Stäng
Fel lösenord
Glömt lösenordet?
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Växjö UGIF Seniorlag Herrar

Följ

Seniorlag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Väntar

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att använda tjänsten godkänner du detta.

Okej

SERIER/CUPER

DELA SIDAN

Skandalartad match i Kallinge slutar oavgjort.

Det är med sorg i mitt innebandyhjärta jag skriver dessa rader som följer.

Innan ni läser detta så ha i åtanke att detta är min tankar och VUGI som förening står ej för dem.

Detta referat kommer till skillnad från tidigare inte innehålla lika mycket innebandy som tidigare reff. Detta beror på att det som utspelade sig i Kallinge under lördagen var ingenting man kan kalla innebandy. Det var en tragedi och 60 minuter av konstanta provokationer, kränkningar och våldsamt spel. Beteendet som KaRo IBF visade upp under match var det värsta jag NÅGONSIN upplevt. Då har jag varit aktiv som spelare, ledare och domare i snart 15år och har sett det mesta. Spelare, publik och LEDARE uttryckte kränkande kommentarer åt VUGIs spelare och det är aldrig acceptabelt.

Vi visste på förhand att det skulle bli en tuff och hård match då KaRo har det ryktet om sig, men jag tror ingen av oss trodde att det som sedan skedde skulle vara så pass illa. Det började redan i första bytet då en spelare i KaRo säger "Akta dig i nästa byte så du inte får en klubba mellan benen" till en spelare i VUGI. Och i andra bytet föll kommentaren "Din äckliga jävla pygme". Hove i målet fick höra "om du räddar nästa boll knäcker jag nacken på dig" två gånger under matchen och det är enligt svensk lagstiftning ett allvarligt hot.

Vi tog dock ledningen tidigt i matchen då Nordström slänger en boll mot mål som Ottosson petar in efter en retur. Tyvärr har jag inte tillgång till tider och liknande då KaRo inte registrerat matchhändelserna än. KaRo kvitterar till 1-1 i mitten av perioden och tar strax efter det ledningen med 2-1 efter en kontring där Hove blir överspelad. Vi repar oss dock och Drugge kvitterar till 2-2 efter att vi fått tryck framför offensivt mål och på halvvolley smäller Drugge snyggt in bollen i mål med 3 sekunder kvar av den första perioden.

Under andra perioden fortsatte det hagla kränkande kommentarer och undertecknad (som är 1,65 lång) fick höra alltfrån pygme, dvärg och fitta av motståndarna. Man började ju fundera över ordförråden hos KaRo-spelarna. Kan dem inte uttrycka sig på andra sätt? Vi tar i allafall ledningen med 3-2 när Nordström hittar Hultegård i slottet som vänder upp och sätter 3-2 lågt med ett distrinkt skott. Vi har sedan ett par riktigt ypperliga lägen att utöka där ibland ett stolpskott där Hultegård skulle slå in returen men blir brutalt överfallen av KaRo-spelare utan åtgärd av domarna. Men vi reder ut andra perioden och hade en ledning att gå på.

I omklädningsrummet pratade vi om att hålla oss lugna och att vad domarna och KaRo gjorde där ute kunde vi inte påverka utan vi var tvungna att hålla oss kalla och inte falla in i motståndarnas brutala spel. Det var helt omöjligt att få ett ordentligt spel med allt huggande. Jag kände inte igen sporten innebandy.

