• P17 A-slutspel: IK Tord (h) 3-2 (3-0)

SEGER I VÅR SISTA MATCH Idag var det då dags att för sista gången spela match för V Södra P03 och det känns fantastiskt kul att vi fick avsluta med en seger. Och detta efter en mycket bra fotbollsmatch där segern också innebär att vi tar hem tredjeplatsen i A-slutspelet. Vi inledde matchen mycket bra och visade redan första minuterna att vi var pigga i benen och rejält sugna på vinst. Första halvlek är vår klart bästa efter semestern och det var gott att grabbarna fick visa vad de kan efter en lite tyngre period. 1-0 kom redan i andra minuten sedan vi vinner boll och Axel frispelar Isac som i friläge säkert nätar. Sedan fortsätter vi vinna mängder av boll på mittfältet och kan ställa om till anfall högt upp i banan och skapar ett helt gäng solklara målchanser. Det dröjer dock till slutminuterna innan vi får utdelning när Isac bjuder tillbaka och serverar Axel ett friläge som han rullar in till 2-0. Strax innan pausvilan kastar Viktor ett långt inkast som når fram till Carl som sätter 3-0. Som sagt en mycket bra insats i första halvlek som gav en klar ledning som kunde varit ännu större. Tord höjer sig i andra medan vi tappar i presspelet och framförallt har vi svårt att få igång ett ordnat passningsspel när vi vinner boll. Men vi släpper till väldigt få målchanser och även om reduceringen till 3-1 kommer knappa tio minuter in i andra halvlek blir det lite nervöst först med kvarten kvar efter att gästerna bjuds in i matchen via en straff som resulterar till 3-2. Tord flyttar fram i jakten på en kvittering, vilket hade gett dem tredjeplatsen, men vi håller undan och är närmare att kontra in 4-2 än att tappa till 3-3. Resultatmässigt avslutar vi topp med en säsong som gett seger i Futsal-DM, andraplats i P17 Division 1, seger i Junior-DM och en tredjeplats i P17-sluspelet. Sista refereratet är skrivet men vi tränar på ett tag till innan vi helt avslutar. MATCHFAKTA Erik - Elliot, William, Rasmus, Ville - Viktor, Noah, Carl - Axel, Isac, Blendi Avbytare: Deniz, Jonas, Julius H, Khoi, Tim 1-0 (2) Isac (Axel) 2-0 (39) Axel (Isac) 3-0 (45) Carl (Viktor) ---------------------------- 3-1 (53) 3-2 (76) P-03 11 okt 2020 0kommentarer
  • Ravelli

Hej! Nu är det dags för en ny försäljning av Ravelli. Jag har mailat ut nedan info till spelarna i P03 och deras registrerade mail men här kommer även infon om ngn inte fått mailet. Ni registrerar ert konto via denna länk: http://partner.ravelli.se/se/register/2738-varnamo-sodra-ff/13615-varnamo-sodra-p03 Ni kan sälja fram till den 2 november då alla order måste vara registrerade på ert konto. 35 kr av varje paket går till klubben och 20 kr per paket går till lagkassan P-03. Ni kan använda denna länk till shopen som gäller för P-03 generellt: http://partner.ravelli.se/se/shop/2738-varnamo-sodra-ff/13615-varnamo-sodra-p03 När ni loggat in och skapat ert personliga konto så får ni också en personlig webshop. Ni som vill ha en fysisk katalog kan kontakta mig. Rekommenderar dock er att använda websidan Ravelli/shopen där det finns lite fler artiklar än i den tryckta katalogen. Finns även en APP Ravelli som är smidig att ladda ner och använda. Lycka till med försäljningen! P-03 5 okt 2020 1kommentar
  • P17 A-slutspel: FC Linköping City 2-5 (1-2)

