• Skivarps GIF-Skabersjö IF 1-3

Ibland är fotboll inte rättvis. Det fick Skivarp bittert erfara mot topplaget Skabersjö. Hemmalaget var det klart bästa laget, men det var gästerna som vann med 3-1 (2-1). Skivarp spelade nog sin bästa fotboll för säsongen och hade otroliga 20-5 i avslut. Men det var Skabersjö som tog ledningen på ett försvarsmisstag efter sju minuter. Men tolv minuter senare kunde Ahmad Ajouri nicka in en hörna. SGIF hade därefter ett mål inne, men målet dömdes bort på grund av offside på målskytten Khalil Nassar. Problemet var Lucas Sjöbergs skott ändå hade gått i mål om Khalil inte hade rört bollen. Å andra sidan hävdade Khalil att han inte var offside. Minuten senare kom nästa dråpslag då Skabersjö smällde upp 2-1 i det ena krysset. Efter pausen fortsatte Skivarp att trycka på och några jättechanser skapades också. I stället kunde Skabersjö kontra in 3-1 efter 80 minuten. Mer om matchen senare. Skivarps GIF för 5 dagar sedan 0kommentarer
  • Inför Skivarps GIF – Skabersjö IF

Den så efterlängtade hemmapremiären spelades i söndags. Men den ”riktiga” hemmapremiären spelas egentligen på fredagen. För då är det äntligen premiär på Möllevallen. Och för motståndet svarar Skabersjö IF. På grund av det dåliga vädret så tvingades Skivarps GIF att spela sin hemmapremiär på konstgräsplanen. Men nu blir det således spel på Möllevallen. Det ska bli kul, riktigt kul. Tyvärr har Skivarps GIF knappast fått den start man så väl hade hoppats på. Det har blivit två raka nederlag. Först blev det 1-4 mot FC Näset och nu i söndags 2-5 mot Klågerups GIF. Båda matcherna har påmint om varandra. Skivarp har varit bra med i den första halvleken men efter pausen har det gått betydligt sämre. Mot FC Näset var man det bästa laget under den första halvleken och borde då haft ledningen. Mot Klågerups GIF höll man också jämna ställningar för att i den andra halvleken tappa och det rejält. Bland annat släppte man in tre hörnmål under den andra akten. Och det får förstås inte hända. Lite missflyt hade Skivarp i söndags. Två tidiga skador gjorde att man fick ändra om en hel del i laget. Men nu tar vi nya dag. På fredagen står ett förmodat topplag, Skabersjö IF, för motståndet. Skabersjö kvalade till div 5 så sent som i fjor, och lär bli att räkna med även i år. Laget har också fått en smakstart på säsongen med två raka segrar. I premiären blev det 3-0 mot Skegrie BK och i den senaste omgången 2-0 mot FC Näset. Tycker att Skivarp har ett starkt lag på papperet och träningsmatcherna lovade ju gott. Så nu gäller det att visa det även i serien. Redan på onsdag är Skivarps GIF återigen i farten. Då handlar det om klassiska YA-cupen. Skivarp möter då div 5-laget Svenstorps IF på bortaplan kl. 18.45. Skivarp ställer upp med följande trupp: Christian Rönnberg, Ahmad Ajouri, Anton Lindahl, Lucas Lööw, Willy Sjöholm, Christoffer Larsen, Oskar Olsson, Khalil Nassar, Linus Möller Jeppsson, Viktor Olsson, Pontus Hansson, Alex Giheden, Pontus Andersson, Lucas Sjöberg och Rasmus Persson. Kl. 18.30 är det avspark på Möllevallen. Kom gärna dit och heja fram era favoriter till första segern. Skivarps GIF för 6 dagar sedan 0kommentarer
  • Skivarps GIF - Klågerups GIF 2 -5

