• Gott Nytt År

Annandagens borta match mot Skutskär slutade tyvärr med förlust 3-0 (2-0) Vädrets makter gjorde att matchen blev lite försenad. Skutskär backar hem och går på omställningar med lyft vilket var det rätta då isen var svårspelad med mycket hopp och studs. Vi har våra chanser men det ville sig inte riktigt. Vi vinner hörnorna med 8-5 men tyvärr blir det inga mål. Vi säger grattis till Skutskär som gick segrande den här gången. Nu är det 2024 som gäller. Vi är spellediga nyårshelgen vilket är ovanligt. Nästa match blir den 6 januari borta mot Norrtelje. Vi går in mot 2024 med ett fantastiskt gäng spelare och ledare. Nu ska vi tillsammans ladda för att göra en bra andra halva av serien. Vi vet att vi kan. Inför årsslutet vill vi i UNIK/BOIS passa på att tacka alla ni som hjälper och stödjer oss i vår verksamhet. Stort tack till våra sponsorer. Utan er så har vi ingen möjlighet att genomföra säsongen. UNIK/BOIS ÖNKAR ALLA ETT GOTT NYTT ÅR Nästa hemma match är mot Gustavsberg den 13 januari. Hoppas vi ses då, UNIK BoIS Herr A 30 dec 2023 0kommentarer
  • FÖRLUST MOT GT76

Efter två raka hemmamatcher var det dags för årets första bussresa med vår samarbetspartner HÖGBERGS BUSS. Buss till Gubbängen för match mot GT76. Med HÖGBERGS BUSS åker vi alltid tryggt och säkert vilket känns jättebra. Roligt att få spela i Gubbängens hall vilket ger bra förutsättningar. Det är två ungdomliga lag med låg medelålder som möts. GT76 har föryngrat sitt lag ordentligt sedan förra säsongen. Matchen startar lite trevande som ofta sker. GT76 tar dock ledningen efter 10 minuter. Efter 20 minuter åker vi på en fasthållning med straff till följd. GT ökar sin ledning till 2-0. Vi skapar en del hörnor och bra chanser utan att få utdelning. I stället gör GT 3-0 vilket också blir halvtidsresultat. Efter ett bra snack i halvtid går vi ut till andra med ambitionen att jobba hårt med det som vi kommit överens om och ta igen de förlorade målen från första halvlek. Trots att GT gör 4-0 känns det som om vi fortfarande kan vinna den här matchen. Efter 4-0 tar vi timeout vilket verkar göra susen. Vi knaprar oss sakta men säkert närmare i mål protokollet genom två mål av Linus Tydèn och ett av Richard Ringmar. Matchen är spännande och står verkligen och väger. Vi har chanser till kvittering men istället får GT ytterligare en straff med mål som resultat. Trots två måls underläge jobbar vi på och Hannes Kanbjer gör 5-4 på övertid. Vi kommer inte närmare utan det är bara att gratulera GT76 till segern denna gång. Positivt är att vi trots underläge jobbar hela tiden och är nära att ta ikapp. Viktor i målet spelar stabilt. Två straffar emot sig är inte att leka med. Heimer håller ihop försvaret bra. Ringblom börjar känna sig hemtam som defensiv mitt. Nu är det träningvecka som gäller innan det är dags för jul och god julmat. Vi tränar även juldagen för att förbereda oss för borta match Annandagen mot Skutskär. Efter Skutskär är det Norrtelje borta, datum 6 januari. Nästa hemma match som ni ska boka in är mot Gustavsberg lördag den 13 januari. Hoppas vi ses då. UNIK/BOIS ÖNSKAR ALLA EN RIKTIGT GOD JUL. UNIK BoIS Herr A 18 dec 2023 0kommentarer
  • VINST I JÄMN MATCH

