• Skivarps GIF-Skabersjö IF 1-3

Av Johan Ohlsson Skivarps GIF-Skabersjö IF 1-3 20-5 i avslut! 8-1 i hörnor! Säsongens bästa insats. Mängder med skapade chanser. Och då undrar man förstås hur mycket Skivarp vann över topplaget Skabersjö i div 6 södra. Men nu är ju inte alltid fotboll logisk. Skabersjö vann nämligen med 3-1 (2-1). -Det känns fruktansvärt. I dag är fotbollen orättvis, suckar Skivarps tränare Paul Andersson efter tredje raka förlusten. Ja, tänk om fotboll hade varit logisk. Då hade Skivarp vunnit med typ 4-1 och gett Skabersjö sin första förlust. I stället blev det precis tvärtom. Skabersjö gjorde mål på i princip allt. Det tog bara sju minuter innan gästerna tog ledningen sedan hemmalaget svarat för ett rejält försvarsmisstag. Skivarp kunde ha kvitterat minuten efter då Oskar Olsson tog sig fram på vänsterkanten och blev fri med Skabersjös mycket duktige målvakt, Adrian Gjukaj, som räddade. Den välförtjänta kvitteringen kom efter 19 minuter. Skivarp fick en hörna som Ahmad Ajouri elegant nickade in. Om det var jämnt under den första halvleken så dominerade Skivarp den sista halvtimmen totalt. Skivarp ägde mittfältet och hittade fina ytor bakom Skabersjös backlinje. -Vi kunde ju avgjort matchen redan under den första halvleken precis som mot FC Näset. För vi spelade ju jättebra och vi hade ju hur många chanser som helst, kommenterar Paul Andersson. Efter 31 minuter var vi beredda att anteckna 2-1. Willy Sjöholm svarade för en underbar framspelning till Pontus Andersson som blev helt fri med målvakten. Men målvakten svarade för en ny räddning. Strax efter hade Willy Sjöholm en egen uppvisning på vänsterkanten och vi väntade bara på att en hemmaspelare skulle raka in bollen. Men tyvärr blev det inte så. I den 39:e minuten gjorde Skivarp 2-1. Trodde vi. Lucas Sjöberg sköt ett skott som målvakten bara halvklarade. Bollen var precis på väg över mållinjen då Khalil Nassar såg till att bollen passerade mållinjen. Men då ansåg den assisterande domaren att Khalil var offside. -Från min position kunde jag inte avgöra om det var offside, säger Paul Andersson. Så i stället för 2-1 så blev det 1-2 minuten senare då Skabersjö fick till en underbar träff där bollen borrade sig upp i det ena krysset. Oskicklighet eller bara otur. Men det kändes sanslöst orättvist att Skivarp låg under i halvtid. Efter pausen fortsatte Skivarp att trycka på och man var det spelförande laget. SGIF pressade tillbaka Skabersjö som mest fick inrikta sig på försvar. Och chanser saknades sannerligen inte. Dels hade man ett par halvchanser genom Anton Lindahl vars skott gick utanför. Men framför allt hade man två superlägen genom Willy Sjöholm och Pontus Andersson. I den 62:a minuten nickade Willy Sjöholm från nära håll, men målvakten räddade. Och i den 72:a minuten stod Oskar Olsson för ett fint förarbete på vänsterkanten och serverade bollen intill Pontus Andersson. Pontus fick ett jätteläge, men bolluslingen gick över. -Vi spelade en fin fotboll och skapade många chanser. I förra matchen var jag rejält besviken. Men i dag var jag nöjd med samtliga 15, menar Paul Andersson. Allra bäst var backen Linus Möller Jeppsson som i stort sett lyckades med det mesta han gjorde. Tyvärr drog Linus Möller Jeppsson på sin andra varning i den 90:e minuten och blev således utvisad. -Det var länge sedan som jag såg någon göra en sådan bra insats som Linus gjorde, berömmer Paul Andersson. Oskar Olsson jobbade stortstilat och gjorde många grymma löpningar. Lucas