• FC Näset – Skivarps GIF 4-1 (1-1)

Det blev en tung start för Skivarp i div 6 södra. SGIF förlorade seriepremiären mot FC Näset med 1-4 (1-1). Siffror som var i det största laget. Skivarp började annars bäst och var det bästa laget under den första halvleken. Efter 26 minuter tog man ledningen genom Pontus Andersson sedan Alex Walters spelat fram. Men bara tre minuter senare kunde hemmalaget kvittera på sin första och enda målchans under den första akten. Efter pausen gick Skivarp ner sig och det rejält. FC Näset tog över och kunde göra ytterligare tre mål. Inte blev det bättre när Alex Walters blev utvisad efter 63 minuter efter två varningar. Då stod det 2-1. Bäst i Skivarp var Pontus Andersson, Oskar Olsson och Lucas Sjöberg. Mer om matchen senare. Skivarps GIF för 13 dagar sedan 0kommentarer
  • Inför FC Näset – Skivarps GIF

På fredag är det så äntligen seriepremiär för Skivarp. Efter månader av träningar och träningsmatcher så börjar allvaret för SGIF. I premiären möter Skivarp FC Näset på bortaplan. -Det känns härligt. Det är sjukt roligt med en seriepremiär, utbrister Skivarps tränare Paul Andersson. Träningsmatcher i all ära. Det är ju ändå seriematcher som vi alla har sett fram emot. Och på fredag är det äntligen dags. Månader av längtan är äntligen över. -Det känns lite annorlunda jämfört nu när man är tränare. Nu funderar man på vilka man ska möta och hur man står jämfört med övriga lag. När man spelade själv så tänkte man bara på sitt eget lag, kommenterar Paul Andersson. Skivarp har svarat för en finfin vårsäsong. SGIF inledde med att förlora mot IFK Ystad, men därefter vann Skivarp fyra på raken. På dessa 360 minuter släppte man endast in ett mål. Bland annat besegrades div 5-laget Sövestads IF med 2-1. Dessutom har träningsintresset varit bra, ja rent av mycket bra. Så sent som på träningen på onsdagen så var där 22 man som tränade. Så konkurrensen om en plats är stenhård. -Det känns helt perfekt att vi har en jättestor trupp. Här har allting fallit på plats. Så det känns mycket kul. -Ja, vi är nöjda med träningsmatcherna. Vi är nöjda med hur spelarna har förstått vårt spelsystem. Men givetvis finns där fortfarande saker att göra. Men jag tycker att de har tagit till sig mycket, säger Paul Andersson. I premiären möter alltså Skivarp FC Näset. Ett FC Näset som så sent som i fjor spelade i div 5. -Ja, det ska bli spännande att möta dem. Jag tror också att serien är bra, menar Paul Andersson. Palle medger att det inte har varit lätt att ta ut en trupp. För som sagt, konkurrensen är väldigt tuff. Skivarp ställer upp med följande trupp: Christian Rönnberg, Rasmus Persson, Linus Möller Jeppsson, Lucas Lööw, Oskar Olsson, Lucas Sjöberg, Lukas Wikstrand, Alex Walters, Pontus Hansson, Pontus Andersson, Willy Sjöholm, Christoffer Larsen, Oskar Jeppsson, Andreas Andersson, Ahmad Ajouri och Anton Lindahl. Kl. 19 är det avspark på Höllvikens idrottsplats (matchen spelas på en av konstgräsplanerna). Åk gärna dit och heja fram era idoler till årets första seger i serien. Skivarps GIF för 15 dagar sedan 0kommentarer
  • Lunnarps FF-Skivarps GIF 0-2