Närmare än siffrorna Till slut rann resultatet iväg till 2-5 men vi var verkligen med spelmässigt i denna match trots tuffa förutsättningar. Med Thure borta med sin benbrott och Theo borta med körtelfeber så var det sista vi behövde att både Erik och Toni blev sjuka och vi stod helt utan målis. Axel Karlsson, som återhämtar sig efter ett uttänjt ledband, ställde dock upp för laget och vaktade kassen idag. Stort tack till Axel för det! Matchen började med stort spelövertag för gästerna och de spelade sig fram till bra skottlägen men utan att få dit den. Istället gör de två slumpartade mål och läget kändes tufft. Men när Elliot, i sin ovana ytterforwardsroll, rinner igenom och blir fälld i slutet av första halvlek får vi en chans att komma in i matchen. Filip sätter säkert straffen och vi går till pausvila med energi i laget. Men så börjar andra halvlek med ytterligare ett "skitmål" till 1-3 och nu uppförsbacke. Men Viktor spelar fram Hero som dunkar dit 2-3 och det är match igen. Vi har sedan ett riktigt bra läge att kvittera men istället ramlar fyran och femman in bakåt. Trots allt en go känsla i gänget efter matchen och nu hoppas vi på fullt frisk trupp inför "bronsmatchen" mot Tord nästa söndag. Den sista matchen för V Södra P03. MATCHFAKTA Axel K - William, Julius H, Rasmus, Ville - Viktor K, Filip Ä, Carl - Hero, Blendi, Elliot K Avbytare: Jonas, Khoi, Seyar 0-1 (12) 0-2 (17) 1-2 (38) Filip (straff) -------------------------- 1-3 (46) 2-3 (54) Hero (Viktor) 2-4 (67) 2-5 (84) P-03 4 okt 2020 0kommentarer
  • Junior P18: Stockaryd/Rörvik (h) 2-2 (1-1)

Fin avslutning på J18-serien Vi avslutar J18-serien på ett mycket bra sätt och gör det jättebra mot ett Stockaryd med en del rutinerade pjäser. Alla ska ha med beröm godkänt med ett extra plus till Deniz och Arman. MATCHFAKTA Toni - Viktor A, Jonas, Deniz, Ville - Elliot K, Mohammad, Khoi, Blendi - Seyar, Arman Avbytare: David, Ervin, Vilgot 1-0 (25) Arman (Seyar) 1-1 (37) ------------------------------- 2-1 (47) Blendi (ua) 2-2 (72) P-03 30 sep 2020 0kommentarer
  • P17 A-slutspel: Östers IF (b) 6-0 (5-0)

Förlust mot starkt Öster Trots underläge redan i inledningsminuterna stod vi upp väl en bit in i första halvlek men sedan följde en period med mål på allt. Underläge 0-5 i paus och givetvis tungt men grabbarna krigar för hedern i andra och utöver en makalös frispark höll vi nollan i andra. Bara att buga för Östers fotboll och önska dem lycka till i kampen om en plats i P17-allsvenskan. MATCHFAKTA Erik - William, Noah, Rasmus, Elliot K - Filip - Viktor K, Carl, Felix, Albin - Hero Avbytare: Jonas, Jonathan, Kenan, Khoi 1-0 (3) 2-0 (30) 3-0 (36) 4-0 (42) 5-0 (45) ----------- 6-0 (47) P-03 27 sep 2020 0kommentarer
  • Junior P18: IFK Grimslöv (b) 2-2 (1-2)

En bra match av 2 spelande lag en härlig höstkväll. Matchen var jämn och kunde slutat med vinst till oss då Blendi drog en frispark mot krysset i 90 min. Där målvakten gjorde en jätteräddning. Men delad poäng var rättvist i en match där vi gör det bra P-03 25 sep 2020 0kommentarer
  • JDM Final: Växjö Norra IF (h) 2-1 (2-1)

