• Seger för Herrarna

Efter uddamålsförlusten i fredags mot Timrå studsade herrarna tillbaka och vann mot Selånger borta med 3-1 efter mål av Fille Begman 2 och Björn Ström. Stabil insats med extra plus för första halvlek enligt rapporter från arenan. Erik Welin, född 07 startade matchen som mittback och gjorde det strålande enligt publik och tränare vilket är otroligt kul. Coach Linus Sjölanders ord efter matchen "Vi gör en bra match! Defensivt stabilt där vi inte bjuder på mycket ytor. Vassa i omställningspelet och resolut när lägen kommer. Erik Welin gör en bra match som mittback, men en väldigt bra insats av kollektivet! Alla 5 från juniorlaget spelar mycket och gör det med bravur" Bra jobbat grabbar, Holm borta nästa Måndag. Ps. Som vanligt hittar ni all statistik på hemsidan Herr Div 5 6 jun 2022 0kommentarer
  • Tyvärr förlust mot Indal

I den 1:a av 2 hemmamatcher denna vecka slutade tyvärr med förlust mot Indal med 3-5 ( 2-4). Det var väl inte den mest välspelade matchen grabbarna gjort i år men kamp och mål fick vi se desto mer av, hela 6 mål i 1:a vart det. Stöde kvitterade Indals ledning 2 gånger genom Johan Bergman och Tomas Decker innan Indal rann ifrån till 2-4 i paus. I andra fick Stöde lite bättre koll på deras snabba omställningar men en gång rann de igenom och gjorde 2-5 med 13 min kvar och det blev för tugnt att komma ikapp. Men en fin reducering hanns med genom Max Eriksson innan matchen blåstes av men närmare än så kom man aldrig. Tyvärr för mycket bolltapp och felpass i framförallt 1:a halvlek som gjorde att de fick alldeles för många omställningar var nog en av den största orsaken till förlusten, sedan att få mönstra olika startelvor i varje match är inte optimalt heller. Spelarkritik då? Jag måste säga att poängmaskinen Decker, 1+1 idag, aldrig föll ur ramen denna dag heller, iövrigt jämt överlag. 'Som jag skrev i början är nästa hemmamatch redan på fredag kl 20:30 mot Timrå, även damerna möter Timrå hemma samma kväll 18:30, en riktig fotbollskväll på IP alltså. Tack för mig! Herr Div 5 30 maj 2022 0kommentarer
  • Herrarna avgjorde i första

Herrarna hade match mot Ånge i Ånge under eftermiddagen, revanch efter två raka förluster var målet. Och målet hittade den specielle måltjyven Fille Bergman som efter redan 20 sekunder utnyttjade slarv i Ångeförsvaret och gjorde sitt första för dagen och 5:e totalt i år, efter 4 minuter så gjorde nästa Fille, Astby denna gång, 2-0, smakstart med andra ord. Ytterliga 5 mål hann grabbarna med, 4-0 dundrade Dennis V upp i krysset på halvvolley snyggt men än värre var den ovane målskytten Fredrik Hammarlund som dundrade in en kanon från 45 meter och visade att det är lika bra att göra det snyggt när man ändå ska göra mål. 7-0 efter första halvlek utan att springa ihjäl sig är väl en sammanfattning som duger. I andra byttes ungdomarna in och visade bra framåtanda, med lite bättre skärpa i avslutningarna hade det kunnat runnit iväg bra även i andra, sägas ska väl att det inte var ungdomarna som saknade skärpa, de stog för flera framspelningar till de rutinerade :) Gabbe Viklund, Viktor Ringlöv, Muthana Aljadi och Oskar Engström är ungdomarna som förtjänar extra plus för sin fina andra halvlek denna match, bra jobbat, iövrigt jämt över lag. På bilden: Muthana, Oskar, Gabbe och Viktor Herr Div 5 26 maj 2022 0kommentarer