Av Johan Ohlsson Om två veckor är det seriepremiär. På fredagen genrepade Skivarp genom att bortabesegra div 6-kollegan Lunnarps FF. Skivarp vann med 2-0 (0-0) efter två sena mål av ett av många nyförvärv den här säsongen, Willy Sjöholm. -Det ser bra ut. Vi är nöjda, hälsar Paul Andersson, tränaren i Skivarp. Genrepet var helt okey på Kastanjeplanen i Tomelilla. Den första halvleken var långa stunder riktigt bra. Den andra var sämre. Då tog hemmalaget stundtals över. Trots allt var segern helt i sin ordning. Skivarp skapade betydligt fler chanser medan Lunnarps FF i princip inte hade en enda. Skivarp tog genast hand om taktpinnen och borde ha lett med 2-0 redan efter nio minuter. Först hade Willy Sjöholm hade ett bra läge som målvakten räddade. Och därefter hade anfallskollegan Pontus Andersson öppet mål, men fick bolluslingen över ribban. Skivarp rullade bollen bra, hade några bra kombinationer och hade bra rörelse inom laget under den första halvleken. Men på nytt slarvade man rejält med den sista passningen. Annars hade gästerna skapat betydligt fler målchanser. -I första halvlek spelade vi bra och vi hade press på dem. Vi kom bra fram på kanterna och vi skapade tillräckligt med målchanser att vi borde ha lett med 3-0 i halvtid, kommenterar Paul Andersson. I slutet av halvleken tappade Skivarp sitt spel och i andra halvlek fick Lunnarps FF betydligt mer att säga till om. Hemmalaget vann fler närkamper och pressade tillbaka Skivarp. Men, det måste sägas. Lunnarps FF skapade inte ett smack. Och de inlägg som kom tog SGIF-målvakten Sebastian Petersson säkert hand om. Skivarps försvarsspel var strålande och man var bra organiserade. På de fyra senaste matcherna har Skivarp endast släppt in ett baklängesmålet. Och det är förstås oerhört starkt. -I andra blev vi lite ängsliga. Men Lunnarps FF var bra. Det var det bästa lag vi har mött i år, menar Paul Andersson. Men Skivarp skulle få sista ordet. Och det var otroligt fina mål vi fick se. kom efter 83 minuter. Pontus Andersson, som då hade flyttats ner på innermittfältet, slog en helt underbar djupledsboll till Willy Sjöholm som elegant sköt bollen i mål. Och om 0-1 var snyggt så var det andra målet ännu snyggare. Ahmad Ajouri tog sig fram på kanten och spelade fram Alex Walters, som då hade flyttats fram på topp, som i sin tur slog ett helt perfekt inlägg. Där kom Willy Sjöholm och hans avslutning var helt otroligt snyggt. Vilket klassmål av Willy Sjöholm. Målvakten hade inte en chans! -Ett otroligt snyggt mål, berömmer Paul Andersson. I Skivarp var mittbacken och tillika lagkaptenen Rasmus Persson riktigt bra. Rasmus ser ut att gå mot en kanonsäsong. Även innermittfältaren Lucas Sjöberg och Pontus Andersson måste nämnas. De jobbade storstilat. Skivarps GIF har helt klart ett intressant lag där truppen är både bra och bred. Det kan bli en intressant säsong. Fredagen den 5 april är det så äntligen seriepremiär då Skivarps GIF möter FC Näset på bortaplan. Vi längtar redan! Lunnarps FF – Skivarps GIF 0-2 (0-0). Målen: 0-1 (83) Willy Sjöholm, 0-2 (87) Willy Sjöholm. Så här spelade Skivarp: Sebastian Petersson – Lukas Wikstrand, Rasmus Persson, Linus Möller Jeppsson (ut 62) – Alex Walters (ut 46, in 49), Ludvig Andersson (ut 14, in 46, ut 49), Lucas Sjöberg, Oskar Olsson (ut 67), Khalil Nassar (ut 46) – Pontus Andersson, Willy Sjöholm. Avbytare: Christoffer Larsen (in 14, ut 46), Alex Giheden (in 46), Ahmad Ajouri (in 46), Emil Börjesson (in 62), Andreas Andersson (in 69). Domare: Ismar Huremovic Publik: Cirka 30. Hörnor: Lunnarps FF: 7, Skivarp: 4. Varningar: Lunnarps FF: Shadi Alsadi, Skivarp: Inga. Avslut på mål: Lunnarps FF: 3, Skivarp: 7. Avslut utanför: Lunnarps FF: 3, Skivarp: 5. Frisparkar: Lunnarps FF: 5, Skivarp: 5. Offside: Lunnarps FF: 0, Skivarp: 0. Detta var bra: Skivarp tog sin fjärde raka seger när det gäller träningsmatcher. På dessa fyra har SGIF släppt in ett mål. Siffror som imponerar. Försvarsspelet var gediget den här gången. Faktum var att hemmalaget inte skapade en enda farlig målchans på hela matchen. Den första halvleken var bra. Då var Skivarp det spelförande laget och spelade stundtals riktigt hyggligt. Med lite tur borde det ha stått 0-2, kanske till och med 0-3. Willy Sjöholm gjorde två tjusiga fullträffar. Rasmus Persson, Lucas Sjöberg och Pontus Andersson var bäst i Skivarp. Detta måste förbättras: Den andra halvleken var spelmässigt sämre. Lunnarps FF vann fler närkamper och pressade stundtals tillbaka Skivarp. Sen slarvade man en hel del med den sista och avgörande passningen. Ludvig Andersson blev tyvärr skadad på nytt. Skivarps GIF 23 mar 0kommentarer
  • Lunnarps FF – Skivarps GIF 0-2