Av Johan Ohlsson Kom igen nu, Skivarp! Serien har börjat. För hemmapremiären i div 6 södra slutade i ett praktfiasko. Skivarp föll nämligen mot Klågerup med 2-5 (1-2) efter en direkt svag insats. -Alla får rannsaka sig själv. Även jag själv, säger en mycket besviken Paul Andersson, tränaren i Skivarp. Det var en hel del som var nyfikna på Skivarp i hemmapremiären. Upp emot 100 åskådare hade letat sig till konstgräsplanen i Skivarp. Efteråt var nog de flesta rejält besvikna. På vädret. För det blåste något helt otroligt. På spelet som hade mycket att önska sig. På resultatet som inte var upplyftande. Skivarp gjorde ändå en ganska hyfsad första halvlek. Klågerup hade ett par väldigt skickliga offensiva spelare. I synnerhet då Kevin Holmquist och Linus Olsson. Dessa var individuellt väldigt skickliga. Det var också dessa som låg bakom ledningsmålet efter 16 minuter. Kevin Holmquist klackade bollen bak till Linus Olsson som sköt bollen i mål. Skivarp kvitterade tre minuter senare och det var också snyggt. Viktor Olsson spelade fram Willy Sjöholm som i sin tur spelade fram Pontus Andersson som distinkt sköt bollen i mål. Men sju minuter senare återtog Klågerup ledningen då Whilliam Svehög fick till en otrolig fullträff från närmare 30 meter. Ett riktigt drömmål. Skivarp hade annars minst lika mycket av spelet under den första halvleken där Willy Sjöholm var nära att näta vid ett par tillfällen. -Ja, den första halvleken var hyfsat. Det såg rätt så stabilt ut, betygsätter Paul Andersson. Efter pausen kom raset. Ett rejält sådan. Inom loppet av elva minuter gick gästerna fram till 5-1 och matchen var förstås avgjord. Dock hade Skivarp ett superläge vid 1-4, men Anton Lindahl fick bollen över från nära håll. Vid 1-3 gick bollen under en hemmaspelare fram till Oskar Lundin som från nära håll placerade bollen i mål. Detta efter en hörna. Även 1-4 och 1-5 kom efter hörna där markeringen var under all kritik. Det såg för enkelt och tamt ut. Och Klågerup kunde ha gjort fler mål sedan Skivarp gått bort sig både en och två gånger. SGIF-målvakten Christian Rönnberg tvingades att göra åtminstone tre frilägen under den andra halvleken. -Vi tappade bollar hela tiden och vi missade hur många passningar som helst. Och det fanns ju ingen vilja, suckar Paul Andersson. Skivarp kom igen något mot slutet och den 71:a minuten kom 2-5. Även det här målet höll hög klass. Skivarp fick en hörna som letade sig ut till Anton Lindahl som nickade fram bollen till det senaste nytillskottet, Viktor Olsson, som dundrade in bollen i mål på volley. -Ja, det var två snygga mål vi gjorde, påpekar Paul Andersson. Annars måste vi glömma den här hemmapremiären så fort som möjligt. Man förlorade mittfältet, man förlorade närkamperna och man var tvåa på bollarna. Och bakåt såg det skakigt ut. Man bjöd alldeles för stora ytor på sina motståndare. Individuellt var det inte många i Skivarp som kom upp i normal standard. Ett annat nyförvärv Khalil Nassar gjorde ett bra jobb som yttermittfältare. Anfallaren Willy Sjöholm försökte hela tiden och gjorde en rad löpningar. Och backen Linus Möller Jeppsson var som vanligt stabil. Men nu glömmer vi det här och ser i stället fram emot fredagens hemmamatch mot Skabersjö IF. --Vi har ju faktiskt ett bra lag, avrundar Paul Andersson. Så gick snacket Det går ju betydligt bättre för Mjällby än Skivarp. Påpekade SGIF-lagledaren Matthias Johansson nog så riktigt. -Fruktansvärt! Sa en Skivarpspelare om insatsen. -Vi var helt enkelt för dåliga. Suckade Pontus Hansson. -Inställningen var för dålig. Pontus Hansson igen. -Han gjorde en cykelspark vid 1-5-målet. Det var ett galet mål. Suckade SGIF-målvakten Christian Rönnberg. -Det ska ju vara mål där. Anton Lindahl om sitt