• Hemmapremiär Tillberga Roosters - IBK Hallsta

Matchreferat av tränare Andreas Eriksson. Inför Bägge lagen kom till matchen med premiärsegrar. Hallsta hade vunnit med 7-6 mot VIBs ungdomslag och Tillberga hade som bekant övertygat i Arboga. Tillberga saknade bröderna Landell och fick därför laborera lite på centersidan. 1a perioden Matchen inleddes i lågt tempo. Tillberga lyckades inte alls med att driva upp det och Hallsta fick delvis diktera villkoren. Trots det lyckades Kim Larsson distinkt skjuta 1-0 till hemmalaget på passning (detta var ett ämne för diskussion under kvällen) från Ahlnäs. Hallsta kunde dock både kvittera och ta ledningen via straff innan perioden var slut. Tillberga var inte alls nöjda med sin prestation och det hördes i omklädningsrummet och troligtvis till publiken utanför detta. 2a perioden Tillberga gick ut tidigt och hann med några ruscher innan periodstart då killarna knappt kan ha varit varma efter första. Det gav resultat och de åt sig mer och mer in i matchen och tog över spelet. Anton Berglund tog för sig och vann boll högt flera gånger innan han tillslut kunde spela fram Rasmus till 2-2. Snart därefter kunde Hampus Åhman Dahl (Håd härefter) sätta 3-2 och innan perioden var slut gjorde Fille 4-2. En klart bättre period av Tillberga och välförtjänt ledning inför 3e. 3e perioden Den avslutande perioden blev en svängig historia där Hallsta reducerade till 4-3 men Ahlnäs svarade efter bara 10 sekunder med att trä in 5-3. Hallsta reducerade igen i numerärt överläge och tog timeout men istället gjorde efter ett par minuter Oscar Berglund 6-4. Tillberga fick 2 utvisningar på slutet och fick ett tag spela 6-3 men försvarade sig heroiskt och istället kunde Ahlnäs med pigga ben efter att ha vilat 2 minuter sätta 7-4 i tom målbur. På slutsignal blev tyvärr Pontus Österling träffad av en boll på ögat och fick åka in till sjukhuset men kunde under kvällen till allas vår glädje ge positiva besked och vi ser fram emot att se honom tillbaka i spel inom ett par veckor! Sammanfattning En direkt svag första period men Tillberga reser sig därefter och släpper aldrig igen taget om matchen. Ett par utvisningar på slutet gör det spännande men det syns ett enormt fokus och en vilja att kämpa för varandra i det här laget. Davve passade vidare matchens lirare priset till målvakten Erik Wallin som gjorde en ny jättematch. Nya tuffa utmaningar väntar på lördag med bortamatch mot Kumla som inlett övertygande med två klara segrar. A-lag Herrar 2 okt 2023 1kommentar
  • Tillberga Roosters - IBK Hallsta

Förberedelserna för hemmapremiären är i full gång! Se till att komma ner till hallen och stötta oss mot 3 nya poäng! När- 30/9 Kl 13:00! A-lag Herrar 26 sep 2023 2kommentarer
  • Seriepremiär IFK Arboga - Tillberga Roosters

Matchreferat av tränare Andreas Eriksson Inför Efter en kort försäsong var det dags för seriepremiär. Med minimal förhandsinformation åkte Roosters till Arboga för att möta laget som förra säsongen spelade i division 1. De flesta hade nog väntat sig en tuff och jämn premiär men så skulle det inte bli idag. Period 1 Tillberga tog tag i matchen direkt efter att ha kännt på motståndet i ett par byten fick Tillberga chansen i numerärt överläge och då klev Jocke in och satte säsongens första mål. Minuten senare utökade Davve och halvvägs in i perioden passade han också på att sätta 0-3 då han på egen hand vann bollen djupt hemma och sprang upp med den och hängde dit den. Arboga fick chansen att reducera på straff men Erik var omutbar i sin debut. Period 2 Det fanns en oro hos undertecknad och säkert flera som har varit med länge att Tillberga skulle gå ut och slappna av och krångla till det efter en dominant första period. Den oron skull dock visa sig obefogad då bortalaget hann gå ifrån till 0-6 innan halva perioden och matchen var spelad. Macke B, Fille och Rasmus målskyttar. Perioden avslutades med att "comebackande" Edvin Lundin Frisk gjorde ett mycket fint volleymål och 0-7 på tavlan. Period 3 I det här läget hade även en evig pessimist som undertecknat börjat tro på seger, frågan var väl snarare om Tillberga ska bjuda på 3 fantastiska perioder i samma match? Svaret var ja. Bramming och Berglund den äldre (sonen inte pappan (har ni svårt att hänga med kring alla Berglundare är ni inte ensamma)) gav oss 0-9 och Tillberga trummade faktiskt på med fantastisk inställning och stenhårt hemjobb genom hela matchen. Ahlnäs och Edvin igen innan Berglund (den yngsta) gjorde sitt första (absolut inte sista) mål på seniornivå för slutställningen 0-12. Sammanfattning Vill faktiskt påstå att det är en perfekt match från Tillbergas sida, total dominans och periodsiffrorna 0-3, 0-4 0-5 i en på förhand svår bortamatch och dessutom premiär. Många fina besked och ett tydligt svar om att höjden finns. Davve utsågs till matchens lirare av lagkamraterna efter 5 poäng men det var genomgående jättefina prestationer av samtliga. Erik i kassen räddade straff och höll nollan direkt, offensiv utdelning och rätt inställning från laget hela matchen. Det kommer inte flyta på såhär varje match men just nu får vi njuta sen ser vi framåt mot nästa match hemma mot Hallsta. A-lag Herrar 24 sep 2023 2kommentarer