 (0-2)