Det var i tredje perioden det spårade ur totalt. Det är ständigt tjafs och de kränkande kommentarerna fortsatte att falla, men trots detta höll vi oss lugna och det är helt fantastiskt att vi kunde visa en sådan mognad trots det vi fick utstå under hela matchen. Vi har bra kontroll på spelet och KaRo skapar absolut ingenting under periodens första halva. Vi har ytterligare lägen att avgöra men vi bränner tyvärr chanserna. Så med 5 minuter kvar, när vi spelar boxplay bryter helvetet ut. Oskar blir fult ben/höfttacklad och en U5 tilldöms KaRo, helt korrekt. KaRo köper inte detta utan blir ursinniga. Det är en hetsk stämning på planen och det kändes obehagligt att vara på planen. När domarna sedan tar en 2+10 för något som han sedan ber om ursäkt för efter match och erkänner var fel så blir det spel 4 mot 4 under 2 minuter. Under matchens gång har domarna varit hårt utsatta och det känns mycket underligt att man väntar till 3 minuter kvar när matchen står och väger och då plockar en utvisning. Att ändra sin tolerans-nivå i ett sådant avgörande läge var mycket svagt. Under 4 mot 4-spelet lyckas så KaRo kvittera efter en tilltasslad situation framför vårat mål. Vi spelar av övrig tid i 4 mot 4 och avslutar med drygt 55 sekunder i power-play. Ottosson får ett drömläge i slottet efter inspel av Oskar Andersson men låsningen av klubban som följer hindrar ett mer eller mindre givet mål, dock döms endast frislag. Vi lyckas inte förvalta frislaget och med 4 sekunder kvar händer något som är bland det allra värsta jag sett på en innebandyplan. Jens Karlsson i vårat lag är en stor och stabil människa. Trots han storlek och kraft lyckas han bli tacklad i ryggen med 4 sekunder kvar (finns ingen som helst chans för oss att göra mål om KaRo-spelaren bara skulle täckt av. Men han väljer att tackla Jens med vad jag anser endast är ett försök att skada Jens. Jens flyger in med huvudet före i en ribbstol och det är änglavakt att han inte blir mer skadad än vad han blir. Domarna visar upp det röda kortet utan att ens tveka och tumult uppstår. Hånande kommentarer slängs på oss och hade det inte varit för att vi höll oss så kalla som det gick hade det nog utbrutit ett bråk utan dess like. Med 4 sekunder kvar kan vi inget göra utan matchen slutar tillslut oavgjort. Vid slutsignalen firar KaRo och "Stand up for the champions" spelas samtidigt som de gör vågen till publiken. Under tiden dem gör vågen är det KaRo-spelare och ledare som häver ur sig kommentarer mot våra spelare som är påväg till omklädningsrummet och munhuggning sker några sekunder. Jag dröjer mig kvar lite i hallen och pratar med en klasskamrat, men när jag väl kommer in i omklädningsrummet. Det är en dämpad och ledsen stämning där inne. Vi förstod inte vad som hade hänt. Till och med de som normalt sett är lugna och inte brusar upp sig så mycket var förbannade och irriterade. Det kändes som en storförlust och långt ifrån någon glädje över 1 poäng.

Sammanfattningsvis vill jag bara säga att jag blir rädd bara av tanke på hur det kan få gå till på en innebandyplan. Hur man kan bete sig så illa och utan någon som helst tanke på att det är innebandy vi spelar, i en lägre serie dessutom. Är det så viktigt att vinna att man måste förstöra idrotten? Och det är inget engångstillfälle vi pratar om. KOllar man tillbaka på KaRos 5 senaste matcher har man dragit på sig 4 stycken U5 och 2 matchstraff. Jag tycker att det är dags för SmIBF att agera och göra något åt detta. Det kan inte få fortsätta. Snart kommer någon bli allvarligt skadad och då är det redan försent. Jens Karlsson kunde fått sitt liv förstört av den tacklingen han åkte på under lördagen. Jag vill inte att det sker någon annan vilket det kommer göra om det här inte får ett stopp.

Väl mött,

/Joakim "Valbuena" Ottosson.

Publicerad 18:53 3 feb 2013
Nyheten visad 873 gånger
Waiting
Du måste logga in för att skriva en kommentar!

NÄSTA MATCH

19:00 12 feb
Olympen
Växjö UGIF
VS
Rottne IF
VS

SENASTE MATCHEN

19:00 5 feb
Emmaboda sporthall
Gantesbo IBK
13-6
Växjö UGIF
13-6

SENASTE BILDER OCH VIDEO

Ingen video
Ingen video uppladdad
Logga in och ladda upp ert första klipp