• Varm helg = stekheta matcher

Tidig högsommarvärme och stekheta matcher. På lördagen tog vi emot WIRIK Wigör/Rosersberg, ett väldigt spelskickligt lag som hittills varit obesegrade i serien. Trots att vi tidigt hade en bra press var motståndarna skickliga och spelade sig ur alla situationer. Vips så låg vi under med 0-2 trots att vi allt som oftast parkerat på deras planhalva. Men UNIK-målen skulle komma, Amanda inledde med en patenterad "steal" då hon pressade motståndarna till slarvig bakåtpass och kunde lägga in bollen från nära håll. Efter målet kom vi in i matchen på allvar och inte bara skapade lägen, utan satte dit dem också. Lameta, Maryam och Fanny hamnade alla i målprotokollet efter fina avslut. När Ida i andra perioden bröt fram exemplariskt och fixade en straff som Maryam förvaltade till 5-2 började WIRIK tappa tron på seger och orkade inte flytta upp laget längre. Lameta stänkte dit även 6-2 i tredje perioden men värmen började ta ut sin rätt och lite hawaii-fotboll sista 15 min gjorde att det nästan blev spännande igen. Vi höll dock ut och vann med 6-4, en meriterande seger, bra spelat. På söndag var det åter dags att besöka Arlanda som vi hade en dust med i DM i april. Då ett väldigt opolerat lag som bjöd på klumpiga efterslängar och mycket opassande snack. Riktigt kul att se att de nu hade fått ordning på lagets uppförande och spel, stor eloge till Arlanda för jobbet de gjort med laget på så kort tid. Vi spelade på stor 9-mannaplan och fick springa rätt mycket i värmen. Vi gjorde det dock smart och tog tag i spelet direkt från avspark. Vi gled stadigt ifrån i målprotokollet efter fullträffar av Amanda och Lameta, och framförallt var vi omutliga i defensiven. Backlinjen och mittfältarna hade en strålande dag. Klara fick göra någon viktig utrusning och nån svettig räddning, men klagade stundtals på att det var för lite att göra. Det gillar vi då vet vi att defensiven fungerar. Årets andra nolla hölls och slutresultatet skrevs till seger med 6-0. Kunde inte blivit mycket bättre helg, härligt att vi fick betalt för alla löpmeter i värmen. F-11/12 för 17 dagar sedan 3kommentarer
  • Sol och seger

Sommarvärme och spännande fotbollsmatch på en vanlig sketen tisdag, det är vardagslyx. För motståndet stod Örsunsbro som förvisso var storväxta och hade ett antal äldre spelare i truppen, men de är lite av vardag för oss och vi gjorde vad som krävdes både i närkamper och i passningsspelet. Första målet var en frispark från relativt långt håll av Maryam, två frisparksmål på två matcher nu. Vi hade det mesta av spelet men matchen var jämn och motståndarna långt ifrån ofarliga och en kvittering kom efter ett genombrott på kanten i slutet av första perioden. I andra lyckades vi pumpa in lite mer energi i laget, fanns framförallt ett par riktigt taggade spelare idag som visade vägen när matchen stod och vägde. Jättekul att se den tuffa inställningen och tron på oss själva hos exempelvis Lana, Laura, Signe mfl. Efter en ganska tydlig press mot Örsundsbro målet och deras mycket vassa målvakt fick vi till sist en jättechans i och med en straff och utvisning pga avsiktlig hands av en back som hindrade ett givet mål. Fanny tog ansvaret och satte straffen iskallt längs marken i under keepern som ändå kastade sig åt rätt håll. Med en spelare mer på planen fick vi mer chanser, men Örsundsbro gjorde det bra defensivt och fick på kontring in kvitteringen till 2-2 innan sista perioden. Tredje perioden brukar vara vår starkaste och inget undantag idag, Örsundsbro fortsatte anfalla men UNIKS backlinje stod upp väldigt bra och det gav oss mängder av chanser framåt istället. Efter ytterligare mål av Fanny och två av Lameta stod vi till sist som ganska klara vinnare med 5-2 i en underhållande match. Sista målet var nog årets vackraste så långt. Det började med att Maggan gjorde en perfekt brytning i backlinjen och sen blev det klappklappspel mellan Lana, Lameta och Fanny som slog ett perfekt inlägg. Lameta nickade efter låångt häng i luften in bollen bakom en utrusande målvakt. Återigen en finfin insats och bra fotboll. Obs! Imorgon är det träning på Gottsunda Gipen 18:30-20:00 Kommande helg har vi för övrigt bara en match så flertalet kommer att få spelledigt då. F-11/12 14 maj 2kommentarer
  • Vinst i derby

Sommarvärme på Sävja Konstgräs i derbymatchen mot Sunnersta. Matchens spelades på stor 9-mannaplan vilket kräver lite mer i form av löpningar och positionsspel. UNIK tog taktpinnen spelmässigt redan från början, SAIF krigade på bra och bjöd på starkt motstånd men hade svårt att komma till farliga lägen mot vår täta och aggressiva defensiv. I första perioden tog vi ledningen genom en stenhård frispark av Maryam som skruvade sig in i bortre burgaveln. I andra perioden höjde vi oss ytterligare ett snäpp och kombinationerna framåt avlöste varandra. Lameta gjorde två snygga mål och det kändes som vi hade matchen om vi bara skulle orka hela vägen. I sista perioden hade Sunnersta en bra period och var nära ett par gånger, men Klara och en samspelt backlinje löste alla "problem". När SAIF fick straff med kvarten kvar av matchen och Klara gjorde en magisk räddning och sen flög upp på returen och stressade tillräckligt för att bollen skulle skjutas över, var det spiken i kistan. En väldigt bra match där alla verkligen slet hårt och gjorde vad som krävdes. Enormt bra stämning när vi cruisade hem från matchen med 3 nya poäng och en rolig match att minnas. F-11/12 12 maj 1kommentar