Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Västanviks AIF A-Lag Herrar

Följ

A-Lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ

Match

Carlstad united U-21

4 - 1
Klasmossen IP - konstgräs
8 mars 2015
13:15

VAIF

Referat

Referat: Carlstad united U-21 - VAIF

Det blev en onödig förlust i årets första träningsmatch när vi gästade Carlstad United.
Trots endast en veckas träning ute på konstgräs visade vi från start upp ett tempofyllt o bra passningsspel som i första halvlek gav oss en uppsjö med fin fina lägen. Tyvärr hade vi alldeles för okoncentrerarde avslut så målen uteblev och detta har vi inte råd med om vi ska mäta oss mot bra lag. Det var inte en spelare som syndade utan flera stycken som slarvade i dessa lägen.
Som sagt så hade vi ett bra spel i första även om det många gånger blir alltför smånätt för min skull när man står 3-4 spelare inom 10 kvadratmeter och fjuttar bollen fram o tillbaka. Ofta blir det då ett bolltapp och med vårt obefintliga hemjobbet på många fötter öppnas stota ytor att kontra på för motståndarna. Då de sen har effektiviteten kommer målen i baken som på beställning.
Vid 0-1 så blir undertaliga på vår högerkant med en upprullning som följd varpå ett fint inlägg kan slås in där en mittfältare utan markering stormar fram och enkelt kan nicka imål.
Börja av andra såg ungefär likadan ut som första där vi tar oss fram enkelt till straffområdet men blir sen för omständiga. Milan kommer dock nästan igenom en gång men blir fälld med straff som följd och den slår han själv säkert imål. Nu trodde man på en vändning men CU svarade omgående genom att lätt komma runt på vår vänsterkant med inspel o självmål som följd. Nu kändes det som många tappade sugen och de kunde göra två kopior av andra målet efter öppna landskap på vår vänsterkant vilket kändes konstigt då vi var ordinarie på den platsen.
Då vi hade 7 avbytare blev det av naturliga skäl mindre bollinnehav av oss sista 20min även om vi tog oss fram till några lägen som kunde resulterat.
Sammantaget så är väl spelet med boll godkänt även om man vill ha lite rakare o snabbare bollar i djupet emellanåt. Defensivjobbet får dock underkänt för man kan inte spela och bara ha en mittfältare som jobbar hem när motståndarna vänder spelet.
Spelarmässigt så visade mittförsvaret med Nikola o Robin bra klass även om de också såg lite uppgivna ut i slutet. Frykedal visade bra vilja genom att löpa mycket längs högerkanten och glädjande var det att se Dusan vara tillbaka efter skadesäsongen ifjol. Han visade stor vilja matchen igenom och orken verkade vara bra.
Vi ska nu ha i minnet att laget endast kört ett par pass tillsammans så lagspelet blir naturligtvis bättre framöver.

Matchfakta: 1-4 (0-1)

0-1 29min Nick av framlöpande omarkerad mittfältare efter upprullning på vår högerkant.
1-1 67min Milan straff efter att han blivit fälld själv
1-2 69min Genomlöp på vår vänsterkant och inspel framför mål där vi slår in bollen själva.
1-3 71min repris på förra med undantaget av att de slog in bollen imål
1-4 78min exakt kopia av förra målet.