• Vinbergs IF-Varbergs GIF 0-3 (0-1)

Mål: 0-1 (43 min) - 0-2 (54 min) - 0-3 (83 min) Årets andra träningsmatch mot Varbergs GIF slutade med förlust 0-3! Tycker att första halvlek är jämn spelmässigt, framförallt en klar uppryckning försvarsmässigt mot förra helgen när vi inte alls var med från början och såg väldigt sårbara ut! Varbergs GIF tar ledningen precis innan halvtid efter en frispark precis utanför straffområdet! Tyvärr så växlar GIF upp tempot i andra halvlek och vi hängde inte riktigt med, vi trycktes ner i planen och vår offensiv blir lidande, tyvärr får deras målvakt stå mest och frysa! Är fortfarande tidigt in i säsongen och det kommer krävas träningsmatcher och DM för att få ihop en grund till seriespelet i april, resultat spelar mindre roll utan vi fokuserar på prestation och då är vi i rätt riktning efter denna match! Nu är det matchledigt denna helg, kommande fredag 23/2 åker vi upp till Åsa IF i första omgången i DM! Herrar 5 feb 0kommentarer
  • HBK U19-Vinbergs IF 5-2 (4-0)

Mål: 1-0 (5 min) - 2-0 (11 min) - 3-0 (22 min) - 4-0 (40 min) - 4-1 Hamodi Wasmy (72 min) - 5-1 (78 min) - 5-2 Lukas Svensson (89 min) Då var matchsäsong 2024 igång och motståndare var HBK U19, ett riktigt skickligt lag med många duktiga spelare som tyvärr spelade skjortan av oss i första halvlek, vi kom inte alls in i det och mycket slarv från vår sida gjorde att HBK fick spela ut sitt register! Trots ett hopplöst underläge inför andra halvlek så rycker vi upp oss, vi vinner mer dueller och tävlar mer på planen, vårt senaste nyförvärv Hamodi Wasmy reducerar när han med sin snabbhet avslutar i bortre, Lukas får även göra mål när han snyggt får en djupledsboll av Rasmus Sörlin och fri mot målvakt är han iskall! Första matchen och självklart lite ringrostigt här och där, vi släpper in billiga mål i första halvlek, orsaken är att vi är alldeles för passiva och mesiga och tillåter HBK springa sönder oss! Positivt är att vi kommer tillbaka i andra halvlek och vinner den, vi tar med oss detta in i nästa helgs match mot Varbergs GIF hemma 12.00 på Vinåvallen! Herrar 3 feb 0kommentarer
  • Vinbergs IF-Kungsbacka City FC 2-0 (0-0)

Kval till div 3 - 2024 OMGÅNG 3 - Avgörandet Vinbergs IF-Kungsbacka City FC 2-0 (0-0) Mål: 1-0 Fabian Johnsson (58 min) - 2-0 Karo Saeed (88 min) Division 3 2024 är nu ett faktum.........!!! Efter en sån här match och dess innebörd så är känslan glädje, vi kan pusta ut efter några veckors ångest och mörka tankar men att få avsluta kvalspelet i en sån här måste-match är så j....kla härligt....... Det har varit en tuff höstsäsong resultatmässigt för oss, många brutala förluster och självförtroendet på killarna har varit långt ner under isen, men vi fick en andra chans genom kval och har nu tillsammans fixat detta, man älskar fotboll och matcher men låt mig aldrig få uppleva detta igen! Om vi nu skall summera matchen lite kort så tycker jag vi hade bra kontroll på händelserna ändå, första halvlek var jämn, vi har det bästa läget när Samuel blev frispelad men avslut räddas av målvakt, boll ut mot kortlinje och inlägg som nickar precis över av Rasmus, detta i den 15 min! Kungsbackas bästa chans kom i den 22 min när boll hamnar mellan våra mittbackar, forward springer med full fart mot Viktor som kommer bra ut och lyckas komma först! Det var inte så att det bombaderades med lägen i första halvlek, spontant två lag som tog det säkra före det osäkra! Dock så händer det en hel del på slutet av 1:a halvlek som kommer påverka resterande del, en Kungsbacka-spelare som totalt tappar det, först ett hjärnsläpp och klockrent gult kort i den 43 min och i anfallet efter så tappar han det igen och utvisning var ett faktum! Är ju inte alltid en fördel med en man mer på plan men idag utnyttjade vi det, Kungsbacka som hade fördel med ett oavgjort resultat parkerade bussen och hoppades på 0-0 men vi ville annat! Det förlösande 1-0 målet kom i den 58 min, det är Gabbe som snyggt hittar Fabbe på bortre som iskallt nickar in bollen! Vi tuggar på och vi ville verkligen få in 2-0 målet, Charlie som kom in i andra har ett superläge när han frispelas men avslut lite retfullt i stolpen! Men precis innan slutsignal kom då avgörandet, en viss Karo Saeed som tillhört U-laget kommer in och kör på som vilken match som helst, på sina minuter skapar han målchanser, får varning och inte minst så får han göra 2-0, pang....boom i nättaket! Idag njuter vi.......imorgon blickar vi framåt division 3 - 2024.... Tack till alla.....funktionärer, bollkallar som gör det möjligt att anordna dessa matcher! Herrar 28 okt 2023 0kommentarer
  • Vinbergs IF-Bredaryd Lanna IK 6-2 (3-1)

