• Taberg-Gullspång

Dags för andra matchen för dagen, motståndare är Gullspång som förlorade mot Oddevold tidigare under dagen. Grabbarnas självförtroende var stärkt efter första vinsten och gick ut spelarbussen med huvudena högt hållna. Molnen har inför eftermiddagen skingrat sig och solen skiner starkt på framtiden stjärnor från Taberg. Redan i första matchminut skapade Taberg ett farligt läge genom en boll på djupet mot Mose vid avspark, precis som mot Munkedal. Nu resulterade det dessvärre inte i ett mål, men Gullspång blev tagna på sängen och det tycktes ge dem energi samtidigt som hjältarna från Taberg blev lite bekväma. I den fjärde minuten fick Gullspång en hörna där bollen studsade som i ett flipperspel mellan huvudena i straffområdet, innan bollen retligt trillade in bakom Linus på linjen. Frustrationen blev tydlig på grabbarna, och de försökte ta tag i matchen och spelet, men Gullspång sparkade mer på smalben än boll, vilket gör det svårt för ett sambalag som Taberg. Men en krigare ger sig aldrig, i slutet av första halvlek får muskelpaketet Mose ta hand om ett inkast, han kastar över och förbi tre Gullspångskillar fram till eleganten Markus Kling som gör en 180 graders vändning och sparkar in bollen upp i nättaket. 1-1 efter första halvlek där spelet inte riktigt kom igång, samtidigt som scouterna på läktaren kan se att det är klasskillnad mellan laget. Andra halvlek inleder Taberg med ett fokus och energi som gudarna sällan skådat. De gör smeknamnet "sambataberg" rättvisa och rullar bollen fint inom laget och kommer i attack efter attack, men det är ett defensivt starkt Gullspång som gör sitt bästa för att stå upp mot bombardemanget. Det radas upp målchanser men bollen studsar inte riktigt tabergs väg under andra halvlek. Taberg, kända för sina många inövade varianter får en chans vid hörna där Pirlo Kling smeker en boll mot Calle Lyck, backen som skjuter som Roberto Carlos. 10 meter utanför straffområdet tar Calle chansen och trycker till direkt på passningen, en skott som söker sig mot målvaktens vänstra kryss, men tar i stolpen och rullar ut mot inkast. Taberg spelar disciplinerat men lyckas inte forcera in en andra mål och matchen slutar 1-1. P-98 1 aug 2015 0kommentarer
  • Oddebollen

Då var det dags för hjältarna från metropolen Taberg att påbörja sin erövring av Sverige. Första anhalt är Oddebollen cup, där Taberg har lottats i samma grupp som Munkedal, Gullspång och Kopparberg. När vi anlände till det exklusiva boendet på Västerskolan vändes blickarna mot minibussarna för att se Sveriges framtid stega ut. Tjejerna skrek och grät av lycka, barnen sprang fram för att få autografer av sina idoler och det var svårt att ta sig fram genom den välkomnande folkmassan. 14.50 var det dags för avspark, 2*20 minuter gäller och det var ett fokuserat Taberg som ställde upp på planen inför mötet mot Munkedal. Grabbarna sparade inte på krutet utan tog redan vid avspark kommandot genom ett högt och långt svepande uppspel av Pirlo Kling som nådde Mose, som trots motvind kan ha slagit nytt svensk rekord på 50 meter när han bröt sig igenom Munkedals försvar. Det enda de kunde göra för att stoppa honom var genom att kapa benen vilket var precis var de gjorde. Ingen tvekan från domaren som blåste i pipan, straff redan i första minuten. Fram kliver den tvåfotade Calle Lyck som med sina känsliga fötter aldrig missar en chans att näta. Resolut och säkert tryckte han in 1-0 i målvaktens vänstra kryss. Tabergs dominans fortsätter och ger inte Munkedals anfall en chans att bryta igenom, istället kommer Taberg i flera farliga anfall, varav två kunde (borde) resulterat i straff. Andra halvlek kommer regnet och regn innebär och problem med frisyrerna, och de fåfänga grabbarna från Taberg tappade lite fokus och energi. Trots att vädergudarna var emot dem krigade de på, och det var en andra halvlek som inte bjöd på så många chanser, men även sett till chanser var Taberg det starkare laget i andra halvlek. Linus Neuer i målet visade prov på trygghet och höll nollan i denna inledande cup-match, som tillsammans med hela laget gjorde en stark insats. Laget är både större och starkare än jaget i denna sammansvetsade grupp. Ryktet på sportredaktionen säger att snacket redan går och att flera scouter kommer att synas på läktaren kl 17.10 när Taberg möter Gullspång. I skrivande nu ligger grabbarna lugnt ner på sina madrasser, är tysta, blundar och förbereder sig mentalt inför nästa match. Det är så tyst att man skulle höra en knappnål falla mot golvet....... P-98 31 jul 2015 0kommentarer
  • Referat: Tabergs SK - Skillingaryds IS

