• Ny uddamålsförlust

Söndagens hemmamöte mot Täby centrum HK var ganska jämn i första halvlek. Gästerna var ändå vid rodret och kunde styra spelet och gå till halvtid med en ledning med 3 bollar 12-15. I andra följs lagen i början åt men efter kvarten är Täby i ledning med som mest 7 bollar. Vallentuna kommer till baka och kämpar på och har en period där man gör 8-1. med 8 minuter kvar är det likaläge på 28. I slutminuterna följs lagen åter åt men Täby får sista ordet och kan avgöra på straff i slutsekunderna. Slutresultat 32-33. Laget har varit hårt drabbade av sjukdom senaste veckorna och helgens match mot Djurgården IF HF har blivit uppskjuten p.g.a. vårat läge med bekräftade covid-19 fall. Nu hoppas vi att alla skall bli friska och att vi kan spela resterande säsong med friskt manskap. Målskyttar i Vallentuna Seth 12 (3) Björn 9 Erik 4 Micke 3 Patrik 3 Tomas 1 Herr 22 jan 2022 0kommentarer
  • En seger och en förlust

Året har börjat med en seger mot Swithiod och en uddamålsförlust i tisdagens match mot Sannadal. I lördagens match mot "Switte" styrde Vallentuna från start till slutsignal och vann ganska bekvämt med klara 34-19. Mot Sannadal började man starkt och tog snabbt tag i matchen genom starkt målvakts och försvarsspel. Anfallet var rörligt och en del lätta spelvändningar ledde till klar ledning vid halvtid med 18-10. I andrahalvlek blir matchbilden helt annorlunda. Sannadal höjer tempot och Vallentuna får svårt att freda sig i försvaret, anfallet blir stressigt och idéfattigt. Gästerna får styra helt fritt och kan bärga en uddamålsseger med 33-34. Nu gäller det att ta till sig av dessa två matcher och försöka att få med sig det positiva till söndagens hemma möte mot Täby centrum HK. Målskytttar mot Swithiod Seth 10 (1) Erik 6 Björn 5 Patrik 5 Micke 4 Tomas 3 Anton 1 Målskyttar mot Sannadal Seth 11 (2) Björn 8 Micke 5 Erik 3 Oscar 2 Simon 2 Olle 1 Herr 12 jan 2022 0kommentarer
  • Bra kämpat.

Dagens bortamatch i Västertorpshallen mot Sannadals SK utvecklades till en riktig kämpa insats av Vallentuna grabbarna. Med sena återbud för sjukdom samt skador så ställdes en tunn och inte ordinarie trupp på banan. Vallentuna startar trots detta starkt och rycker åt sig en ledning med som mest 4 bollar efter 10 minuter. Nu börjar hemmalaget få lite övertag i spelet och startar en upphämtning som resulterar i att man har vänt matchen och leder med 4 bollar i halvtid 18-14. I inledningen av andra samlar Vallentuna nytt mod och får bra träff i försvaret, man får även utdelning i anfallet.Efter 10 minuter skiljer endast uddamålet Nu gör sig tröttheten påmind och Sannadal kan åter kontrollera matchen och gå ifrån i protokollet med som mest 8 bollar. Mot slutet kan Vallentuna snygga siffrorna lite genom 3 raka mål. Slutresultat 33-28. Nu vänder serien efter ett behövligt uppehåll över jul och nyår. Då hoppas vi att några av de skadade spelarna åter skall vara spelklara. Vill till sist tacka Jesper och Lasse som förstärkte denna lördag. Vallentunas herrar önskar alla en God Jul och ett Gott nytt år. Målskyttar i Vallentuna Micke 9 (2) Björn 8 Simon 4 Olle 3 Erik 3 Jesper 1 Herr 18 dec 2021 0kommentarer