jätteläge vid 1-4. -Han (domaren) tyckte att jag var otrevlig mot domaren under hela matchen. Pontus Andersson som fick en varning efter slutsingnalen eftersom domaren menat på att han inte tackat sina motståndare för matchen. -Tror inte jag har spelat sedan 2018. Berättade Viktor Olsson som svarade för ett drömmål i sin debut för Skivarp. -Tyvärr svarade vi för en plattmatch. Viktor Olsson som senast tillhörde Veberöds AIF. Skivarp-Klågerup 2-5 (1-2). Målen: 0-1 (16) Linus Olsson, 1-1 (19) Pontus Andersson, 1-2 (26) Whilliam Svehög, 1-3 (55) Oskar Lundin, 1-4 (57) Whilliam Svehög, 1-5 (66) Kevin Holmquist, 2-5 (71) Viktor Olsson. Så här spelade Skivarp: Christian Rönnberg – Linus Möller Jeppsson (ut 67, in 88), Rasmus Persson, Lucas Lööw (ut 19, in 67, ut 88) – Lukas Wikstrand (ut 22), Lucas Sjöberg, Oskar Olsson (ut 63, in 73), Viktor Olsson (ut 26, in 63), Khalil Nassar (ut 73) – Pontus Andersson, Willy Sjöholm. Avbytare: Alex Giheden (in 19), Anton Lindahl (in 22), Christoffer Larsen (in 26, ut 49), Pontus Hansson (in 49). Domare: David Rajabi. Publik: Cirka 90. Hörnor: Skivarp: 7, Klågerup: 5. Varningar: Skivarp: Anton Lindahl, Pontus Andersson, Klågerup: Jonas Larsson (tränare). Avslut på mål: Skivarp: 5, Klågerup: 10. Avslut utanför: Skivarp: 5, Klågerup: 2. Frisparkar: Skivarp: 3, Klågerup: 8. Offside: Skivarp: 4, Klågerup: 4. Detta var bra: Ja, inte mycket. Två fina mål fick vi i alla fall se. Större delen av den första halvleken var helt okey. Detta måste förbättras: En hel del. Hur var det md inställningen och viljan? Man förlorade mittfältet och släppte till alldeles för mycket bakåt. Och framåt skapades det alldeles för få målchanser. Man tappade alldeles för många bollar och man slog bort alldeles för många passningar. Den här insatsen måste man glömma så fort som möjligt. Två Möllor: Khalil Nassar, Willy Sjöholm, Linus Möller Jeppsson Skivarps GIF för 10 dagar sedan 0kommentarer
  • Inför Skivarps GIF – Klågerups GIF

Hemmapremiär! Det låter så bra att vi tar det igen. Hemmapremiär! För efter av månader av förberedelser av träningar och träningsmatcher så är det äntligen dags för Skivarp att spela en seriematch på hemmaplan. I årets första seriematch så tar Skivarp emot Klågerups GIF på konstgräsplanen i Skivarp. Matchen spelas på söndag. Vad kan vi då vänta oss av Skivarps GIF under 2024? Bättre än förra årets blygsamma niondeplats ska det definitivt bli. Truppen har breddats och det rejält. Träningsintresset har varit mycket bra under hela säsongen. Det händer nästan aldrig att man är under 20 spelare på en träning. Träningsmatcherna har lovat gott. Skivarp inledde med att förlora mot IFK Ystad med 0-3. Därefter blev det fyra raka segrar. Bland annat besegrades div 5-laget Sövestads IF med 2-1. Seriepremiären är redan avklarad. I premiären blev det tyvärr förlust mot ett förmodat topplag, FC Näset, med 1-4. Siffrorna var i det största laget. Skivarp tog ledningen genom Pontus Andersson och under den första halvleken var det SGIF som var det bästa laget. Dock stod det 1-1. Efter pausen tog FC Näset över och inte blev det bättre när Skivarp fick en spelare utvisad efter 63 minuter. Då var ställningen 2-1. -4-1 var i överkant. Det var många som var duktiga. Men det gäller att samtliga elva är på topp. Alla måste slita. Och inte blev det bättre när utvisningen kom, säger Skivarps tränare Paul Andersson. På tränarfronten har alltså Paul Andersson tagit över ansvaret som huvudtränare. Som