• MF Pelister-Skivarps GIF 6-1

Skivarp hade inte mycket att hämta mot tabelltrean Pelister i div 6 södra. Hemmalaget vann med hela 6-1 (2-0). Gästerna var chanslösa. Skivarp tvingades att jaga mycket utan boll och hade svårt att skapa chanser. Det stora raset kom från minut 39 till minut 63. Där gjorde Pelister samtliga sina sex fullträffar. Även Skivarps mål kom vid den här tidsperioden. Vid ställningen 5-0 kunde Willy Sjöholm slå in Skivarps tröstmål. I Skivarp var innermittfältaren Zebastian Jönsson duktig. Dessutom slet anfallsduon Pontus Hansson och Willy Sjöholm föredömligt. Anmärkningsvärt var att Skivarps assisterande tränare, Patrik Järnström, 52, gjorde A-lagsdebut för SGIF. Mer om matchen senare. Skivarps GIF 29 aug 0kommentarer
  • Inför MF Pelister-Skivarps GIF

På lördagen är Skivarp åter igen i farten. Den här gången handlar det om en tuff uppgift då SGIF möter tabelltrean Pelister på bortaplan. Efter tre raka förluster så blev det äntligen seger för Skivarps GIF i den senaste omgången, då Klagstorps IF besegrades med 4-0. Nu väntar en betydligt svårare uppgift. Pelister har svarat för en finfin säsong och bör ha goda möjligheter att knipa en kvalbiljett till div 5. I den senaste omgången vann Pelister över FC Näset med 1-0. I den matchen drabbades Pelister av sex varningar och ett rött kort. Så mot Skivarp har man inte mindre än fyra spelare avstängda. När lagen möttes i våras så föll Skivarp med 2-5. Skivarp ställer upp med följande trupp: Christian Rönnberg, Alex Giheden, Rasmus Persson, Pontus Hansson, Ahmad Ajouri, Lukas Wikstrand, Willy Sjöholm, Anton Lindahl, Oskar Olsson, Oskar Jeppsson, Ludwig Persson, Andreas Andersson och Zebastian Jönsson. Kl. 13 är det avspark på Ymorvallen. Åk gärna dit och heja fram era favoriter till ännu en seger. Skivarps GIF 23 aug 0kommentarer
  • Skivarps GIF-Klagstorps IF 4-0

Det svänger rejält om Skivarp. I förra omgången blev det förlust med 0-8. Nu tog SGIF en skön revansch genom att hemmaslå Klagstorp med 4-0 (4-0). Matchen var således punkterad redan efter 45 minuter. Då ledde Skivarp med 4-0. En av planens bästa spelare, Andreas Andersson, smällde in 1-0 efter tio minuter efter en hörna. I den 36:e minuten sköt Willy Sjöholm in 2-0 sedan han snurrat upp en motståndare och distinkt skjutit bollen i mål. För den härliga framspelningen stod Ted Helmesjö för. Oskar Jepsson stod för en härlig projektil genom att skjuta 3-0 efter 39 minuter. Även det här målet tillkom efter en hörna. Och på två minuters tillägg kom även 4-0 då Ted Helmesjö störde en motståndare så pass att bollen gick i mål. Klagstorp hade två bra lägen. Båda genom den före detta Skivarpsspelaren Andreas Sippola. I första halvlek (vid 1-0) hade han en vass nick som målvakten Niklas Sidnert räddade. Och i slutskedet sköt han en egen frisparksretur i stolpen. Ted Helmesjö gjorde sin första match på ett år och var precis lika som bra som vanligt. Vilken spelförståelse. Där bollen var, där var Ted. Vilka löpningar Ted tog. Det var kul at beskåda. Mer om matchen senare. Skivarps GIF 17 aug 0kommentarer
  • Inför Skivarps GIF-Klagstorps IF

Det var ett tag sedan (närmare exakt två månader sedan). Men i kväll är det äntligen dags för Skivarps GIF att beträda Möllevallen igen. För motståndet svarar Klagstorps IF. Vårsäsongen var minst sagt upp och ner för Skivarp. SGIF började svagt för att under mitt i säsongen spela en riktig trevlig och vägvinnande fotboll. Dels vann laget fyra matcher i följd där man besegrade serieledande Anderslövs BoIK med 3-2. Det är fortfarande Anderslövs enda match man har tappat poäng i. Och dels pressade man div 3-laget Tomelilla IF enda till straffar sedan det stått 3-3 på anslagstavlan vid full tid. Men tyvärr avslutade Skivarp säsongen med två raka nederlag. Först blev det 3-4 mot FC Näset och därefter 0-2 mot Klågerups GIF. Framför allt nederlaget mot FC Näset kände både onödig och snöplig. Höstsäsongen började på absolut sämsta sätt. Skivarp förlorade mot Skabersjö IF med hemska 0-8. Skivarp hade helt enkelt inte mycket att hämta. Samtidigt var Skabersjö IF långa stunder riktigt bra. Men nu är den matchen glömd. Under veckan har träningsfliten varit mycket bra med upp emot 20 man på träningarna. Så det är ett oerhört laddad Skivarp som springer ut på vackra Möllevallen i kväll. Dagens motståndare Klagstorps IF har haft en tung säsong och endas skrapat ihop en poäng. I sin höstpremiär föll KIF mot FC Näset med 1-5. I årets upplaga av Klagstorps IF finns det två spelare som så sent som i fjor representerade Skivarps GIF. Vi tänker då på John Karlzén och Andreas Sippola. I nästa omgång möter Skivarps GIF MF Pelister på bortaplan. Nästa hemmamatch är fredagen den 30 augusti då Skivarps GIF tar emot Gislövs IF. Skivarp ställer upp med följande trupp: Niklas Sidnert, Ahmad Ajouri, Anton Lindahl, Linus Möller Jeppsson, Willy Sjöholm, Viktor Olsson, Oskar Olsson, Oskar Jeppsson, Andreas Andersson, Bogi Einarsson, Lukas Wikstrand, Ted Helmesjö, Pontus Andersson, Pontus Hansson, Oscar Andersson och Rasmus Persson. Kl. 19 är det avspark på Möllevallen. Kom gärna dit och heja fram era favoriter till segern. Skivarps GIF 16 aug 0kommentarer
  • Skabersjö IF-Skivarps GIF 8-0

Skivarp svarade för en bedrövlig insats när laget begick höstpremiär mot Skabersjö. Hemmalaget var bättre i allt och vann med förkrossande 8-0 (3-0). Det såg förskräckligt ut på Aggarpsvallen. Skabersjö vann alla närkamper och sprang ut och in på Skivarpsspelarna som inte hade en chans. Tyvärr har träningsfliten varit alldeles för dålig under sommaren och det märktes. Framför allt efter pausen blev Skivarsspelarna rejält trötta. Anfallaren Pontus Hansson var klart bäst i Skivarp. Han hade Skivarps enda två målchanser. Även Viktor Olsson och Oskar Jeppsson ska ha beröm för sina kämpainsatser. Förlusten var Skivarps största sedan 2019 då det blev 1-9 mot Öja FF. Det är bara 2004 mot Heleneholms SK på 2000-talet som man har noterat en större förlust. Då blev det 1-12 i baken. Så det behövs en rejäl skärpning i fortsättningen om det ska bli några poäng under hösten. Det här var helt enkelt alldeles för dåligt. Mer om matchen senare Skivarps GIF 10 aug 0kommentarer