• Stafsinge IF-Vinbergs IF 1-1 (0-0)

Division 3 Sydvästra Götaland OMGÅNG 1 Stafsinge IF-Vinbergs IF 1-1 (0-0) Mål: 0-1 Arjan (61 min) - 1-1 (95 min) Då var premiären avklarad och vi tog med oss en viktig poäng tillbaka till Vinberg, självklart riktigt surt att tappa 2 poäng i matchens sista spark.......men över 90+ så skall vi nog vara mest nöjda med 1 poäng sett över målchanser! Det är alltid lite extra speciellt med derbyn, tuffa närkamper men ändå lite glimten i ögat från alla, tråkigt att domare inte köper detta och tillåter lite mer, skapa kommunikation med spelare istället för att ta fram ostskivan så fort man tycker nåt annat! Detta drabbar bägge lagen och i denna match är det Stafsinge som drabbas hårdast när man efter en klockren varning tycker för mycket och åker på sitt andra direkt! Stafsinge var klart vassare än oss i första halvlek, tycker ändå vi kämpar på men blir en aning stressade när vi väl vinner boll, vi får tacka Viktor i mål som gör några sjuka rädddningar som håller kvar oss i matchen! *15 min - Avslut i ribban * 20 min - Inlägg SIF, nick och Viktor gör en fantastisk räddning * 30 min - Hårt avslut men Viktor räddar * 36 min - Inspel från höger och helt öppet läge men gissa.....ännu en räddning! Även om Stafsinge står för målchanserna så gör vi ett gediget försvarsarbete, vi har några kontringar och försök men vi var lite bleka på offensiv planhalva! Andra halvlek fick lite ändrade förutsättningar när Stafsinge åkte på en utvisning i den 53 min, självklart såg vi vår chans och i den 60 min har vi en omställning när Noel hittar Arjan, avslut som målvakt räddar! I anfallet efter så hittar Noel ännu en gång Arjan genom ett inkast som med bestämda steg gör ett nytt försök och denna gång orkar inte målvakt hålla i bollen och 0-1! Med 11 mot 10 så blev det en annan matchbild, Stafsinge satsade självklart allt på kvittera och har några riktigt farliga lägen men vi står upp bra! Vi får ett annat tryck på våra anfall och med marginalerna på vår sida så hade något mål för oss inte varit helt ologistkt! Men i matchens sista spark så kom kvitteringen, vi lyckas inte få bort bollen i straffområdet och forward kunde panga upp slutresultatet 1-1! Vi har haft lite frågetecken inför säsongen men idag visar vi verkligen att det finns kapacitet i vår unga trupp, en premiär är alltid en premiär men efter denna match så visar vi att nånting riktigt bra är på gång! Nästa match är hemma mot Galtabäcks BK.....13.00 på lördag!!!! Herrar 6 apr 0kommentarer
  • Åsa IF-Vinbergs IF 1-3 (1-2)

DM Omgång 1 Åsa IF-Vinbergs IF 1-3 (1-2) Mål: 0-1 Karo (4 min) - 1-1 (14 min) - 1-2 Arjan (43 min) - 1-3 Lukas (46 min) Då var tävlingssäsongen 2024 igång, motståndare i DM:s första omgång var Åsa IF som vi även har i vår serie! Det var tuffa yttre förutsättningar med hård vind och rejäla skurar, vi började i motvind och det passade oss perfekt, vi höll bollen på marken och hade många fina anfall, med lite effektivitet så skulle vi gjort ett par mål till! Åsa är inte på något sätt ofarliga, hög press och omställningar var medicinen mot oss men jag tycker vi löste detta perfekt, deras chanser får dom när vi slarvar i uppspelen, dock tar alla sitt ansvar och jobbar stenhårt i defensiven! Vi tar ledningen redan efter 4 min, det är Arjan som hittar Karo på högerkanten och med sin speed tar han sig mot målet och placerar snyggt in 0-1. Åsa kvitterar i den 14 min, lite slarv i backlinjen och boll hamnar hos Åsa-spelare som får till en riktigt fin träff och helt otagbart för Linus K i mål! Vi kommer tillbaka spelmässigt och skapar rejäla chanser, Hamodi kommer loss i den 17 min på sin vänsterkant och avslut precis utanför stolpen, i den 19 min så slår Noel en fin frispark mot straffområdet men Lukas nick går utanför! Några minuter senare så rinner Arjan igenom Åsa:s backlinje och avslutar men gör en fin räddning till hörna! Åsa har ett kanonläge i den 37 min när en av många långbollar kom bakom vår backlinje, Linus kommer en aning fel ut men forward lyckas inte riktigt få till avslutet så det blev lite flipperspel där vi lyckas få bort bollen! I den 43 min tar vi rättvist ledningen igen, det är Noel som gör en fin prestation från sin vänsterbacksposition, hänger med upp i anfall och lyckas komma ner till kortlinjen och snyggt få in ett inlägg till Arjan som med öppet mål dundrar in 1-2! Andra halvlek kunde inte börjat bättre när Joel K fint hittar Lukas i djupet bakom Åsa:s mittbackar, helt fri mot målvakt gör han inget misstag och gör 1-3! Vi kontrollerar matchen genom hårt jobb, Åsa gör en hel del byten men det skapas inte mer än halvchanser, vårt bästa läge att utöka ledningen är när Fabbe drar till med vänstern utanför straffområdet men bollen i ribban! Det är inte så mycket fokus på resultat så här tidigt på säsongen, vi lägger vikt på prestation och denna insats visar verkligen att vi är på rätt väg, vi har en härlig mix av lite rutinerade killar och unga oerfarna ungdomar som idag verkligen visade sin kapacitet! Kommande helg fortsätter DM när vi tar emot IF Böljan på lördag 12.00 Vinåvallen! Herrar 25 feb 0kommentarer
  • Försäsongsmatcher 2024