Sjöberg vann många närkamper och gjorde ett stort jobb. Willy Sjöholm stod också för fina löpningar och hans framspelningar höll hög klass. Och bakåt var backarna Rasmus Persson och Lucas Lööw stabila. Men faktum kvarstår: Efter tre omgångar har Skivarp fortfarande noll poäng. Och tolv insläppa bakåt är förstås inte godkänt. Skivarp måste få ordning på försvarsspelet i fortsättningen. Så gick snacket: -Utvisningen var i det hårdaste laget. Linus Möller Jeppsson om utvisningen. -Vi spelade bra i dag. Men vi måste sätta chanserna. Linus Möller Jeppsson igen. Jag blev ledbandskadad i förra matchen och någon träning blir det inte i nästa vecka. Förklarade Lukas Wikstrand som tvingades att stå vid sidan om. -Jag var inte offside när jag gjorde mitt mål. Khalil Nassar var säker. -Jag har varit sjuk under veckan. Sa Oskar Olsson som blev utbytt två gånger men som sprang och jobbade över stora ytor. -Jag försökte att få den vid det bortre hörnet, men målvakten räddade. Oskar Olsson om sin jättechans precis efter 0-1-målet. -Vi måste sätta våra lägen. Oskar Olsson ännu en gång. Skivarp-Skabersjö 1-3 (1-2). Målen: 0-1 (7), 1-1 (19) Ahmad Ajouri, 1-2 (40), 1-3 (80). Så här spelade Skivarp: Christian Rönnberg – Linus Möller Jeppsson, Rasmus Persson, Lucas Lööw – Ahmad Ajouri (ut 63, in 64, ut 72), Lucas Sjöberg (ut 72, in 75), Oskar Olsson (ut 27, in 30, ut 32, in 60), Christoffer Larsen (ut 30, in 72, ut 75), Alex Giheden (ut 26) – Pontus Andersson, Willy Sjöholm (ut 64, in 77). Avbytare: Anton Lindahl (in 26, ut 75), Viktor Olsson (in 27, ut 60, in 72), Khalil Nassar (in 32), Pontus Hansson (in 73). Domare: Ardi Fetiu Publik: Cirka 75. Hörnor: Skivarp: 8, Skabersjö: 1. Varningar: Skivarp: Lucas Sjöberg. Utvisningar: Linus Möller Jeppsson (två varningar). Avslut på mål: Skivarp: 12, Skabersjö: 4. Avslut utanför: Skivarp: 8, Skabersjö: 1. Frisparkar: Skivarp: 14, Skabersjö: 7. Offside: Skivarp: 6, Skabersjö: 3. Detta var bra: Skivarp svarade för säsongens bästa insats och borde ha vunnit mot serieledaren. Skivarp var det spelförande laget under större delen av matchen och hade 20-5 i avslut. Man ägde mittfältet, man jobbade storstilat och hittade fina ytor bakom Skabersjös backlinje. Backen Linus Möller Jeppsson var bäst i Skivarp. Detta måste förbättras: Man får inte missa så många klara målchanser som Skivarp gjorde. Då vinner man inga fotbollsmatcher. Sen måste man nog börja titta på försvarsspelet. Tolv insläppte mål på tre matcher håller förstås inte. Två Möllor: Linus Möller Jeppsson En Mölla: Oskar Olsson, Willy Sjöholm, Lucas Sjöberg En halv Mölla: Lucas Lööw, Rasmus Persson Skivarps GIF 20 apr 0kommentarer

Ibland är fotboll inte rättvis. Det fick Skivarp bittert erfara mot topplaget Skabersjö. Hemmalaget var det klart bästa laget, men det var gästerna som vann med 3-1 (2-1). Skivarp spelade nog sin bästa fotboll för säsongen och hade otroliga 20-5 i avslut. Men det var Skabersjö som tog ledningen på ett försvarsmisstag efter sju minuter. Men tolv minuter senare kunde Ahmad Ajouri nicka in en hörna. SGIF hade därefter ett mål inne, men målet dömdes bort på grund av offside på målskytten Khalil Nassar. Problemet var Lucas Sjöbergs skott ändå hade gått i mål om Khalil inte hade rört bollen. Å andra sidan hävdade Khalil att han inte var offside. Minuten senare kom nästa dråpslag då Skabersjö smällde upp 2-1 i det ena krysset. Efter pausen fortsatte Skivarp att trycka på och några jättechanser skapades också. I stället kunde Skabersjö kontra in 3-1 efter 80 minuten. Mer om matchen senare. Skivarps GIF 19 apr 0kommentarer
