21 mars 2015
14:00

VAIF

Referat: Säffle FF - VAIF

Det blev en meriterad 3-0 seger i dagens bortamatch mot div 3 laget Säffle FF. Vi kom till spel med Goran som målvakt och 7 avbytare.
Vi tog tag i spelet från start och visade en helt annan disciplin i defensiven än senast och har vi ordning på den så är vi svårtuggade för spelskickligheten offensivt håller ju som vi vet hög klass.
Ledningsmålet kom efter 17minuter när Dusan bryter ett uppspel och spelar ut till Henrik på kanten. Han tar sig ner mot kortlinjen o slår ett skolboksinlägg snett inåt bakåt där Micke möter o sätter ett direktskott i nät.
Vi fortsatte vara det bättre laget och i 37:e minuten kom tvåan när Henrik bryter på mitten o sätter fart frammåt. Micke tar en fin löpning i sidled vilket drar isär försvaret och det utnyttjar Henrik som från strafflinjen sätter en hederlig tåpaj i nät.
2-0 i paus var rättvist och nu var frågan om vi skulle kunna fortsätta hålla i taktpinnen under andra halvlek när bytena kommer för det brukar alltid bli lite rörigt när man byter mycket.
Det visade sig att trots alla byten var det vi som styrde spelet under andra halvlek också vilket även gav ett mål till som kom i den 73.e minuten. Denna gång är det Milan som tar tag i bollen på mitten o driver upp innan han med en delikat passning friställer Micke som inte gör nått misstag när läget kom.
En kanoninsats rakt över hela laget och extra kul var det att se Tobbes insats som vänsterback där han höll riktigt bra klass trots bara två träningar efter handbollsäsongen.

Matchfakta: 3-0 (2-0)

1-0 17min Micke (Henrik F) Direktskott efter fint inspel från kanten
2-0 37min Henrik F Eget upplopp efter brytning på mitten avslutas med skott från strafflinjen.
3-0 73min Micke (Milan) säkert frilägesavslut efter kanonpass av Milan.