• Svenstorps IF-Skivarps GIF 1-2

Av Johan Ohlsson Svenstorps IF-Skivarps GIF 1-2 Skivarp är vidare till den andra omgången i klassiska YA-cupen. På onsdagskvällen svarade SGIF för en finfin skalp genom att slå ut div 5-laget Svenstorp med 2-1 (0-0). Stor matchhjälte blev Willy Sjöholm som svarade för ett riktigt drömmål när han i den 89:e minuten smällde in 2-1 från cirka 40 meter. -Vi var värda att vinna, myser SGIF-tränaren Paul Andersson efter holmgången på Svenstorps IP. I serien har poängen uteblivit trots långa stunder riktigt hyggligt spel. Men den här gången gick det alltså äntligen vägen. Det var kanske inget skönspel vi fick se. Men däremot fick vi se ett Skivarp som krigade i 94 minuter. Skivarp visade upp en grym moral, en fantastisk inställning och grymma fighting egenskaper. Det var härligt att skåda. -Vårt försvarsspel var fantastiskt bra matchen igenom. Och då menar jag inte bara de tre i backlinjen utan samtliga spelare, berömmer Paul Andersson. Matchen var hela tiden jämn. Det var sällan eller aldrig som något lag hade något övertag på tillställningen. Hemmalaget skapade inte så där förfärligt mycket. Dock hade man ett skott i stolpen efter bara en minuts spel. Mot detta hade Pontus Hansson ett skott som målvakten räddade till hörna och en nick av Rasmus Persson som blockades av hemmaförsvaret i allra sista stund. -Vi var riktigt nöjda med att vi inte kunde pressa dem så mycket under den första halvleken. Men det blev bättre efterhand, kommenterar Paul Andersson. Matchen innehöll många tuffa dueller, men Skivarp klarade sig bra i merparten av närkamperna. Efter pausen blev det något öppnare spel. Skivarp sprang och fightades något otroligt bra och framgångsrikt. Skivarp hade ett hyggligt läge nästan omgående. Willy Sjöholm fick en av många djupledsbollar, skott var helt okey, men målvakten klarade. Willy Sjöholm hade ytterligare ett läge då han ryckte sig loss på vänsterkanten. Men skottet tog i burgaveln. Efter 68 minuter tog i stället Svenstorp ledningen. Hemmalaget fick en frispark som det blev retur på och där kunde Malte Persson slå in bollen från nära håll. Men frågan var om inte SGIF-målvakten Christian Rönnberg skulle ha haft frispark i momentet innan. I samband med baklängesmålet valde Skivarp att ta sin handikappstraff. Och den dundrade Pontus Andersson säkert i mål. Nu var det Skivarp som jagade ett segermål. Man kom fram både centralt och längs kanterna och spelade en riktigt hygglig fotboll. -Under de sista 20 minuterna spelade vi riktigt bra. Och vi skapade ju hur många chanser som helst, menar Paul Andersson. Men segermålet skulle vänta på sig. Först i den 89:e minuten kom 2-1. Och vilket mål sedan. Willy Sjöholm fick ännu en boll att jobba med. I kamp med en motståndare vände han på en femöring och dundrade in bollen från 40 meter, där bollen seglade över hemmamålvakten. Ett otroligt vackert mål. Vi skulle kunna kalla det för ett riktigt drömmål. -Det var verkligen hög klass på de målet, berömmer Paul Andersson. I Skivarp kunde man egentligen framhålla hela laget. Vi har redan nämnt trebackslinjen med Rasmus Persson, Linus Möller Jeppsson och Lucas Lööw. Trion var i stort sett felfria matchen igenom. Och på mittfältet gjorde Pontus Andersson och Lucas Sjöberg ett otroligt stort jobb. När Pontus tog sina löpningar var han otroligt svårfångad. Vidare svarade Oskar Jeppsson för ett väldigt piggt inhopp. I nästa omgång väntar div 3-laget Tomelilla IF med den före detta Skivarpspelaren Kevin Ketteridge i spetsen. Vilken match det kan bli. -Det blir ett mycket bra lag vi kommer att möta, avrundar Paul Andersson. Så gick snacket: -Segern är vår, segern är vår! Skivarps segersång är alltid underbar att höra. -Jag gör bara snygga mål. Sa Willy Sjöholm och log. -Jag orkade inte springa mer. -Willy Sjöholm