• Lördagsmatch: Surte ställs mot serieledarna på bortaplan

Surte åker ut till skärgården för att möta Hönö IS på fredag Surte skuggar toppen efter en go hemma-vinst mot Knippla IF under fredagen förra veckan, och denna lördagen har man chansen att koppla rejält grepp om toppstriden. Man åker nämnligen ut till skärgården igen för att denna gången möta IFK Björkö som ligger på en andraplats med en mindre spelade match och två poäng bakom serieledarna. För att ta reda på hur i helvete vi skall kunna göra en bättre Ö-match än senast har vi idag tagit oss ett snack med huvudtränaren Raid Tito, som svarande följande: Tjena Raid, hur står det till? "Tjena Wille! Det e fint tack själv!" Vinst förra veckan mot IK Knippla på hemmaplan med 3-1 inför ca 170 åskådare, hur gött var det att ni fick studsa tillbaka på vinnarspåret? "Det är alltid skönt att studsa tillbaka på vinnarspåret direkt efter en otrolig jobbig förlust. Det är roligt vinna på vår hemmaplan och inför våran fantastiska publik. Heja klacken var helt magiskt senaste matchen." Efter matchen sa du till Alekuriren att "Jag tycker inte att vi kom upp i nivå, men som lag uppträder vi tillräckligt bra för att vinna matchen", vad är det som får er att inte komma upp i nivå? "Killarna kommer inte upp i nivå pga den dåliga inställningen och dåliga koncentration på planen." Vad kommer ni göra annorlunda imorgon för att de inte ska bli samma Ö-historia som mot Hönö IS? "Vi kommer ta det på dagens träning. Inför matchen så är det en tuff borta match mot ett starkt Björkö. vi måste vara påkopplade från start och ha riktig bra inställning i 93 minuter. Jag vet exakt vilken nivå killarna håller och dem är taggade inför matchen efter två mindre bra presentationer." Poängkungen Loni Haklaj är ju avstängd, hur kommer ni ersätta honom? "Det är alltid tråkigt ha en viktig spelare borta men samtidigt så har vi många duktiga spelare som kan kliva fram och vissa vägen. Det är skönt att ha Chrille och Hawar tillbaka igen. " Är det något annat du vill säga till de resande supportrarna? "Kära supporter vi behöver verkligen er stöd och hoppas vi ses där kl 14:00. ni är bäst!!!" Då får vi tacka så mycket för att du tog dig tid och jag önskar er alla lycka till imorgon! "Tack själv!" Truppen: Samuel Odengard (Mv) Ramzy Kalefa Aran Bajazidi Leonard Syla Hawar Kalkali Hardi Kalkali Andrew Ojstersek Nebeyu Elias Alexander Zakarian Dabin Baker Jonathan Ahlberg Miran Tilako Soran Shwan Viktor Persson Christoffer Larsson (C) Cules Moh (Debut) Plats: Björkö Gräs Avspark: 14:00 Seniorlag Herrar för 9 dagar sedan 0kommentarer
  • Surte besegrade Knippla på ett välbesökt Surte IP (3-1)