  • Inför Skivarps GIF – Skabersjö IF

Den så efterlängtade hemmapremiären spelades i söndags. Men den ”riktiga” hemmapremiären spelas egentligen på fredagen. För då är det äntligen premiär på Möllevallen. Och för motståndet svarar Skabersjö IF. På grund av det dåliga vädret så tvingades Skivarps GIF att spela sin hemmapremiär på konstgräsplanen. Men nu blir det således spel på Möllevallen. Det ska bli kul, riktigt kul. Tyvärr har Skivarps GIF knappast fått den start man så väl hade hoppats på. Det har blivit två raka nederlag. Först blev det 1-4 mot FC Näset och nu i söndags 2-5 mot Klågerups GIF. Båda matcherna har påmint om varandra. Skivarp har varit bra med i den första halvleken men efter pausen har det gått betydligt sämre. Mot FC Näset var man det bästa laget under den första halvleken och borde då haft ledningen. Mot Klågerups GIF höll man också jämna ställningar för att i den andra halvleken tappa och det rejält. Bland annat släppte man in tre hörnmål under den andra akten. Och det får förstås inte hända. Lite missflyt hade Skivarp i söndags. Två tidiga skador gjorde att man fick ändra om en hel del i laget. Men nu tar vi nya dag. På fredagen står ett förmodat topplag, Skabersjö IF, för motståndet. Skabersjö kvalade till div 5 så sent som i fjor, och lär bli att räkna med även i år. Laget har också fått en smakstart på säsongen med två raka segrar. I premiären blev det 3-0 mot Skegrie BK och i den senaste omgången 2-0 mot FC Näset. Tycker att Skivarp har ett starkt lag på papperet och träningsmatcherna lovade ju gott. Så nu gäller det att visa det även i serien. Redan på onsdag är Skivarps GIF återigen i farten. Då handlar det om klassiska YA-cupen. Skivarp möter då div 5-laget Svenstorps IF på bortaplan kl. 18.45. Skivarp ställer upp med följande trupp: Christian Rönnberg, Ahmad Ajouri, Anton Lindahl, Lucas Lööw, Willy Sjöholm, Christoffer Larsen, Oskar Olsson, Khalil Nassar, Linus Möller Jeppsson, Viktor Olsson, Pontus Hansson, Alex Giheden, Pontus Andersson, Lucas Sjöberg och Rasmus Persson. Kl. 18.30 är det avspark på Möllevallen. Kom gärna dit och heja fram era favoriter till första segern. Skivarps GIF 18 apr 0kommentarer
  • Skivarps GIF - Klågerups GIF 2 -5

Av Johan Ohlsson Kom igen nu, Skivarp! Serien har börjat. För hemmapremiären i div 6 södra slutade i ett praktfiasko. Skivarp föll nämligen mot Klågerup med 2-5 (1-2) efter en direkt svag insats. -Alla får rannsaka sig själv. Även jag själv, säger en mycket besviken Paul Andersson, tränaren i Skivarp. Det var en hel del som var nyfikna på Skivarp i hemmapremiären. Upp emot 100 åskådare hade letat sig till konstgräsplanen i Skivarp. Efteråt var nog de flesta rejält besvikna. På vädret. För det blåste något helt otroligt. På spelet som hade mycket att önska sig. På resultatet som inte var upplyftande. Skivarp gjorde ändå en ganska hyfsad första halvlek. Klågerup hade ett par väldigt skickliga offensiva spelare. I synnerhet då Kevin Holmquist och Linus Olsson. Dessa var individuellt väldigt skickliga. Det var också dessa som låg bakom ledningsmålet efter 16 minuter. Kevin Holmquist klackade bollen bak till Linus Olsson som sköt bollen i mål. Skivarp kvitterade tre minuter senare och det var också snyggt. Viktor Olsson spelade fram Willy Sjöholm som i sin tur spelade fram Pontus Andersson som distinkt sköt bollen i mål. Men sju minuter senare återtog Klågerup