varför han sköt från 40 meter. Men det gick ju bra. -Detta var bra. Myste Oskar Jeppsson. -Hur han inte kan ge honom ett gult kort i den situationen är helt obegripligt. Pontus Andersson då han blev minst sagt oschyst behandlad. Det hela slutade med att Pontus bara fick frispark. -Jag borde ha haft frispark i samband med deras mål. De höll ju fast mig. Påpekade SGIF-målvakten Christian Rönnberg. -Äntligen! Utbrast SGIF-lagkaptenen Rasmus Persson. -De lag vi har mött i vår serie har varit bättre än Svenstorp. Rasmus Persson igen. -Det var en välförtjänt seger. I dag jobbade vi verkligen för varandra. Ansåg Linus Möller Jeppsson. -Det var inte så farligt. Jag fick kramp i vaden. Förklarade Linus Möller Jeppsson som ett tag i andra halvlek haltade omkring på planen. -Det kommer att bli tufft. Linus Möller Jeppsson om att få möta Tomelilla. -Det ska bli kul att få möta Tomelilla. Menade Oskar Jeppsson. -Det blir förstås tufft. Men det ska bli kul. Lucas Lööw om att få möta Tomelilla IF. Svenstorp-Skivarp 1-2 (0-0). Målen: 1-0 (68) Malte Persson, 1-1 (69) Pontus Andersson (handikappstraff), 1-2 (89) Willy Sjöholm. Så här spelade Skivarp: Christian Rönnberg – Linus Möller Jeppsson, Rasmus Persson, Lucas Lööw – Ahmad Ajouri (ut 73), Lucas Sjöberg, Pontus Andersson, Christoffer Larsen (ut 32), Anton Lindahl – Pontus Hansson (ut 59), Willy Sjöholm. Avbytare: Oskar Jeppsson (in 32), Khalil Nassar (in 59), Oskar Olsson (in 73, Emil Börjesson. Publik: 33 betalande. Hörnor: Svenstorp: 4, Skivarp: 3. Varningar: Svenstorp: Inga, Skivarp: Oskar Jeppsson, Oskar Olsson. Avslut på mål: Svenstorp: 6, Skivarp: 7. Avslut utanför: Svenstorp: 5, Skivarp: 4. Frisparkar: Svenstorp: 16, Skivarp: 6. Offside: Svenstorp: 2, Skivarp: 5. Detta var bra: Skivarp visade upp en otrolig moral och inställning i samtliga 94 minuter. Försvarsspelet var helt suveränt matchen igenom Och som man krigade och fightades matchen igenom. Det var härligt att skåda. Skivarp förtjänade att vinna. Och vilken avslutning det blev när Willy Sjöholm svarade för ett riktigt drömmål då han avgjorde i den 89:e minuten med ett mäktigt skott där bollen seglade över målvakten. Detta måste förbättras: Det var kanske ingen match för finsmakarna. Det missades en och annan passning och bollmottagningarna hade väl en hel del att önska sig. Men varför gnälla en sådan här kväll. Skivarps GIF för 19 dagar sedan 0kommentarer

Skivarp är vidare till den andra omgången i YA-cupen. På onsdagen svarade SGIF för en otroligt stark insats genom att besegra div 5-laget Svenstorp med 2-1 (0-0). Stor matchhjälte blev Willy Sjöholm som från runt 40 meter sköt segermålet i den 89:e minuten. Ett riktigt drömmål av Willy. Dessförinnan hade hemmalaget gjort 1-0 i den 68:e minuten och Pontus Andersson kvitterat på en handikappstraff i den 69:e minuten. Skivarp visade prov på en hög moral, man visade upp en härlig inställning och ett grymt försvarsspel. Det var härligt att skåda. Och det kändes inte helt orättvist att Skivarp gick segrade ur striden. I nästa omgång väntar div 3-laget Tomelilla IF. Ett Tomelilla med den före detta Skivarpspelaren Kevin Ketteridge i laget. Mer om matchen senare. Skivarps GIF för 19 dagar sedan 0kommentarer
  • Inför Svenstorps IF – Skivarps GIF

På onsdagen är det så dags för Skivarp att göra entré i klassiska YA-cupen. För motståndet svarar div 5-laget Svenstorp. Skivarp har ju inlett serien svagt med tre raka nederlag. Men framför allt i den senaste omgången så svarade man för en spelmässigt stark insats då SGIF var det klart bästa laget mot Skabersjö IF. Men trots stor dominans blev det förlust med 1-3. Nu har man chansen till en snabb revansch. Och den här gången slår man också lite ur underläge. Det är trots allt ett div 5-lag man möter. Kom också ihåg att Skivarp har en handikappstraff till godo. En straff man får lägga när som helst under matchen. Skivarp ställer upp med följande trupp: Christian Rönnberg, Rasmus Persson, Linus Möller Jeppsson, Lucas Lööw, Oskar Jeppsson, Oskar Olsson, Lucas Sjöberg, Ahmad Ajouri, Christoffer Larsen, Pontus Andersson, Willy Sjöholm, Anton Lindahl, Pontus Hansson, Khalil Nassar, Viktor Olsson, Hampus Blennow. Kl. 18.45 är det avspark på Svenstorps IP. Åka gärna dit och heja fram era favoriter till ett avancemang i YA-cupen. Skivarps GIF för 20 dagar sedan 0kommentarer