Söndagen seriematch mot Helenelund slutade med hemma seger 6-5. Vi vet att matcherna mot Helenelund brukar vara jämna, täta och tuffa, likaså denna gång. Den första riktiga chansen kom i den 10e minuten då Jonathan Asplund med hög fart rann igenom och tvingade Lunden backen att fälla Jonathan med straff som resultat. Adam Askelöf satte straffen tryggt till ledning med 1-0. Matchen rullar på, dock utan något skönspel från vardera håll. Det är mest en kamp där Helenelund ligger på men vi känner oss trygga med vårt spel. Vi ökar på till 2-0 genom Hannes Kanbjer. Helenelunds kapten Rasmus Hård reducerar till 2-1 och matchen känns helt öppen. Vi får ytterligare en straff vilket leder till 3-1 ledning. Första halvlek avslutas med att Kapten Hård reducerar till 3-2 även det på straff. Vilket också blir halvtids resultat. Det känns som om första halvleken gick med lite fördel till oss.. Vi går ut till andra halvlek efter ett bra snack med intentionen att ta tag i matchen och följa vår gameplan. Det blir tvärtom och Helenelund gör 3-3. Kampen går vidare och det är tufft spel från bägge hållen. Det är en spännande match. Det skapas flera chanser från bägge lagen. När Helenelund kommer ikapp i målprotokollet så lyckas vi svara med mål så att vi kan hålla ledningen med ett mål. Vid leding 6-5 så tar Helenelund timeout (86 minuten) för att flytta fram sina positioner. Det skapar möjligheter för oss och här borde vi stängt matchen. Arvid Johansson i Helenelunds målet gör dock ett par svettiga räddningar. Helenelund trycker på i slutminuterna för att kvittera. Vi håller emot och vinner tillslut med 6-5. Det är en helt jämn match där vi drar det längsta strået denna gång. Intressant att drygt hälften av målen kommer på fasta situationer. Det vi gör bra är att vi inte förhastar oss utan lyckas med att försvara oss bra. Det vi gör mindre bra är att vi är för ojämna över tid. Vi blandar bra spel med lite för många dippar främst i andra halvlek där vi låter Helenelund ta över. Roligt att se att de nya spelarna tar för sig. Joel Zetterström blir UNIK /BOIS ”hard working hero” denna gång (bilden). Spännande också att se Helenelunds sjuttonåriga John Svanborg som visar ett moget spel. Mindre bra är att isen gick sönder med spelavbrott som följd för att laga den. Nu väntar ny träningsvecka för att kommande söndag spela match borta mot GT76 vilket blir den sista matchen före jul. Målen; Adam Askelöf 2, Hannes Kanbjer 2, Joel Zetterström 1, Jonathan Asplund 1 Assist; Adam Askelöf 2, Axel Gidlund 1 HA EN TREVLIG VECKA ÖNSKAR UNIK/BOIS UNIK BoIS Herr A 13 dec 2023 0kommentarer
  • SÄKER VINST MOT UMEDALEN

Fredag kväll, match mot Umedalen i Recoverhallen. Gästande Umedalen anlände vid 17 tiden till Recoverhallen efter en lång bilresa från Umeå. Spännande att möta Umedalen som veckan innan spelade oavgjort mot Gustavsberg. Umedalen har två bekanta ansikten som spelat i Uppsala lag tidigare, Clarence Wahlman tidigare Sirius och Teo Eklund som spelade i UNIK för två säsonger sedan. Matchen börjar i ett ganska lågt tempo där lagen mest känner på varandra. Vi tar ledningen på hörna genom Jonathan Asplund. Matchen fortsätter med att vi skapar en del chanser utan att vi lyckas sätta bollen i mål. Umedalen kvitterar genom ett fint anfall till 1-1 vilket också blir halvtids resultat. Efter ett bra snack i halvtid har vi bestämt oss för att öka boll tempot samt utnyttja vår fina skridskoåkning. Vi går ut till andra halvlek och genomför det vi bestämt i paus vilan (härligt). Bra skridskoåkning där vi släpper bollen mellan oss ger också en fin utdelning så att vi kan rinna iväg till en säker vinst med 7-2. Tränare Linberg var mycket nöjd efter matchen då vi lyckas genomföra det som var bestämt. Umedalen reducerings mål gjordes av fd UNIK spelaren Teo Eklund på en fin genomåkning. Målgörare; Jonathan Asplund 2, Hannes Kanbjer 3, Jens Boman 1 samt Erik Ringblom 1 Ass; Jens Boman 1, Adam Askelöf 1, Gabriel Lindberg 1. Extra rolig att vi har två killar i poängligans topp i div 1 norra; Adam Askelöf 11p samt Hannes Kanbjer 10p. Vi tränar på under kommande vecka för att på söndag 10 december möta Helenelund Bandy kl.14.30 hemma i Recoverhallen. Hoppas att vi ses då. Om inte så visas matchen på Bandyplay UNIK BoIS Herr A 5 dec 2023 1kommentar
  • VINST MOT ÖSTERSUND

Söndagens match mot Östersund slutade med hemmavinst 8-4. Östersund började bäst och kunde i den 3e minuten styra in ett skott till ledning. Två minuter senare så kvitterar vi genom Hannes Kanbjer till 1-1. Vårt spel känns tryggt och vi rullar på. Vi skapar en del chanser, dock utan resultat. I de 18 minuten så gör dock Östersund mål. Vi kvitterar några minuter senare till 2-2. Sista 20 minuterna av första halvlek så tar vi över mer och mer av spelet och kan gå ifrån till en halvtids ledning med 5-2. Vi går trygga ut till andra halvlek för att direkt åka på ett mål i baken. Östersund vädrar morgon luft och leds av nr 10 Simon Borg på ett föredömligt sätt. Östersund försvarar sig bra och vi tappar en del av vårt spel. Vi slutar att åka skridskor och har problem att få spelet att stämma. Andra halvlek är helt jämn men vi kan vinna den med 3-2 främst genom att vi är lite tyngre i de avgörande lägena samt genom några bra individuella prestationer. Östersund skapar en del lägen och har många hörnor där vi dock försvarar oss bra. Över 90 minuter finns det mer att önska. Vi blandar toppar med några djupdykningar. Så länge vi åker skridsko så är vi farliga. Bra att vi sätter två straffar och en hörna. Fasta situationer är viktiga att förvalta. Målgörare; Adam Askelöf 4, Hannes Kanbjer 2, Joel Zetterström 1 och Jonathan Asplund 1. Nu är det träning som gäller. Vi slipar vidare på vårat eget spel. Vi ska också försöka rätta till vad vi var sämre på under matchen. Nu ser vi fram mot nästa match som är mot Umedalen på fredag 1 december kl.19.00 i Recoverhallen. Matchen kan även ses på Bandyplay. VÄL MÖTT PÅ FREDAG I RECOVERHALLEN. UNIK BoIS Herr A 28 nov 2023 0kommentarer
  • FÖRLUST BORTA MOT KALIX