Kval till division 3 - 2023 OMGÅNG 2 Vinbergs IF-Bredaryd Lanna IK 6-2 (3-1) Mål: 1-0 Lukas (6 min) - 2-0 Rasmus (7 min) - 3-0 Lukas (21 min) - 3-1 (42 min) - 3-2 (46 min) - 4-2 Rasmus (55 min) - 5-2 Charlie (83 min) - 6-2 Rasmus (84 min) En fantastisk fin första halvlek gjorde grunden till dagens oerhört viktiga seger, även om det såg lite ängsligt ut när Bredaryd Lanna IK reducerade först med 3-1 genom straff precis innan halvtid och gör direkt 3-2 i början av andra halvlek så lyckas vi komma tillbaka och vinner helt rättvist! Vi rivstartar matchen och till skillnad mot tidigare matcher så får vi äntligen lite utdelning genom mål! I den 6 min så kommer en långboll mot Bredaryd-målet, Rasmus hoppar högst mot målvakt som släpper retur, boll ner på backen och där dyker Lukas upp och smäller in 1-0! Man hinner knappt skriva ner första målet innan det är dags igen, kapten Rasmus fick klara direktiv innan match att idag är det hattrick som gäller.......han tog till mina önskemål i anfallet efter när han snyggt kommer på sin vänsterkant och placerar snyggt in 2-0! Målen trillar in och i den 21 min så gör Lukas sitt andra mål och vårt 3-0, fantastiskt fint anfall när Lassagård hittar Lukas mellan backarna som snyggt drar till med vänstern! Det var extremt blåsiga förutsättningar på Vinåvallen, Bredaryd hade klar medvind i första halvlek, tror inte detta var en fördel för dom, mycket långbollar men många anfall rann ut i sanden när vinden tog bollen! Dock skapar dom lite lägen men jag tycker ändå vi har det under kontroll! Precis innan halvtid reducerar Bredaryd, lite onödig inbjudan till match när Lassagård blev en aning för het mot en felvänd Bredaryd-spelare i straffområdet, domaren pekar mot straffpunkt, snygg straff och 3-1! Andra halvek och självklart så fick Bredaryd självförtroende med sitt 3-1 mål precis innan halvtid och det blev ju inte sämre när man rullar upp oss rejält direkt och gör 3-2! Helt naturligt så såg vi lite skärrade ut, mycket tid kvar! Vi lyckas komma tillbaka och när 4-2 kom i den 55 min så kändes det befriande, en hörna och boll ut till kapten Larsson som med vänstern skjuter in sitt andra mål! I den 75 min så springer Samuel i från sin markering och blir helt fri mot målvakt, han dras han fult ner och det röda kortet är solklart, fint frisparksläge men André lyckas inte riktigt få bollen på mål! Charlie som kom in i andra halvlek utökar till 5-2, fint framspelad av Rasmus och öppet läge och bra avslut! Rasmus fullbordar sitt hattrick i den 84:e minuten, inte helt oväntat springer han sönder backlinjen och placerar snyggt in slutresultatet 6-2! Stolt över allas insatser idag, vi vinner en måste-match vilket skapar självförtroende, vi får göra mål och nu återstår det en match, vi vet förutsättningarna och med en sån här match i ryggen så kan säsongen avslutas på bästa möjliga sätt! Herrar 21 okt 2023 0kommentarer
  • Glimåkra IF-Vinbergs IF 0-0

KVALSPEL TILL DIV 3 OMGÅNG 1 Glimåkra IF-Vinbergs IF 0-0 Då var kvalet igång och vår första match utspelades på ett extremt blåsigt Trollarvallen i Glimåkra! Summerar vi denna tillställning så var det vi som styrde matchen och hade många fina anfall, dock får vi inte riktigt till det när vi väl är i offensivt straffområde! Det är Glimåkra som står för de farligaste målchanserna när vi tappar boll på fel ställen! GIF kryper ner med hela sitt lag och vill gå all-in på omställning vilket resulterade i lägen som är riktigt farliga! Vi har dock första heta läget när André drar till avslut utanför straffområdet som målvakt fick problem med och tvingas boxa bort bollen! I den 7 min kom då en av Glimåkras omställningar, vi gör bort oss på kanten, inlägg och skarv precis utanför stolpen! Några minuter senare åker vi på ännu en omställning och avslut precis över målramen! I den 35 min så har GIF ett avslut precis utanför! Emellan dessa målchanser så gör vi mycket bra, vi hittar kombinationer men det blir bara några halvchanser! Precis innan halvtid kom vår bästa chans, det är Rasmus som hittar Lassagård i straffområdet, bra avslut men en superräddning av målvakt till hörna! Som sagt.....fördel oss spelmässigt men Glimåkra har dom farligaste målchanserna i första halvlek! Andra halvlek fortsätter likt första, lite böljande spel men vi lyckas stänga av deras kontringar bättre så vi hade matchen under kontroll, syntes en aning att bägge lagen var lite rädda för släppa in mål och det var lite krampaktigt! Rasmus får ett fint frisparksläge i den 64 min men målvakt räddar och Glimåkra har även ett bra läge i den 71 min när dom kommer runt på vänsterkanten och farligt nära Viktor i mål men Gabbe lyckas blocka inlägg till hörna! Vi alla vill ju vinna matcher men när sitter och summerar så är vi hyfsat nöjda ändå, liten besvikelse att vi inte får utdelning på nåt våra lägen men samtidigt kunde det gå åt andra hållet med! Om nu bägge lagen vinner dom resterande matcherna och hamnar på samma målskillnad så är det vi som tar hem gruppen, detta efter en straffläggning som gjordes där Viktor blev hjälte genom att ta en av straffarna! Nu laddar vi om batterierna och se fram emot lördagens hemmamatch mot Bredaryd Lanna IK 13.00 på Vinåvallen! Herrar 14 okt 2023 0kommentarer