Smålandsmästare! Efter en mycket spännande och dramatisk final tog vi hem DM-bucklan igår kväll! Fantastiskt att få vinna något stort nu när alla dessa år tillsammans går mot sitt slut. Det märktes på grabbarna att detta verkligen var något de längtat efter - att vinna en final tillsammans. Vi har ett antal seriesegrar på kontot genom åren och vi har vunnit både B- och C-slutspel i cuper. Men när det har kommit till A-slutspel har vi aldrig lyckats hela vägen. Men igår fick så kapten Rasmus lyfta bucklan tillsammans med lagkompisarna på Finnvedsvallens förstklassiga gräsplan. Efter att ha besegrat Växjö Norra klart i DM-gruppspelet och mycket klart i P17-serien var vi favoriter "på pappret". Men spelmässigt blev vi överkörda i första halvlek då V Norra gör en fantastiskt insats och skapade minst fem helt klara målchanser. Som tur var hade de inte marginalerna med sig i avsluten som oftast hamnade utanför Tonis stolpar. Redan i inledningsminuterna var känslan att vi kom snett in i matchen men så kom en djupledsboll till Isac i femte minuten, som han förvaltar genom att springa ifrån backlinjen och servera Hero öppet mål. Hero rakar säkert in bollen och trots den darriga inledningen spelmässigt får vi en drömstart och tror nog alla att vi ska komma in i matchen på allvar. Men V Norra fortsätter att vara både etta och tvåa på bollen och kan med rättvända mittfältare gång på gång utmana vår backlinje med djupledspass mot forward och yttermittfältare. Kvitteringen kommer efter en kvart och typiskt nog är det efter något som inte såg ut att bli en målchans. Men ett kvickt skott letade sig in vid stolproten. Successivt hämtar vi oss spelmässigt men vi kan oavsett hur enögda vi är inte påstå att det var rättvist när vi efter dryga halvtimmen tar ledningen med 2-1. Men det fråntar inte prestationerna av Filip som slår en mästerlig passning och Tim som löper förbi backlinjen med bollen vid fötterna och skapar sig ett friläge som han förvaltar. Resultatet står sig till paus och det var en något märklig känsla att leda matchen trots att vi kände att vi inte riktigt varit med i den. Men lugnet fanns i omklädningsrummet och vi enades om att första halvlek var passé och att vi börjar om inför andra halvlek. Och precis så blev det. Vi kliver på i pressen, vinner boll, får igång passningsspelet och skapar ett etablerat anfallsspel. Nu blir det istället vi som öser på med målchanser och borde gjort ett gäng mål till. Och vi släpper inte till en enda målchans för gästerna under hela halvleken. Kassaskåpssäkert kan man tycka men en uddamålsledning är skör och i slutet gick klockan väldigt långsamt. Till slut så ljuder dock slutsignalen och jublet utbryter! Prisutdelning, under ledning av Mr V Södra Bennerth Jonsson, tar vid, medaljer delas ut och bucklan lyfts. MATCHFAKTA Toni - Elliot K, Julius H, Rasmus, Noah - Viktor K, Filip Ä, Carl - Tim, Isac C, Hero Avbytare: Albin, Axel, Jonas, William, Ville 1-0 (5) Hero (Isac) 1-1 (15) 2-1 (34) Tim (Filip) 3 gula kort (Axel, Elliot och Tim) utdelades till oss och 4 till Växjö Norra P-03 24 sep 2020 3kommentarer
  • Final i Junior-DM

På onsdag spelar vi JDM-final på Finnvedsvallen kl. 19.00 mot gästande Växjö Norra IF. Vi har försökt förbereda ett så bra arrangemang vi kan för lagen med spel på en grymt fin plan samt speaker och bollkallar. För att ge alla som vill en möjlighet att se matchen kommer den att livesändas på Min Fotboll och med den överblick man får från "sändningstornet" kommer det bli en bra sändning. Då JDM räknas som seniorfotboll måste vi ta ut en avgift på 29 kr på Min Fotboll för matchen. P-03 21 sep 2020 6kommentarer
  • P17 Div 1: Husqvarna FF (b) 0-3 (0-2)

Meriterande andraplats i grundserien Förutsättningarna var tydliga inför dagens match: seger skulle ge en andraplats, oavgjort en tredjeplats och en förlust en fjärdeplats. Angeläget att ta tre poäng alltså och grabbarna gör en oerhört stabil insats. Vi släpper inte till någon riktigt klar målchans och halvchanserna avvärjde Erik mycket säkert. Vi skapade desto mer framåt med fyndigt passningsspel och kunde med lite marginaler på rätt sida gjort fler än de tre mål det blev. 1-0-målet var en delikatess där Viktor chippar in bollen till Tim som med känsla nickar ner bollen till en fristående Isac som avslutar säkert på halvvolley. 2-0 kom efter att Isac snott bollen från backlinjen och serverat Hero öppet mål. Trean dröjde till slutminuterna när Filip bryter vid mittlinjen och tillsammans med Hero kommer ensamma mot målvakten. Hero frispelar Filip som rullar in bollen. Just Filip var matchens lirare med ständiga bollvinster och ett mycket bra passningsspel. Isac gjorde mål igen och vinner seriens skytteliga väldigt klart med sina 20 mål. Grundserien är nu alltså avslutad och att vi tar en andraplats och gör 50 mål på 10 matcher som ett breddlag i konkurrens med flera stora fotbollsklubbar ska vi vara väldigt stolta över. Nu gäller det att ladda om inför A-slutspel där vi i enkelmöten ställs mot Öster, Linköping och Tord. Matcherna drar igång redan nästa vecka så troligtvis kommer spelschemat på måndag. Men vår nästa uppgift är Junior-DM-final på Finnvedsvallen på onsdag! Mer inför den matchen kommer imorgon. MATCHFAKTA Erik - Elliot K, Julius H, Rasmus, Noah - Viktor K, Filip Ä, Carl - Tim, Isac C, Hero Avbytare: Albin, Jonas, William, Ville 0-1 (17) Isac (Tim) 0-2 (30) Hero (Isac) -------------------------- 0-3 (88) Filip (Hero) P-03 20 sep 2020 0kommentarer