Tidig söndagsmorgon har vi samling vid Recoverhallen. Bil till Arlanda för flyg till Luleå för vidare transport till Kalix. Det är dags för årets första borta match. Det är en kall vinterdag. Matchdags kl.14.00. Det blev en händelserik inledning av matchen. Redan i den andra minuten tar Kalix ledningen på hörna. Vi jobbar på och minuten senare så gör vi 1-1 genom Hannes Kanbjer på pass från Adam Askelöf. Kalix ökar på minuten senare till 2-1 genom Johan Sundqvist. Vi Jobbar på och firma Askelöf och Kanbjer gör 2-2 efter 9 minuter. Vart är den här matchen på väg, 4 mål på nio minuter? Matchen rullar på. Kalix skapar många hörnor men vi står pall. I slutet av första halvlek så tar dock Kalix ledningen med 3-2 på hörna vilket också blir halvtidsresultat. Andra halvlek rullar på och Kalix sätter ett hårt tryck på vårt lag. Vi håller emot bra till minut 71 då Janne Rintala gör 4-2 för Kalix.Vi har en del chanser bl.a ett stolpskott och en bortdömd straff. Kalix rinner dock ifrån till en säker 7-2 seger. Kalix har ett rutinerat lag som har spelat ihop många år i Allsvenskan. De är tyngre än oss och vinner välförtjänt. Vad tar vi med oss? Vi har svårt att finna vårt egna spel. Lite för många felpass samt släpper till lite för många hörnor. Det positiva är att vi står upp bra i försvarsspelet. Det kändes som efter underläge med 4-2 så har vi svårt att skapa något och siffrorna rinner iväg till förlust med 7-2. Plus till Viktor Mårtensson i målet som utsägs till UNIK/BOIS bästa spelare för dagen. Bra jobbat Viktor. Varje match Kalix spelar så skriver ”Sargvakten” ett fylligt reportage om matchen. Även denna gång. Ni finner hans reportage på ”sargvakten.se” (Stefan Wikström). För UNIK/BOIS del så blir det tre pass träning i veckan innan det är dags för hemma match mot Östersund. Boka in söndag 26/11 kl.16.00 i Recoverhallen för matchen mot Östersund. Matchen kommer även att sändas på Bandyplay om du inte har möjlighet att vara på plats. VÄL MÖTT PÅ SÖNDAG UNIK BoIS Herr A 21 nov 2023 1kommentar
  • Premiärvinst 8-6

Söndagens seriepremiärmatch mot Sif Norrtelje slutade med hemma seger 8-6. Det märktes att det var premiär och en viktig match. Bägge lagen jobbade hårt för att skapa sig ett övertag. Norrtelje tog ledningen efter 20 minuter. UNIK/BOIS kvitterade 6 minuter senare genom Jonathan Asplund som med sin fina skridskoåkning rundade Norrteljes försvar och med ett distinkt avslut kvitterade till 1-1. Lagen följdes sedans åt fram till halvtids resultat 3-3. Andra halvlek startade bra för hemmalaget som kunde gå ifrån till 5-3 ledning. Norrtelje bet sig dock kvar och reducerade till 5-4 genom Emil Kelter. Matchen rullade på med UNIK/BOIS ledning som dock aldrig kändes säker. I matchen sista minut stänger Hannes Kanbjer ner matchen med en rackar rykare från snäv vinkel till slutresultatet 8-6. Alla jobbade väldigt hårt vilket är väldigt positivt. Roligt att se den gamle trotjänaren Richard Ringmar gör ett hattrick i sin forward roll. Kommande vecka åker vi norrut för att möta Kalix för att sedan spela två hemmamatcher mot Östersund och Umedalen. På bilden ser ni dagens "hard working hero" Jonathan Asplund som förutom de två första målen även röstades fram av gruppen som dagens grovjobbare. Målgörare; Richard Ringmar 3, Hannes Kanbjer 2, Jonathan Asplund 2, Adam Askelöv 1. Tack alla ni som följer vårt härliga lag. Boka in nästa hemma match mot Östersund söndag den 26 november 16.00 i Recoverhallen VÄL MÖTT UNIK BoIS Herr A 15 nov 2023 1kommentar