• Seger i dagens bortamatch med Genevad/Veinge

Dagens bortamatch mot Genevad/Veinge spelades på Veinge IP. Det är en trevlig och välskött idrottsplats, där dock bollen hoppade en del på gräset. Vapnögänget tvingades till en lite annorlunda laguppställningen, då sjukdomar och skador härjar i laget. Trots det total dominans i första halvlek med stort bollinnehav. Vapnö skapade många chanser på framöver allt inlägg, där dock sista skärpan saknades. Vapnöledning 0-2 i halvlek. 2:a halvlek blev den första lik, och var en halvlek där Vapnö gjorde många byten. Veinge försökte med långa bollar att jobba på, men Vapnös backlinje tog hand om allt. Veinge fick dessutom en man utvisad på slutet, och killarna kunde trycka in en boll till i nät. Sålunda en fullständigt rättvis seger som dock kanske borde slutat med betydligt större siffror. Men tre poäng och fortsatt riktig tätkänning i toppen på söderfemman är såklart väl godkänt. Till och med serieledning, förvisso med en match mer spelad än de hetaste utmanarna. Målen: 0-1 (17) Samuel A, ass Gabriel D M 0-2 (34) Vilgot H, ass Samuel A 0-3 (88) Leart K, ass Simon M Vapnö IF för 7 dagar sedan 0kommentarer
  • Bortamatch på fredag!

Nästa match för A-laget Seniorlag Herrar för 9 dagar sedan 0kommentarer
  • Oavgjort i toppmötet

Äntligen var det premiär på Vapnö IP 2024. Gräset var riktigt bra för att fortfarande vara i april. Läktaren stod och väntade på publik, och visst kom det en hel del för att titta på denna toppmatch mellan hemmalaget och gästande Andersberg. Knappt hade matchen börjat förrän det stod 0-1 efter ett misstag i eget straffområde. Inte riktigt det vi önskade såklart, men killarna tog ändå omedelbart tag i matchen. 1-1 kom redan i den 13 minuten, då Simon Magnusson kunde sätta bollen i nät efter Wilmer H:s assist. Wilmer gjorde själv 2-1 på straffsprk i den 28 minuten. Skönt med en vändning och inte alls oförtjänt i halvlek. Den andra halvleken hade spelats i 11 minuter innan matchens snyggaste anfall slutade med ett 3-1 mål, där Simon tryckte in Ture W:s fina inspel. Där trodde de flesta att matchen kanske avgjordes, men Andersberg reducerade på frispark i den 72 minuten. Klart att Andersberg då låg på men inte skapade så värst mycket farligheter. Vapnö kontrade med fyra minuter kvar där en ensam Samuel A var nära att få in en avgörande boll. Istället tjongade Andersberg på vinst och förlust in ett inlägg som Pontus resolut boxade ut, men hamnade i en hög med flera andra och en Andesrbergsspelare kunde lobba in bollen i mål. Surt att tappa två poäng, men matchen som sådan löser killarna väldigt bra mot ett starkt motstånd. Det var mycket frustration i bortalaget som fick en hel del varningar och en ledare utvisad, så starkt av killarna att hålla sig coola och spela matchen på ett väldigt bra och moget sätt. Vi ligger kvar i toppen av serien, och som det ser ut nu är vi där för att stanna. Nya tag nästa vecka med bortamatch mot Genevad/Veinge på fredag. Vapnö IF för 12 dagar sedan 0kommentarer