Då var det dags för sista matchen och till match kommer ett taggat gäng Tabergare som vill avsluta med ett starkt resultat och bjuda publiken på riktigt attackfotboll. Publiken hinner knappt sätta sig innan Tabergs svar på Neymar, Robin Chadaide i 6:e minuten drar fram till slägga och gör 1-0 till Taberg. Skillingaryds målakt hinner knappt resa sig upp innan Taberg fortsätter sina attacker och i 10:e minuten gör Anton Larsson 2-0. I en intervju med Sportbladet efter matchen förklarar Anton att han har haft ett målsinne sedan barnsben, "Ge mig bollen så gör jag mål", kommenterar han kyligt. Målen fortsätter att rasa in, den ovanligt målsugne Pontus Kling håller sig framme två gånger under första halvlek och klättar i seriens skytteliga, tillsammans med Mose som ävne han gör två mål i första halvlek. Klingkusinen Marcus hittar även han målet och efter total dominans under första halvllek leder Taberg med 8-0 och spelar den där typiska sambafotbollen grabbarna är kända för över hela Sverige. Andra halvlek rycker Skillingaryd upp sig och Taberg får svårare att bryta igenom, men spelar stabilt och vägrar släppa igenom Skillingaryd. Linus De Gea i målet blir testad ett par gånger men visar prov på sin stabilitet när han har kontroll i varje situation. Det dröjer till den 67:e minuten då gasellen Mose driver fram med bollen och smeker en passning till Robin som pressar in bollen i mål, laget jublar och Robin njuter av att han gör mål oavsett vilka skor han har på sig. 20 minuter senare visar Pontus Nordström prov på känsla när han lobbar fram bollen till "defensive" mittfältaren Pontus Kling som gör sitt tredje mål för kvällen. Efter matchen hyllar han sina coacher och säger att utan dem hade han aldrig haft den skärpan i avsluten. I 90:e matchminuten är det dags för dagens andra hat-trick när bolltrollaren Fille Gustavsson gör sina överstegsfinter och skjuter ett hårt skott i ribban, som trillar ner till akrobaten Mose Wendel som sälar in bollen, han lägger sig med arslet på bollen och glider in med bollen i mål. Mose förklarar till sportnytt efter matchen att han tittade på Naturkanalen häromdagen och blev inspirerad av sälarnas sätta att ta sig fram på land. En solid 11-0 seger och i väntan på att alla lag ska spela klart sina matcher håller vi alla tummarna att vi slutar som etta i serien! Nästa anhalt är Uddevalla där jag efter dagens uppvisning redan tycker synd om motståndarna. Kan något stoppa detta lokomotiv som ångar fram utan pardon? De enda som jag skulle kunna se ens kan hota så här fantastiska grabbarna vore väl Barcelonas juniorlag, men de backade ur cupen efter att media rapporterade att hjältarna från Taberg skulle delta i samma cup. P-98 27 jun 2015 0kommentarer