hjälptränare har SGIF gjort klart med Patrik Järnström. Däremot har Matthias Johansson fortsatt som lagledare. I hemmapremiären väntar alltså Klågerups GIF. Senast Skivarps GIF mötte Klågerup så vann SGIF med 5-0. Även Klågerup förlorade sin premiär med 1-4 (Anderslövs BoIK). Så det är två revanschsugna lag som kommer till spel. -Det gäller att utnyttja alla i laget. För vi har ett riktigt bra lag, menar Paul Andersson. Kl. 14 är det avspark på konstgräsplanen i Skivarp. Vi hoppas att så många Skivarpsupportrar tar sig till konstgräsplanen och hejar fram sina idoler till årets första seger i div 6 södra. Skivarp ställer upp med följande trupp: Christian Rönnberg, Anton Lindahl, Lucas Lööw, Willy Sjöholm, Christoffer Larsen, Oskar Olsson, Khalil Nassar, Linus Möller Jeppsson, Viktor Olsson, Pontus Hansson, Lukas Wikstrand, Alex Giheden, Pontus Andersson, Lucas Sjöberg och Rasmus Persson. Observera att kiosken är öppen. Skivarps GIF för 12 dagar sedan 0kommentarer
  • FC Näset-Skivarps GIF 4-1

Av Johan Ohlsson Det började uruselt. Vädret alltså. Det började bra. Med att Skivarp tog ledningen. Det avslutades bra. Med uppehåll alltså. Det avslutades dåligt. Med förlust. Så där kortfattat kan vi sammanfatta Skivarps premiär i div 6 södra. SGIF föll nämligen över förra årets div 5-lag, FC Näset, med 1-4 (1-1). -Ja, tradigt med regn i första. Men andra var ju rätt så tradigt också, summerar en mycket besviken Paul Andersson, tränaren i Skivarp. Först och främst: 4-1 speglade inte matchen. Så mycket bättre var inte hemmalaget. Men visst, 4-1 kunde man inte förklara bort. Det här var en match med två ansikten. Skivarp var det bästa laget under den första halvleken då man stundtals spelade hyggligt och tryckte tillbaka FC Näset. Det spelade mindre roll att regnet vräkte ner under de inledande 35 minuterna. Skivarp såg ut att trivas på konstgräsplanen och om det hade funnits någon rättvisa så hade SGIF haft ledningen med ett, kanske två mål efter 45 minuter. -Det såg jättebra under den första halvleken. Vi skulle haft ledningen då. Vi skulle dock ha spelat ännu rakare och löpt ännu mer, kommenterar Paul Andersson. Willy Sjöholm hade ett kanonläge att göra 1-0. I stället kom ledningsmålet efter 26 minuter. Målet var snyggt. Alex Walters slog en fin djupledsboll fram till Pontus Andersson som tog en perfekt löpning. Och fri med målvakten gjorde Pontus inget misstag. Glädjen blev kortvarig. Bara tre minuter senare kunde hemmalaget kvittera sedan gästerna gått bort sig. -Typiskt att de skulle göra mål på sin enda målchans under den första halvleken, suckar Paul Andersson. Skivarp var strax efteråt mycket nära att ta ledningen. Pontus Andersson tog ner bollen på ett härligt sätt och fick iväg ett bra skott där målvakten svarade för en finfin räddning. Efter pausen blev det uppehåll. Men då tappade Skivarp sitt spel fullständigt. Näset började att vinna fler närkamper och tryckte tillbaka Skivarp som inte skapade ett smack. -De började att vinna mittfältet och vi spelade mer bakåt än framåt. Vi var väldigt tama i andra halvlek, analyserar Paul Andersson. Näset började den andra halvleken piggt och det kändes ganska logiskt när 2-1 kom i den 52:a minuten. I den 63:e minuten avgjordes mer eller mindre matchen då Alex Walters fick sin andra varning. Detta för snack. Och med en man mindre hade Skivarp det väldigt svårt. -Ja, utvisningen gjorde det ju inte bättre. Tragiskt att sådant ska få hända. Nu blev det väldigt svårt