Till helgen drar vi igång matchsäsongen 2024, ett intressant lagbygge som kommer få spela matcher mot bra motstånd, observera att matchen mot Vapnö på lördag har ställts in! Lördag 3 februari 12.15 Halmstad Arena - HBK U19-Vinbergs IF 5-2 (4-0) Lördag 10 februari 12.00 Vinåvallen - Vinbergs IF-Varbergs GIF 0-3 (0-1) Fredag 23 februari 19.00 Åsa IP - Åsa IF-Vinbergs IF **DM** 1-3 ((1-2) Lördag 2 mars 12.00 - Vinbergs IF-IF Böljan **DM** Torsdag 7 mars 19.30 - Lerkils IF-Vinbergs IF **DM** Torsdag 14 mars 19.30 - Vinbergs IF-BK Viljan **DM** Lördag 16 mars 13.00 Dalshov- Dalstorps IF-Vinbergs IF Lördag 23 mars 10.00 - Skrea IF-Vinbergs IF **DM** Lördag 30 mars 15.00 - Assyriska BK-Vinbergs IF LISTAN KOMMER KOMPLETTERAS! Herrar 24 feb 0kommentarer
  • Vinbergs IF-Varbergs GIF 0-3 (0-1)

Mål: 0-1 (43 min) - 0-2 (54 min) - 0-3 (83 min) Årets andra träningsmatch mot Varbergs GIF slutade med förlust 0-3! Tycker att första halvlek är jämn spelmässigt, framförallt en klar uppryckning försvarsmässigt mot förra helgen när vi inte alls var med från början och såg väldigt sårbara ut! Varbergs GIF tar ledningen precis innan halvtid efter en frispark precis utanför straffområdet! Tyvärr så växlar GIF upp tempot i andra halvlek och vi hängde inte riktigt med, vi trycktes ner i planen och vår offensiv blir lidande, tyvärr får deras målvakt stå mest och frysa! Är fortfarande tidigt in i säsongen och det kommer krävas träningsmatcher och DM för att få ihop en grund till seriespelet i april, resultat spelar mindre roll utan vi fokuserar på prestation och då är vi i rätt riktning efter denna match! Nu är det matchledigt denna helg, kommande fredag 23/2 åker vi upp till Åsa IF i första omgången i DM! Herrar 5 feb 0kommentarer
  • HBK U19-Vinbergs IF 5-2 (4-0)

Mål: 1-0 (5 min) - 2-0 (11 min) - 3-0 (22 min) - 4-0 (40 min) - 4-1 Hamodi Wasmy (72 min) - 5-1 (78 min) - 5-2 Lukas Svensson (89 min) Då var matchsäsong 2024 igång och motståndare var HBK U19, ett riktigt skickligt lag med många duktiga spelare som tyvärr spelade skjortan av oss i första halvlek, vi kom inte alls in i det och mycket slarv från vår sida gjorde att HBK fick spela ut sitt register! Trots ett hopplöst underläge inför andra halvlek så rycker vi upp oss, vi vinner mer dueller och tävlar mer på planen, vårt senaste nyförvärv Hamodi Wasmy reducerar när han med sin snabbhet avslutar i bortre, Lukas får även göra mål när han snyggt får en djupledsboll av Rasmus Sörlin och fri mot målvakt är han iskall! Första matchen och självklart lite ringrostigt här och där, vi släpper in billiga mål i första halvlek, orsaken är att vi är alldeles för passiva och mesiga och tillåter HBK springa sönder oss! Positivt är att vi kommer tillbaka i andra halvlek och vinner den, vi tar med oss detta in i nästa helgs match mot Varbergs GIF hemma 12.00 på Vinåvallen! Herrar 3 feb 0kommentarer