• KNAPP FÖRLUST MOT SERIELEDARNA

Nu är ungefär halva serien spelad. I den gångna helgen var dags att möta serieledarna Gustavsberg bandy hemma i Recoverhallen. Gustavsberg leder serien efter nio spelade omgångar. Kalix kan dock komma upp i samma poäng då de har spelat två matcher färre. Matcherna mot Gustavsberg brukar historisk bli bra och roliga. Så även denna gång. Det blev en spännande tillställning där Gustavsberg till slut stod som segrare med 3 gjorda mål mot våra två. I början av första halvlek får vi till ett bra tryck i spelet vilket gör det svårt för Gustavsberg att komma in i matchen. Spelet rullar på med fin skridskoåkning och ett högt tempo. Det skapas chanser från båda sidor. Efter 25 minuter så tar Gustavsberg ledningen genom Jimmy Strömbäck på ett hårt skott. Gustavsberg ökar på till ledning med 0-2 på en hörnretur som trycks in av Samuel Svedebäck. Vi reducerar till 1-2 genom Adam Askelöf på pass av Eric Ringblom vilket också blir halvtids resultat. I andra halvlek går speltempot ner lite. Det skapas dock chanser från bägge håll. Gustavsberg ökar på sin ledning till 1-3. Vi ger inte tappt och efter 66 minuter reducerar vi till 2-3 genom Hannes Kanbjer på ett fint lyft av Adam, vi har bra häng på en kvittering Vi skapar en del bra chanser men Gustavsberg försvarar sig rutinerat. Sammanfattningsvis så gör vi en bra prestation och med lite medstuds hade vi kunnat få med oss en pinne. Så blev dock inte fallet utan vi gratulerar Gustavsberg till segern. Det känns som om vi är på väg uppåt igen. Nu är det tre bra träningar som gäller innan det är dags för borta match mot Järvsö söndag den 21 januari. Nästa hemmamatch är mot GT76 söndag den 28 januari 19.00 i Recoverhallen. Då är alla hjärtligt välkomna. UNIK BoIS Herr A 16 jan 0kommentarer
  • Gott Nytt År

Annandagens borta match mot Skutskär slutade tyvärr med förlust 3-0 (2-0) Vädrets makter gjorde att matchen blev lite försenad. Skutskär backar hem och går på omställningar med lyft vilket var det rätta då isen var svårspelad med mycket hopp och studs. Vi har våra chanser men det ville sig inte riktigt. Vi vinner hörnorna med 8-5 men tyvärr blir det inga mål. Vi säger grattis till Skutskär som gick segrande den här gången. Nu är det 2024 som gäller. Vi är spellediga nyårshelgen vilket är ovanligt. Nästa match blir den 6 januari borta mot Norrtelje. Vi går in mot 2024 med ett fantastiskt gäng spelare och ledare. Nu ska vi tillsammans ladda för att göra en bra andra halva av serien. Vi vet att vi kan. Inför årsslutet vill vi i UNIK/BOIS passa på att tacka alla ni som hjälper och stödjer oss i vår verksamhet. Stort tack till våra sponsorer. Utan er så har vi ingen möjlighet att genomföra säsongen. UNIK/BOIS ÖNKAR ALLA ETT GOTT NYTT ÅR Nästa hemma match är mot Gustavsberg den 13 januari. Hoppas vi ses då, UNIK BoIS Herr A 30 dec 2023 0kommentarer
  • FÖRLUST MOT GT76