att skapa något, säger Paul Andersson. Hemmalaget hade ett säkert grepp om den andra halvleken och gjorde 3-1 i den 70:e minuten och 4-1 i den 90:e minuten. FC Näset hade några skickliga spelare och lär nog bli ett topplag i div 6 södra. Men vi befinner oss fortfarande i början av serien. -Det är väldigt bra lag i den här serien. Näset var tunga att möta och de spelade ibland på gränsen, menar Paul Andersson. Stundtals var det ganska fysiskt spel där forwarden Pontus Andersson hade några tuffa dueller med sina motståndare. Pontus var annars Skivarps bästa den här kvällen med ett uppoffrande spel. Innermittfältaren Oskar Olsson jobbade också storstilat och tog också en hel del löpningar. Plus också till innermittfältaren Lucas Sjöberg. Framför allt under den första halvleken var han svårstoppad. Tyvärr tvingades Linus Möller Jeppsson att lämna återbud i sista stund på grund av sjukdom. Men han är med i nästa match. Nästa söndag har Skivarps GIF hemmapremiär då SGIF tar emot Klågerups GIF på Möllevallen. Då ska vi heja fram Skivarp till årets första seger. Och det är ju fortfarande 57 poäng att spela om. Så gick snacket -Om man skriker hela tiden så borde kanske domaren förstå att något är fel. Oskar Olsson om situationen då Alex Walters blev utvisad. -Det kändes bra i första halvlek. Men i andra halvlek vet jag inte riktigt vad som hände. Sa Pontus Hansson. Men det är bara att ta nya tag. Pontus Hansson igen. -Tyckte att vi spelade jättebra i första halvlek. Men efter pausen tappade vi allt. Menade SGIF-målvakten Christian Rönnberg. -I dag var man felfri. Sa Sebastian Petersson och log. Sebastian kallades in i sista stund som målvakt, men blev kvar på avbytarbänken matchen igenom. -Fram till 2-1 kändes det bra. Men utvisningen blev avgörande. Kommenterade Willy Sjöholm. FC Näset – Skivarps GIF 4-1 (1-1). Målen: 0-1 (26) Pontus Andersson, 1-1 (29) Oscar Christiansson, 2-1 (52) Oscar Christiansson, 3-1 (70) Harry Length, 4-1 (90) Oscar Christiansson. Så här spelade Skivarp: Christian Rönnberg – Lukas Wikstrand, Rasmus Persson, Lucas Lööw – Anton Lindahl (ut 46, in 87), Lucas Sjöberg, Oskar Olsson (ut 80), Pontus Hansson (ut 74), Alex Walters – Pontus Andersson (ut 84), Willy Sjöholm (ut 87). Avbytare: Andreas Andersson (in 46), Christoffer Larsen (in 74), Ahmad Ajouri (in 80), Oskar Jeppsson (in 84), Sebastian Petersson (in 90). Domare: Engjell Xheladini. Publik: Cirka 50. Varningar: FC Näset: Viggo Thulin, Skivarp: Oskar Olsson. Utvisningar: Alex Walters (två varningar). På grund av det urusla vädret så finns där tyvärr ingen statistik på hörnor, avslut, avslut utanför, frisparkar och offside. Vi beklagar detta. Detta var bra: Den första halvleken var bra. Då var Skivarp det bästa laget och borde haft ledningen. Man rullade boll hyggligt och skapade en hel del fina lägen. Det var Skivarp som höll i taktpinnen och man hade ett stabilt grepp om händelserna. Ledningsmålet var snyggt där Alex Walters frispelade Pontus Andersson. Pontus Andersson, Oskar Olsson och Lucas Sjöberg var de bästa i Skivarp. Detta måste förbättras: Vi glömmer den andra halvleken så fort som möjligt. Då gick precis allt fel. Det blev mer spel bakåt än framåt. Man tappade mittfältet och tvingades mest att försvara sig. Och inte blev det bättre när Alex Walters blev utvisad efter 63 minuter efter två varningar. Tre Möllor: Pontus Andersson Två Möllor: Oskar Olsson En Mölla: Lucas Sjöberg Skivarps GIF för 18 dagar sedan 0kommentarer