Surte besegrade Knippla på ett välbesökt Surte IP (3-1) Det här är ett matchreferat från Ordförande. Ställningstaganden är Ordförandes egna. Första halvlek: Surte var det klart bättre laget i den första halvleken. I den 18' minuten tog man även ledningen på det mest icke-sannolika av sett. ETT HÖRNMÅL. Det var fixstjärnan Hardi Kalkali som visade att han även kunde göra mål med huvudet efter en fint slagen hörna av ytterbacken Hussain Al Dakhil. Helt enligt plan. Fantastiskt. För kontext, hörnmålet var typ det första sedan anfallslegendaren Peter Slak & Co stod på Surte IP och vann matcher, dvs jävligt längesedan. Hur som helst, Surte fortsatte att spela bra fotboll, även om man brände en hel del lägen. Alexander Zakarian skulle dock komma att stå i centrum då han i den 28' minuten fixade fram en straff som Aran Bajazidi kunde trycka in med ett hårt tillslag. Knippla skulle därefter komma att reducera i den 39' minuten efter ett otroligt snyggt långskott som Surtes målvakt Samuel Odengard inte kunde göra mycket åt. Surte skulle dock ändå komma att få med sig en tvåmåls-ledning in till den andra halvleken. Detta efter en fin kontring av debutanten Miran Tilako och Loni Haklaj, där den sistnämnde kunde placera in en enkel målvaktsretur till 3-1 innan domaren blåste av halvleken. Andra halvlek: Den andra halvleken var något av ett sömnpiller. Surte kom ner en hel del i tempo (likt tidigare matcher) och spelet uteblev således. Knippla kom in lite mer i matchen och var på gång med en forseringsfas när dem lyckades finta till sig en straff i den 68' minuten. Då klev dock Surtes målvakt fram, Samuel Odengard, och visade sin klass när han limmade straffen och stoppade Knipplas forsering. Därefter händer inte så mycket i fotbollsväg, och Surte kunde se hem en viktig 3-1 seger på Surte IP inför ca 150-170 åskådare. Sammanfattning: Surte vinner en match man var tvunga att vinna för att kunna skugga toppen. Man gör en fin första halvlek, men igen kommer man ner i tempo under den andra. Kunde gått illa om inte Samuel Odengard räddat straffen vilket hindrade en forsering av Knippla. Viktigaste är dock att 3p inkasserades, och man kan nu blicka fram emot nästa helg. Vill rikta ett stort tack till alla föräldrar, ledare och spelare som var och kollade samt hjälpte till runt matchen. Framförallt, ett stort tack till alla ca 150 Surte- & Bohusbor som var på plats, framförallt alla ni i klacken (som ni ser på bilden) som hejade på laget i 90' minuter konstant. Jätteuppskattat av laget och det blir en helt grym inramning på Surte IP. Ni är bäst Nästa match: Nästa match spelas borta mot serieledarna Björkö IF på lördag (1 Juni) klockan 14:00. En viktig match för Surte om de vill skugga en toppstrid i Division 5A Göteborg men även en viktigt match för DIG som vill fira in att sommaren officiellt börjat med MIG. EN FANTASTISK möjlighet att komma ut i skärgården en lördag och fira livet. Vi ses där!! Gemenskap Är Styrka! Bra: Hussain Al Dakhil "Gjorde en bra instats sist och stod idag för ännu en stabil insats. Leverade hörnan till Surtes första hörmål sedan Jesus gick i badbyxor. Hussain Al Dakhil är veckans Bra spelare." Möcket Bra: Hardi Kalkali "Stod för Surtes första hörnmål på år och dagar. Missade några chanser även vilket gör att han inte kniper "man of the match" denna vecka. Hardi Kalkali är veckans Möcket Bra spelare" Möcket Möcket Bra: Samuel Odengard "Stod för en riktigt stabil instats i mål. Kunde inte gjort någonting på motståndarnas långskott som var fint placerat och stod dessutom för en viktig straffräddning som stoppade en forsering av Knippla. Samuel Odengard är veckans Möcket Möcket Bra spelare" Matchfakta: 18', 1-0, Hardi Kalkali (Nickmål, assist Hussain Al Dakhil) 28', 2-0, Aran Bajazidi (Straff) 39', 2-1, Okänd 44', 3-1, Loni Haklaj Halvtid 68', Samuel Odengard, Straffräddning Slutresultat: 3-1 Se Tabellen på följande länk: Tabell Division 5A Göteborg Intern Poängliga: Surte Spelarstatistik Seniorlag Herrar för 15 dagar sedan 0kommentarer
  • Surte sugna på revansch när Knippla kommer på besök

Surte sugna på revansch när Knippla kommer på besök 19:00 Då var det dags igen. Allt kändes ganska tomt efter förra veckans bortaförlust mot Hönö IS (3-2) och man har bara gått och väntat på att kunna få se grabbarna studsa tillbaka. Nu har det gått en vecka, och man har chans till revansch imorgon då Knippla IK kommer till Surte IP för att möte Surte klockan 19:00. Med 7 omgångar spelade ligger Surte-Grabbarna på en sjätte plats med 6 poäng upp till serieledarna. Knippla håller till lite lägre ner i tabellen på en åttonde plats. Inför matchen har vi tagit oss ett snack med strikern Dabin Baker för att ta reda på vad som hände mot Hönö, vad man skall göra för att det aldrig mer ska hända och vad grabbarna skall göra för att vinna idag: Tjena Dabin, hur är läget? "Tjena de bra tack!" Förlust förra veckan mot Hönö borta (3-2) efter en 0-2 ledning i halvtid. Vad är dina tankar om matchen? Vad var det som hände egentligen? "Väldigt besviken, det var den mest irriterande förlusten på länge vi trodde vi hade vunnit innan matchen var slut, man tog ner nivån." Hur var snacket efter matchen, vad har ni sagt i veckan som varit för att detta inte skall ske igen? "Att vi måste bli bättre mentalt, och att vara fokuserade hela matchen och inte tro man vunnit för tidigt!" Hur revansch-sugna är ni idag när Knippla IK kommer till Surte IP? "Väldigt sugna vi måste visa från minut 1 vilket lag som är hemmaplan, vi kommer möta öbor igen så hoppas vi tar dom." Vad kommer ni lägga extra mycket fokus på under morgondagens match? "Vara fokuserade hela matchen." Är det någonting annat du vill tillägna supportarna? "Jag hoppas ni kommer och stöttar oss vi behöver er, kan garantera en målrik match!" Då får vi tacka för din tid och önska dig och laget ett stort lycka till imorgon! "Tack själv!" Truppen: Samuel Odengard (Mv) Leonard Syla Aran Bajazidi Andrew Ojstersek Loni Haklaj Ramzy Kalefa Hussain Aldakhil Hardi Kalkali Nebeyu Elias Alexander Zakarian Dabin Baker Daniel Larsson Miran Tilako Larsson Robin Soran Shwan Chadi Halime Gemenskap Är Styrka Avspark: 19:00 Var: Surte, Surte IP Parkering: Begränsad Inträde: 20kr Swish för entré: 123 085 16 00 Tabell: Division 5A Göteborg Tabell Poängliga: Surte spelarstatistik Seniorlag Herrar för 17 dagar sedan 0kommentarer