  • Skivarps GIF-Skabersjö IF 1-3

Av Johan Ohlsson Skivarps GIF-Skabersjö IF 1-3 20-5 i avslut! 8-1 i hörnor! Säsongens bästa insats. Mängder med skapade chanser. Och då undrar man förstås hur mycket Skivarp vann över topplaget Skabersjö i div 6 södra. Men nu är ju inte alltid fotboll logisk. Skabersjö vann nämligen med 3-1 (2-1). -Det känns fruktansvärt. I dag är fotbollen orättvis, suckar Skivarps tränare Paul Andersson efter tredje raka förlusten. Ja, tänk om fotboll hade varit logisk. Då hade Skivarp vunnit med typ 4-1 och gett Skabersjö sin första förlust. I stället blev det precis tvärtom. Skabersjö gjorde mål på i princip allt. Det tog bara sju minuter innan gästerna tog ledningen sedan hemmalaget svarat för ett rejält försvarsmisstag. Skivarp kunde ha kvitterat minuten efter då Oskar Olsson tog sig fram på vänsterkanten och blev fri med Skabersjös mycket duktige målvakt, Adrian Gjukaj, som räddade. Den välförtjänta kvitteringen kom efter 19 minuter. Skivarp fick en hörna som Ahmad Ajouri elegant nickade in. Om det var jämnt under den första halvleken så dominerade Skivarp den sista halvtimmen totalt. Skivarp ägde mittfältet och hittade fina ytor bakom Skabersjös backlinje. -Vi kunde ju avgjort matchen redan under den första halvleken precis som mot FC Näset. För vi spelade ju jättebra och vi hade ju hur många chanser som helst, kommenterar Paul Andersson. Efter 31 minuter var vi beredda att anteckna 2-1. Willy Sjöholm svarade för en underbar framspelning till Pontus Andersson som blev helt fri med målvakten. Men målvakten svarade för en ny räddning. Strax efter hade Willy Sjöholm en egen uppvisning på vänsterkanten och vi väntade bara på att en hemmaspelare skulle raka in bollen. Men tyvärr blev det inte så. I den 39:e minuten gjorde Skivarp 2-1. Trodde vi. Lucas Sjöberg sköt ett skott som målvakten bara halvklarade. Bollen var precis på väg över mållinjen då Khalil Nassar såg till att bollen passerade mållinjen. Men då ansåg den assisterande domaren att Khalil var offside. -Från min position kunde jag inte avgöra om det var offside, säger Paul Andersson. Så i stället för 2-1 så blev det 1-2 minuten senare då Skabersjö fick till en underbar träff där bollen borrade sig upp i det ena krysset. Oskicklighet eller bara otur. Men det kändes sanslöst orättvist att Skivarp låg under i halvtid. Efter pausen fortsatte Skivarp att trycka på och man var det spelförande laget. SGIF pressade tillbaka Skabersjö som mest fick inrikta sig på försvar. Och chanser saknades sannerligen inte. Dels hade man ett par halvchanser genom Anton Lindahl vars skott gick utanför. Men framför allt hade man två superlägen genom Willy Sjöholm och Pontus Andersson. I den 62:a minuten nickade Willy Sjöholm från nära håll, men målvakten räddade. Och i den 72:a minuten stod Oskar Olsson för ett fint förarbete på vänsterkanten och serverade bollen intill Pontus Andersson. Pontus fick ett jätteläge, men bolluslingen gick över. -Vi spelade en fin fotboll och skapade många chanser. I förra matchen var jag rejält besviken. Men i dag var jag nöjd med samtliga 15, menar Paul Andersson. Allra bäst var backen Linus Möller Jeppsson som i stort sett lyckades med det mesta han gjorde. Tyvärr drog Linus Möller Jeppsson på sin andra varning i den 