• Obesegrade efter fem matcher

Efter 1-1 borta mot Fisksätra IF i lördags kan vi konstatera att vi fortsatt är obesegrade efter de fem inlednande matcherna. Nästa match spelas på vårt kära Hjorthagen nu på torsdag 20:00 mot Mariebergs SK. Välkomna! Tabell och spelprogram A-lag Herr Fotboll 9 maj 2022 2kommentarer
  • Matchrapport: Vinst i seriepremiären!

Det var upplagt för fotbollsfest i den uppskjutna hemmapremiären på Hjorthagens IP. Hela 110 trogna supportrar var på plats för att se innerstadsderbyt mot nykomlingen Vasastans BK. Matchen slutar 2-0 efter en väl genomförd seriepremiär av Värtans IK. Matchen inleddes i ett högt tempo där Värtan skapar de farligaste målchanserna. Det första målet kommer redan i den åttonde minuten efter en noga intränad hörnvariant. Isper är enligt domarrapporten sist på bollen och knorrar alltså in hörnan á la Nacka Skoglund! Supportrarna behövde inte vänta länge på nästa firande, 2-0 kommer tre minuter senare efter att nyförvärvet från Frankfurt, Viktor, dunkat in bollen från 35 meter. Derbykänslan gör sig påmind matchen igenom och hela 7 gula kort delas ut. Duellerna avlöser varandra, kanske skulle Värtan haft straff i slutet på första halvlek när Daniel rinner igenom efter en magisk passning av Adam. I andra halvlek faller Värtan tillbaka något och låter Vasastan spela bollen på egen planhalva. En gedigen arbetsinsats och klockren defensiv gör att matchen slutar 2-0 och "the blue boys" tar välförtjänt med sig tre poäng. Flertalet spelare gör sin seniordebut, och yngst på planen är Elliot (född 2005) från U17 som kommer in och håller nollan i seriedebuten! Nu väntar Järla IF borta på annandag påsk. MOT 3 NYA POÄNG! A-lag Herr Fotboll 13 apr 2022 7kommentarer
  • 3-0 vinst mot Enebybergs IF

I söndags spelade A-laget sin andra träningsmatch för året där man ställdes mot Enebybergs IF. Efter en säker första halvlek och ledning med 3-0 roterades det en del i startelvan inför andra. Trots många byten såg spelet helt okej ut och vi är dominanta matchern igenom. Totalt sätt en väldigt stark prestation där man redan börja se tendenser av det spel vi vill se på Hjorthagen under säsongen. Återigen fick 4st spelare födda 2005 speltid och visar att de vill vara med och slåss om en plats i startelvan 2022. Härnäst väntar Bagarmossen Kärrtorp BK . Matchen spelas i Nackatältet på Nacka IP söndagen den 6:e mars 18:00. A-lag Herr Fotboll 22 feb 2022 2kommentarer