• Referat: Halmstads BK 2 - Varbergs GIF FK

Kvalmigt, varmt med inslag av regn i Halmstad var inramningen mot HBK. Vi kom till start med ett sargat lag av sjukdom och morsdagsfirande så flera fick spela på ovana platser. Vi var inte riktigt med i denna match. Till skillnad från Tölömatchen där vi vann alla bollar på hela plan vann HBK alla bollar idag, vi var ofta steget efter och det var därmed svårt att få tag i bollen och göra nåt vettigt av den. Efter 3-0 i halvtid tändes lite hopp när vi i början av andra fick in 3-1. Tyvärr replikerade hemmalaget snabbt till 4-1 och 5-1. Vi fick till 5-2 med fick återigen mål i baken. I takt med att killarna inte fick igång spelet ökade den fysiska nivån och hamnade över gränsen lite väl ofta vilket ledde till flera gula kort till oss och även en utvisning. Kanske lite orättvist och hemmalaget borde haft några varningar för filmning också. Pratade med domaren efteråt och anledningen till alla kort var att han ville stävja det fysiska spelet men när det inte hjälpte fick han ta till rött oxå. Vi kände väl att nivån var lite svår att veta, men kanske inte så lätt att hantera ett gäng vinnarskallar... Slutresultatet 7-3 till HBK var inte orättvist idag, men vi kan mycket bättre än såhär. En kombination av underskattning av de fysiskt mindre P13-killarna i HBK och påtvingad omstuvning i vårt lag kan vara förklaringen. Vi såg ljusglimtar i vårt spel idag som var bra. Våra mål kom efter att vi spelat enkelt och med få touch som vi kan när vi vill... Det tar vi med oss! Vi tar nya tag i veckan och laddar för derby nästa helg! Mårten & Jens P14 29 maj 2017 0kommentarer
  • Referat: Tölö IF - Varbergs GIF FK

En solig och sommarvarm kväll i Kungsbacka! Och killarnas insats värmde på insidan!! Vi startade denna 1/8-delsfinal i hyfsat tempo men Tölö var mest på bettet från start. 7-8 minuter in fick Tölö till ett skott utanför straffområdet som oturligt slank in. Vi kunde dock kvittera ganska omgående och det kändes skönt. Spelet förlades mer och mer mot tölös planhalva men de mot mitten av halvleken fick hemmalaget till ett inlägg från högerkanten som en fristående anfallare kunde skjuta i mål. Resten av halvleken hade vi säkert 6-7 heta målchanser men lyckades inte sätta in den. I halvtidspaus peppade vi gänget och var överens om att vi ska lyckas vända. Vi snackade lite detaljer att testa och det gav resultat. Vi startade andra med hög press och tempo. Det tog knappt 5 min tills vi kvitterat och sedan öste vi på. Killarna bjöd på både fantastiska passningskombinationer, krossbollar och effektivt försvar. Vi vann allt på mitten och nu lossnade även målskyttet. 2-2 blev snabbt 5-2 till oss. Tölö fick till en reducering på frispark med kvarten kvar men vi kunde öka på till både 6-3 och 7-3 innan matchen var klar. Vidare till kvartsfinal i DM som enda kvarvarande varbergslag och med en insats som övertygade. Tack till supportrarna som var med och hejade!! Mårten & Bengt C P14 26 maj 2017 0kommentarer
  • Referat: Varbergs GIF FK - Boys Academy FF

Soligt och 22 grader till start skulle vi ta oss an Boys Academy fån Halmstad. Lite strul innan vi kom igång eftersom domaren inte dök upp och vi fick blixtinkalla ny. Vi startatde med en uppställning som vi i huvudsak kört under våren och en ganska defensiv plan och gå på kontring. Det skulle dock visa sig vara helt fel taktik. Boys spelade 4-4-2 och med mycket passningsar och vi lät dem komma allt djupare in på vår planhalva utan att vi attakerade. Det kändes hela halvleken som att vi var rädda för att bli överspelade och låg alldeles för långt ifrån dem. 0-1 kom redan efter 5-6 minuter på ett inlägg och de hann göra 2-0 oxå innan halvtid. Vi hade inte haft många anfall och de blev ganska snabbt uppfångade. I halvtid hade vi ett resonemang med spelarna vad som var fel och vi bestämde gemensamt att ändra uppställningen och peppade varandra bra. Det skulle ha en enormt stor betydelse, Plötsligt fick vi fatt i dem på ett helt annat sätt och kunde istället ta över och föra matchen som blev en helt annan. Vi var först på nästan alla bollar, aggressiva i både försvar och anfall och stressade sönder deras spel. 80% av spelet var nu förlagt till gästernas planhalva och vi hade flera heta lägen. Att slutresultatet blec 0-2 för Boys helt och hållet tacka sin eminente målvakt som räddade ett flertal skott och frilägen som borde varit mål. Det vi tar med oss från matchen är sista halvlek som är årets klart bästa trots uteblivna mål. Vi tar även med oss spelsättet från andra som vi nu bestämt vara vår grunduppställning och det känns som att vi "hittat hem" i den. Det är väldigt glädjande som tränare att killarna tar så stort anvar och visar engagemang och stort kunnande för att gemensamt komma fram till en bra lösning. Alla gjorde en bra insats idag och nu går vi för resten 3-poängare i serien. Tack Boys Academy för visat tålamod med domarstrulet! Mårten och Lars P14 20 maj 2017 0kommentarer