90:e minuten och blev således utvisad. -Det var länge sedan som jag såg någon göra en sådan bra insats som Linus gjorde, berömmer Paul Andersson. Oskar Olsson jobbade stortstilat och gjorde många grymma löpningar. Lucas Sjöberg vann många närkamper och gjorde ett stort jobb. Willy Sjöholm stod också för fina löpningar och hans framspelningar höll hög klass. Och bakåt var backarna Rasmus Persson och Lucas Lööw stabila. Men faktum kvarstår: Efter tre omgångar har Skivarp fortfarande noll poäng. Och tolv insläppa bakåt är förstås inte godkänt. Skivarp måste få ordning på försvarsspelet i fortsättningen. Så gick snacket: -Utvisningen var i det hårdaste laget. Linus Möller Jeppsson om utvisningen. -Vi spelade bra i dag. Men vi måste sätta chanserna. Linus Möller Jeppsson igen. Jag blev ledbandskadad i förra matchen och någon träning blir det inte i nästa vecka. Förklarade Lukas Wikstrand som tvingades att stå vid sidan om. -Jag var inte offside när jag gjorde mitt mål. Khalil Nassar var säker. -Jag har varit sjuk under veckan. Sa Oskar Olsson som blev utbytt två gånger men som sprang och jobbade över stora ytor. -Jag försökte att få den vid det bortre hörnet, men målvakten räddade. Oskar Olsson om sin jättechans precis efter 0-1-målet. -Vi måste sätta våra lägen. Oskar Olsson ännu en gång. Skivarp-Skabersjö 1-3 (1-2). Målen: 0-1 (7), 1-1 (19) Ahmad Ajouri, 1-2 (40), 1-3 (80). Så här spelade Skivarp: Christian Rönnberg – Linus Möller Jeppsson, Rasmus Persson, Lucas Lööw – Ahmad Ajouri (ut 63, in 64, ut 72), Lucas Sjöberg (ut 72, in 75), Oskar Olsson (ut 27, in 30, ut 32, in 60), Christoffer Larsen (ut 30, in 72, ut 75), Alex Giheden (ut 26) – Pontus Andersson, Willy Sjöholm (ut 64, in 77). Avbytare: Anton Lindahl (in 26, ut 75), Viktor Olsson (in 27, ut 60, in 72), Khalil Nassar (in 32), Pontus Hansson (in 73). Domare: Ardi Fetiu Publik: Cirka 75. Hörnor: Skivarp: 8, Skabersjö: 1. Varningar: Skivarp: Lucas Sjöberg. Utvisningar: Linus Möller Jeppsson (två varningar). Avslut på mål: Skivarp: 12, Skabersjö: 4. Avslut utanför: Skivarp: 8, Skabersjö: 1. Frisparkar: Skivarp: 14, Skabersjö: 7. Offside: Skivarp: 6, Skabersjö: 3. Detta var bra: Skivarp svarade för säsongens bästa insats och borde ha vunnit mot serieledaren. Skivarp var det spelförande laget under större delen av matchen och hade 20-5 i avslut. Man ägde mittfältet, man jobbade storstilat och hittade fina ytor bakom Skabersjös backlinje. Backen Linus Möller Jeppsson var bäst i Skivarp. Detta måste förbättras: Man får inte missa så många klara målchanser som Skivarp gjorde. Då vinner man inga fotbollsmatcher. Sen måste man nog börja titta på försvarsspelet. Tolv insläppte mål på tre matcher håller förstås inte. Två Möllor: Linus Möller Jeppsson En Mölla: Oskar Olsson, Willy Sjöholm, Lucas Sjöberg En halv Mölla: Lucas Lööw, Rasmus Persson Skivarps GIF 20 apr 0kommentarer

Ibland är fotboll inte rättvis. Det fick Skivarp bittert erfara mot topplaget Skabersjö. Hemmalaget var det klart bästa laget, men det var gästerna som vann med 3-1 (2-1). Skivarp spelade nog sin bästa fotboll för säsongen och hade otroliga 20-5 i avslut. Men det var Skabersjö som tog ledningen på ett försvarsmisstag efter sju minuter. Men tolv minuter senare kunde Ahmad Ajouri nicka in en hörna. SGIF hade därefter ett mål inne, men målet dömdes bort på grund av offside på målskytten Khalil Nassar. Problemet var Lucas Sjöbergs skott ändå hade gått i mål om Khalil inte hade rört bollen. Å andra sidan hävdade Khalil att han inte var offside. Minuten senare kom nästa dråpslag då Skabersjö smällde upp 2-1 i det ena krysset. Efter pausen fortsatte Skivarp att trycka på och några jättechanser skapades också. I stället kunde Skabersjö kontra in 3-1 efter 80 minuten. Mer om matchen senare. Skivarps GIF 19 apr 0kommentarer