ledningen då Whilliam Svehög fick till en otrolig fullträff från närmare 30 meter. Ett riktigt drömmål. Skivarp hade annars minst lika mycket av spelet under den första halvleken där Willy Sjöholm var nära att näta vid ett par tillfällen. -Ja, den första halvleken var hyfsat. Det såg rätt så stabilt ut, betygsätter Paul Andersson. Efter pausen kom raset. Ett rejält sådan. Inom loppet av elva minuter gick gästerna fram till 5-1 och matchen var förstås avgjord. Dock hade Skivarp ett superläge vid 1-4, men Anton Lindahl fick bollen över från nära håll. Vid 1-3 gick bollen under en hemmaspelare fram till Oskar Lundin som från nära håll placerade bollen i mål. Detta efter en hörna. Även 1-4 och 1-5 kom efter hörna där markeringen var under all kritik. Det såg för enkelt och tamt ut. Och Klågerup kunde ha gjort fler mål sedan Skivarp gått bort sig både en och två gånger. SGIF-målvakten Christian Rönnberg tvingades att göra åtminstone tre frilägen under den andra halvleken. -Vi tappade bollar hela tiden och vi missade hur många passningar som helst. Och det fanns ju ingen vilja, suckar Paul Andersson. Skivarp kom igen något mot slutet och den 71:a minuten kom 2-5. Även det här målet höll hög klass. Skivarp fick en hörna som letade sig ut till Anton Lindahl som nickade fram bollen till det senaste nytillskottet, Viktor Olsson, som dundrade in bollen i mål på volley. -Ja, det var två snygga mål vi gjorde, påpekar Paul Andersson. Annars måste vi glömma den här hemmapremiären så fort som möjligt. Man förlorade mittfältet, man förlorade närkamperna och man var tvåa på bollarna. Och bakåt såg det skakigt ut. Man bjöd alldeles för stora ytor på sina motståndare. Individuellt var det inte många i Skivarp som kom upp i normal standard. Ett annat nyförvärv Khalil Nassar gjorde ett bra jobb som yttermittfältare. Anfallaren Willy Sjöholm försökte hela tiden och gjorde en rad löpningar. Och backen Linus Möller Jeppsson var som vanligt stabil. Men nu glömmer vi det här och ser i stället fram emot fredagens hemmamatch mot Skabersjö IF. --Vi har ju faktiskt ett bra lag, avrundar Paul Andersson. Så gick snacket Det går ju betydligt bättre för Mjällby än Skivarp. Påpekade SGIF-lagledaren Matthias Johansson nog så riktigt. -Fruktansvärt! Sa en Skivarpspelare om insatsen. -Vi var helt enkelt för dåliga. Suckade Pontus Hansson. -Inställningen var för dålig. Pontus Hansson igen. -Han gjorde en cykelspark vid 1-5-målet. Det var ett galet mål. Suckade SGIF-målvakten Christian Rönnberg. -Det ska ju vara mål där. Anton Lindahl om sitt jätteläge vid 1-4. -Han (domaren) tyckte att jag var otrevlig mot domaren under hela matchen. Pontus Andersson som fick en varning efter slutsingnalen eftersom domaren menat på att han inte tackat sina motståndare för matchen. -Tror inte jag har spelat sedan 2018. Berättade Viktor Olsson som svarade för ett drömmål i sin debut för Skivarp. -Tyvärr svarade vi för en plattmatch. Viktor Olsson som senast tillhörde Veberöds AIF. Skivarp-Klågerup 2-5 (1-2). Målen: 0-1 (16) Linus Olsson, 1-1 (19) Pontus Andersson, 1-2 (26) Whilliam Svehög, 1-3 (55) Oskar Lundin, 1-4 (57) Whilliam Svehög, 1-5 (66) Kevin Holmquist, 2-5 (71) Viktor Olsson. Så här spelade Skivarp: Christian Rönnberg – Linus Möller Jeppsson (ut 67, in 88), Rasmus Persson, Lucas Lööw (ut 19, in 67, ut 88) – Lukas Wikstrand (ut 22), Lucas Sjöberg, Oskar Olsson (ut 63, in 73), Viktor Olsson (ut 26, in 63), Khalil Nassar (ut 73) – Pontus Andersson, Willy Sjöholm. Avbytare: