• Referat: Unbyns IF - Jokkmokk

Vi är inne i ett bra flow nu efter fjärde raka vinsten. Nu mot Jokkmokk som på förhand såg ut att bli en jämn match. Den var jämnare än vad siffrorna visade, men slutsegern rättvis. Vi börjar med att både Axel och Simon klagar över skada på uppvärmningen. Axel kommer aldrig till start, Simon kan göra 30 minuter. Då blir startuppställningen följande: Flo i mål, back frv Ibra, Elias, David R och James. Mitt frv: David S, Simon, Martin, Tobbe. Forwards: Jon-Isak och Stefan. Avbytare: Hugo, Robbs, Mohammed, Strabban, Vi tar direkt tag i taktpinnen och Simon har ett stolpskott innan undertecknad hunnit till avbytarbänken. Vi är skönt påställda ser det ut som och dom kommer inte till nåt. I 15:e kan Simon avlossa ett precisionsskott från långt håll som letar sig in i burgaveln till 1-0 - skönt! Vi fortsätter att dominera, men dom börjar sticka upp och Flo får göra en kvalificerad dubbelräddning i 25:e som ger honom MOTM (tillsammans med ett i övrigt härligt spel). Iställer gör vi 2-0 genom Elias som TRYCKER in en hörna, fint slagen av David S. Tyvärr kan Jokkmokk göra 2-1 på ett fint anfall. Dom kommer mer in i matchen och har flera bra chanser, men vi kan hålla målet fritt. Rätt jämn halvlek får vi väl säga. I andra trampar vi igång med ett mycket snyggt anfall där bollen kombineras ut till Jon-Isak som kommer runt på vänsterkanten och slår ett väl avvägt inlägg som Stefan kommer först på och elegant stöter in 3-1. Nu spelar vi bättre och skapar en del. Sen kommer en gyllene 5 minuter en kvart före slutet där först Martin gör 4-1 på ett rejält skott assisterad av Tobbe. Sen kör Jon-Isak slalom genom halva deras lag och snyggt kan avsluta till 5-1. Sen kommer 6-1 återigen genom Elias som blir tvåmålsskytt. Denna gång assisterad av Strabban. Sen spelar vi av matchen. Flo blir MOTM. Backlinjen stabil trots att dom är farliga i sina kontringar där dom kommer med mycket folk. David R sticker ut mest med en jättebra prestation. På mitten är vi riviga och fysiska i en match som innehåller en hel del fult spel. Martin alltid viktig med förmåga att kombinera. Kul att se Strabban på plan igen där han växer in i matchen. Tobbe och David riktigt bra på varsin kant. Jon-Isak och Stefan tunga framåt. En alltigenom solid insats! A-lag Herrar 18 aug 0kommentarer
  • Referat: Unbyns IF - Gammelstad

Dags för match äntligen efter två inställda. Vi startar med Flo i mål, Ibra, Elias, Stefan och James i backlinjen Mittfält med Wille, Simon, Sami och David S. Framåt: Jon-Isak och Viggo. Avbytare: Tobbe, Mohammed, Adrian T Vi börjar starkt och gör snabbt 1-0 genom Jon-Isak (assist ?) som vräker sig fram och får en tå på ett instick på djupet. Vi ser rätt bra ut, men faller in i ett lite för statiskt spel med bara långa bollar på Jon-Isak. Sista 20 börjar vi variera mer, och då blir det bättre igen. Jon-Isak bombar bollen i ribban! Precis innan paus kan så David S göra 2-0 assisterad av Jon-Isak. I andra kan dom reducera på straff och det blir lite svajigt, men vi kan göra 3-1 genom Adrian T assisterad av Tobbe. Stabil insats där försvaret är betongfast med Stefan och Elias i mitten.. Ibra briljerar med fin teknik (och ibland lite saker som gör att man får hjärtstopp :-)...). Simon kung på mitten. David får MOTM efter en alltigenom stabil insats med fart och teknik samt krönt med ett mål. Jon-Isak är kraftfull framåt och gör mål och assist. Men skönt att se och vi avancerar i tabellen A-lag Herrar 11 aug 0kommentarer
  • Referat: Unbyns IF - MSSK 2

Soligt på Sporn! Vi mönstrar en bra trupp, men trodde på en tight match. Vi startar med Jon-Isak i mål, backlinje frv: Mini, Axel, Elias, Hampus. Mittfält frv Wille, Simon, Martin, Stefan. Framåt Ibra och James. Avbytare: Robbs, Mohammed, David och Tobbe. Vi hade sagt att vi skulle ta initiativ och trampa gasen i botten direkt. Och det gjorde vi! Dock fick vi ingen utdelning trots massor av bra chanser, Men efter 15 minuter kan så Wille göra 1-0 på pass av Simon. Vi fortsätter att trumma på. Dom har ett läge som Jon-Isak resolut avvärjer. I 36:e gör vi 2-0 genom James som placerar (!) in bollen vid stolpen fint assisterad av Martin. I halvlek är vi ändå inte helt nöjda. Andra halvlek börjar med att vi dominerar kraftfullt med fint kombinationsspel. I 53:e gör så Elias 3-0 genom att nicka i ribban som sen studsar ner strax innanför mållinjen. Assist återigen av Martin. Vi matar på och dom har inget skott på mål under hela halvleken förutom en som Jon-Isak avvärjer efter att det blivit offside. i 75:e gör vi så 4-0 genom Ibra då han äntligen får in bollen efter en hel rad av chanser. James stod för assisten. I 88:e gör vi matchens sista mål efter att Martin från långt håll bombar in bollen alldeles vid stolproten efter att Stefan drivit fram på vänsterkanten och tryckt fram bollen till Martin. En stabil insats där backlinjen gör ett mycket bra jobb, och gör Jon-Isak sysslolös. Kul att se Axel i debuten. Stabilt! Hampus riktigt bra med fin värdering och hur han går på bollen. Tar MOTM i hård konkurrens. Mittfältet likaså stabilt med mycket bollvinster och bra fördelning av bollar. Martin gör mycket poäng i sin debut efter att varit borta i mer än sex veckor. Simon som vanligt rivig. Framåt är vi aktiva och skapar mycket. Totalt sett mycket fina prestationer överlag. A-lag Herrar 27 jun 0kommentarer