Efter två raka hemmamatcher var det dags för årets första bussresa med vår samarbetspartner HÖGBERGS BUSS. Buss till Gubbängen för match mot GT76. Med HÖGBERGS BUSS åker vi alltid tryggt och säkert vilket känns jättebra. Roligt att få spela i Gubbängens hall vilket ger bra förutsättningar. Det är två ungdomliga lag med låg medelålder som möts. GT76 har föryngrat sitt lag ordentligt sedan förra säsongen. Matchen startar lite trevande som ofta sker. GT76 tar dock ledningen efter 10 minuter. Efter 20 minuter åker vi på en fasthållning med straff till följd. GT ökar sin ledning till 2-0. Vi skapar en del hörnor och bra chanser utan att få utdelning. I stället gör GT 3-0 vilket också blir halvtidsresultat. Efter ett bra snack i halvtid går vi ut till andra med ambitionen att jobba hårt med det som vi kommit överens om och ta igen de förlorade målen från första halvlek. Trots att GT gör 4-0 känns det som om vi fortfarande kan vinna den här matchen. Efter 4-0 tar vi timeout vilket verkar göra susen. Vi knaprar oss sakta men säkert närmare i mål protokollet genom två mål av Linus Tydèn och ett av Richard Ringmar. Matchen är spännande och står verkligen och väger. Vi har chanser till kvittering men istället får GT ytterligare en straff med mål som resultat. Trots två måls underläge jobbar vi på och Hannes Kanbjer gör 5-4 på övertid. Vi kommer inte närmare utan det är bara att gratulera GT76 till segern denna gång. Positivt är att vi trots underläge jobbar hela tiden och är nära att ta ikapp. Viktor i målet spelar stabilt. Två straffar emot sig är inte att leka med. Heimer håller ihop försvaret bra. Ringblom börjar känna sig hemtam som defensiv mitt. Nu är det träningvecka som gäller innan det är dags för jul och god julmat. Vi tränar även juldagen för att förbereda oss för borta match Annandagen mot Skutskär. Efter Skutskär är det Norrtelje borta, datum 6 januari. Nästa hemma match som ni ska boka in är mot Gustavsberg lördag den 13 januari. Hoppas vi ses då. UNIK/BOIS ÖNSKAR ALLA EN RIKTIGT GOD JUL. UNIK BoIS Herr A 18 dec 2023 0kommentarer
  • VINST I JÄMN MATCH

Söndagen seriematch mot Helenelund slutade med hemma seger 6-5. Vi vet att matcherna mot Helenelund brukar vara jämna, täta och tuffa, likaså denna gång. Den första riktiga chansen kom i den 10e minuten då Jonathan Asplund med hög fart rann igenom och tvingade Lunden backen att fälla Jonathan med straff som resultat. Adam Askelöf satte straffen tryggt till ledning med 1-0. Matchen rullar på, dock utan något skönspel från vardera håll. Det är mest en kamp där Helenelund ligger på men vi känner oss trygga med vårt spel. Vi ökar på till 2-0 genom Hannes Kanbjer. Helenelunds kapten Rasmus Hård reducerar till 2-1 och matchen känns helt öppen. Vi får ytterligare en straff vilket leder till 3-1 ledning. Första halvlek avslutas med att Kapten Hård reducerar till 3-2 även det på straff. Vilket också blir halvtids resultat. Det känns som om första halvleken gick med lite fördel till oss.. Vi går ut till andra halvlek efter ett bra snack med intentionen att ta tag i matchen och följa vår gameplan. Det blir tvärtom och Helenelund gör 3-3. Kampen går vidare och det är tufft spel från bägge hållen. Det är en spännande match. Det skapas flera chanser från bägge lagen. När Helenelund kommer ikapp i målprotokollet så lyckas vi svara med mål så att vi kan hålla ledningen med ett mål. Vid leding 6-5 så tar Helenelund timeout (86 minuten) för att flytta fram sina positioner. Det skapar möjligheter för oss och här borde vi stängt matchen. Arvid Johansson i Helenelunds målet gör dock ett par svettiga räddningar. Helenelund trycker på i slutminuterna för att kvittera. Vi håller emot och vinner tillslut med 6-5. Det är en helt jämn match där vi drar det längsta strået denna gång. Intressant att drygt hälften av målen kommer på fasta situationer. Det vi gör bra är att vi inte förhastar oss utan lyckas med att försvara oss bra. Det vi gör mindre bra är att vi är för ojämna över tid. Vi blandar bra spel med lite för många dippar främst i andra halvlek där vi låter Helenelund ta över. Roligt att se att de nya spelarna tar för sig. Joel Zetterström blir UNIK /BOIS ”hard working hero” denna gång (bilden). Spännande också att se Helenelunds sjuttonåriga John Svanborg som visar ett moget spel. Mindre bra är att isen gick sönder med spelavbrott som följd för att laga den. Nu väntar ny träningsvecka för att kommande söndag spela match borta mot GT76 vilket blir den sista matchen före jul. Målen; Adam Askelöf 2, Hannes Kanbjer 2, Joel Zetterström 1, Jonathan Asplund 1 Assist; Adam Askelöf 2, Axel Gidlund 1 HA EN TREVLIG VECKA ÖNSKAR UNIK/BOIS UNIK BoIS Herr A 13 dec 2023 0kommentarer