Alex Giheden (in 19), Anton Lindahl (in 22), Christoffer Larsen (in 26, ut 49), Pontus Hansson (in 49). Domare: David Rajabi. Publik: Cirka 90. Hörnor: Skivarp: 7, Klågerup: 5. Varningar: Skivarp: Anton Lindahl, Pontus Andersson, Klågerup: Jonas Larsson (tränare). Avslut på mål: Skivarp: 5, Klågerup: 10. Avslut utanför: Skivarp: 5, Klågerup: 2. Frisparkar: Skivarp: 3, Klågerup: 8. Offside: Skivarp: 4, Klågerup: 4. Detta var bra: Ja, inte mycket. Två fina mål fick vi i alla fall se. Större delen av den första halvleken var helt okey. Detta måste förbättras: En hel del. Hur var det md inställningen och viljan? Man förlorade mittfältet och släppte till alldeles för mycket bakåt. Och framåt skapades det alldeles för få målchanser. Man tappade alldeles för många bollar och man slog bort alldeles för många passningar. Den här insatsen måste man glömma så fort som möjligt. Två Möllor: Khalil Nassar, Willy Sjöholm, Linus Möller Jeppsson Skivarps GIF 14 apr 0kommentarer
  • Inför Skivarps GIF – Klågerups GIF

Hemmapremiär! Det låter så bra att vi tar det igen. Hemmapremiär! För efter av månader av förberedelser av träningar och träningsmatcher så är det äntligen dags för Skivarp att spela en seriematch på hemmaplan. I årets första seriematch så tar Skivarp emot Klågerups GIF på konstgräsplanen i Skivarp. Matchen spelas på söndag. Vad kan vi då vänta oss av Skivarps GIF under 2024? Bättre än förra årets blygsamma niondeplats ska det definitivt bli. Truppen har breddats och det rejält. Träningsintresset har varit mycket bra under hela säsongen. Det händer nästan aldrig att man är under 20 spelare på en träning. Träningsmatcherna har lovat gott. Skivarp inledde med att förlora mot IFK Ystad med 0-3. Därefter blev det fyra raka segrar. Bland annat besegrades div 5-laget Sövestads IF med 2-1. Seriepremiären är redan avklarad. I premiären blev det tyvärr förlust mot ett förmodat topplag, FC Näset, med 1-4. Siffrorna var i det största laget. Skivarp tog ledningen genom Pontus Andersson och under den första halvleken var det SGIF som var det bästa laget. Dock stod det 1-1. Efter pausen tog FC Näset över och inte blev det bättre när Skivarp fick en spelare utvisad efter 63 minuter. Då var ställningen 2-1. -4-1 var i överkant. Det var många som var duktiga. Men det gäller att samtliga elva är på topp. Alla måste slita. Och inte blev det bättre när utvisningen kom, säger Skivarps tränare Paul Andersson. På tränarfronten har alltså Paul Andersson tagit över ansvaret som huvudtränare. Som hjälptränare har SGIF gjort klart med Patrik Järnström. Däremot har Matthias Johansson fortsatt som lagledare. I hemmapremiären väntar alltså Klågerups GIF. Senast Skivarps GIF mötte Klågerup så vann SGIF med 5-0. Även Klågerup förlorade sin premiär med 1-4 (Anderslövs BoIK). Så det är två revanschsugna lag som kommer till spel. -Det gäller att utnyttja alla i laget. För vi har ett riktigt bra lag, menar Paul Andersson. Kl. 14 är det avspark på konstgräsplanen i Skivarp. Vi hoppas att så många Skivarpsupportrar tar sig till konstgräsplanen och hejar fram sina idoler till årets första seger i div 6 södra. Skivarp ställer upp med följande trupp: Christian Rönnberg, Anton Lindahl, Lucas Lööw, Willy Sjöholm, Christoffer Larsen, Oskar Olsson, Khalil Nassar, Linus Möller Jeppsson, Viktor Olsson, Pontus Hansson, Lukas Wikstrand, Alex Giheden, Pontus Andersson, Lucas Sjöberg och Rasmus Persson. Observera att kiosken är öppen. Skivarps GIF 12 apr 0kommentarer