25 maj 2016
19:00

Unbyns IF

Referat: Svartbjörnsbyn - Unbyns IF

Spännande lokalderby på Bossevallen i Svartbjörnsbyn. Det visar sig bli två matcher. Vi startar med Marcus i mål, backlinje med Danne, Aidan, Patrik, Stefan. Kris, Adde och Simon centralt. Micke L på vä, Martin hö och Wallin centralt. Humlan, Mackan, JR och Bernsten är avbytare.

Matchen börjar i väldigt lågt tempo (väldigt förvånande). Vi tar tag i initiativet och kombinerar bra med varierat spel ut mot kanterna. Dom sticker upp någon gång, men utan att skapa några riktiga farligheter. Efter 15 typ så kan Kris blockera ettt pass på deras straffområdeslinje och Wallin snappar upp bollen och kyligt avvaktar lite och lägger in den.
Vi håller initiativet och skapar en del chanser. Tyvärr trampar Adde snett och måste gå av. Men vi fortsätter trumma på och Micke kan spela in ett bra inspel som Wallin får huvet på och den går över keepern. Känns stabilt och bra.

I andra höjer dom sig lite, men fortfarande utan att skapa några farliga chanser. Det gör däremot vi som fortsätter rada up chans på chans och vi väntar bara på att trean skall komma men skotten går utanför. Vi har en inne men Wallin avvinkas för offside. Nånstans efter halva andra får dom en chans där deras forward får vända upp och kan lägga in den vid stolpen. Nu får dom energi, och kommer högre i banan. Vartefter tiden går börjar vi tappa mer och mer och börjar slå långa bollar (som naturligtvis vi inte får fast). När dom gör 2-2 med kanske 10 kvar känns det tungt. Vi har några chanser men har några spelare som kroknar.
I matchens sista minuter kommer så deras 3-2 i vad vi tycker är en offsidesituation.

Summeringen blir ju att det här är en match som skall dödas totalt under dom 60 minuter där vi äger den. 3 eller 4-0 är en rimlig utdelning istället för 2-0. Men vi släpper in dom i matchen och förlorar till slut.
Vi spelar riktigt bra i 60 minuter, med pluspoäng till alla. Kanske extra till Stefan som är stabil mot en teknisk motståndare, till Simon som vinner det mesta på mitten och till Wallin som ju gör två kassar.
Under sista 25 är det inte mycket av det som var bra som finns kvar. Blir för mycket köra själv, långa bollar istället för att kombinera på fötter.
En av dom tyngsta förlusterna jag varit med om, speciellt eftersom vi är det bättre laget under merparten av matchen