Om två veckor är det seriepremiär. På fredagen genrepade Skivarp genom att bortaslå div 6-kollegan Lunnarps FF med 2-0 (0-0). Båda målen kom sent. I den 83:e minuten sköt Willy Sjöholm 1-0 efter en suverän djupledsboll av Pontus Andersson. Och i den 87:e minuten slog samme Willy Sjöholm in 2-0 på ett riktigt konstmål. Det fina förarbetet stod Alex Walters och Ahmad Ajouri för. Skivarp spelade annars bättre i den första halvleken. Efter pausen tog Lunnarps FF över stundtals. Bäst i Skivarp var mittbacken Rasmus Persson, innermittfältaren Lucas Sjöberg och forwarden Pontus Andersson. Det var Skivarps fjärde raka seger. På dessa matcher har SGIF endast släppt in ett mål. Mer om matchen senare. Skivarps GIF 22 mar 0kommentarer
  • Inför Lunnarps FF – Skivarps GIF

Seriepremiären kommer allt närmare för Skivarps GIF. Det återstår faktiskt bara två veckor innan det är dags för årets första seriematch. Men först är det dags för årets femte träningsmatch. På fredagen ska Skivarp möta div 6-kollegan Lunnarps FF på bortaplan. Skivarp har svarat för en bra försäsong. Efter förlusten i premiären mot IFK Ystad med 0-3 har Skivarp tagit tre raka segrar. I tur och ordning har det blivit 2-0 mot Smedstorps IF, 4-0 mot Öja FF Future FC och nu senast 2-1 mot Sövestads IF. -Jag är nöjd. Det har känts bra. Vi har en bred trupp och vi står inte faller med en spelare. Tycker att vi har det väl förspänt på samtliga platser. Kul också att där har varit så många på träningarna. Det kommer ju nya spelare hela tiden, kommenterar Skivarps tränare Paul Andersson. Dina tankar inför matchen mot Lunnarps FF? -Jag vill att vi ska sätta det vi har tränat på. Tycker att vi har varit lite försiktiga under försäsongen. Nu vill jag att vi ska köra på och skapa fler målchanser. För jag vet vad vi kan. För vi har inte varit så bra på den sista tredjedelen, resonerar Paul Andersson. Försvarsmässigt har det sett bra ut. På de fyra senaste matcherna har Skivarp endast släppt in ett mål och det är förstås mycket bra. -Ja, där kan vi inte klaga. -Totalt ser det bra ut, men det kan bli ännu bättre, säger Paul Andersson. Mot Lunnarps FF visar Skivarp upp ännu ett nytillskott i form av Khalil Nassar. Han kan bli en obehaglig överraskning för de blivande motståndarna. Skivarp ställer upp med följande trupp: Sebastian Petersson, Ahmad Ajouri, Alex Walters, Alex Giheden, Christoffer Larsen, Emil Börjesson, Khalil Nassar, Ludvig Andersson, Lukas Wikstrand, Rasmus Persson, Willy Sjöholm, Lucas Sjöberg, Pontus Andersson, Andreas Andersson, Oskar Jeppsson, Oskar Olsson och Linus Möller Jeppsson. KL. 19.15 är det avspark på Kastanjeplanen i Tomelilla. Åk gärna dit och heja fram era favoriter till fjärde raka segern. Skivarps GIF 21 mar 0kommentarer