• Seniordagis 4 september

Onsdagen den 4 september kl. 10.00 startar höstsäsongen för våra populära seniorträffar. Höstens första gäst är Bo Björklund som på 1960- och 1970-talen var föreningens kassör och sekreterare för att sedan vara revisorssuppleant i nästan 30 år. Under en lång följd av år har Bo Björklund ägnat sig åt författarskap och skrivit böcker om den lokala historian. Nu har han publicerat en ny bok som har titeln "Skepplanda i backspegeln", där han beskriver händelser och företeelser i Skepplanda under 1900-talet. På Seniordagis den 4 september berättar Bo om boken. Det är också möjligt att köpa boken, som kostar 300 kr. Till Seniordagis är alla daglediga med SBTK-hjärta välkomna. Man betalar 20 kr för kaffe och bulle. Som alternativ kan man köpa en SBTK-kaffekopp för 100 kr. Då får man kaffet i den inköpta koppen som man sedan tar med sig hem. Skepplanda BTK 26 aug 0kommentarer
  • Förlust mot Qviding

Det blev förlust för damerna mot serieledande Qvidings FIF, 0-2 slutade det efter ett mål i vardera halvlek. Detta var annars en match där det var stor dominans både vad gäller bollinnehav och målchanser för våra SBTK tjejer men det ville sig inte i de avgörande lägena. - Vi gör en jättebra insats spelmässigt men det är Qviding som gör målen, sur förlust men vi tar nya tag och siktar på att vinna nästa match, säger assisterande tränaren Derny Harman. Cityporslin utsåg matchens spelare, i hemmalaget utsågs Angelina Holmqvist Olsson och i bortalaget målvakten Alexandra Wallander. Skepplanda BTK 24 aug 0kommentarer
  • Höststart för damerna

Imorgon lördag tar damerna emot serieledande Qvidings FIF i sin höstupptakt på Forsvallens gräs, matchen startar redan 12.00. QFIF har redan hunnit med två matcher efter sommaren, bl.a. seriefinalen mot IK Zenith där de vann en målrik historia med 4-3. SBTK har varit spellediga i serien men har hunnit spela kvartsfinal DM borta mot elitettanlaget Lidköpings FK som vann med 2-0 i en match där tjejerna visade stort mod med bollen och förtjänade ett par mål. Vårmötet på Valhallas plastgräs vanns av QFIF med matchens enda mål så det är ett revanchsuget hemmalag vi kommer få se imorgon. Tränare Jesper Johannessons tankar inför matchen: Då var det äntligen dags för seriematch igen och kamp om tre poäng. Vi är i fas med att utveckla vårt spel och får en väldigt bra värdemätare i Qviding direkt. Men vi kan inte gömma oss bakom det så vi behöver hitta en balans i denna matchen för målsättningen är tre poäng, avslutar han. Matchvärd är Cityporslin och vi hälsar även Qvidings FIF, domare och publik välkomna till Forsvallen. Då det är arrangemang på Forsvallen så är det begränsat med p-platser, låt bilen stå hemma om du inte måste använda den. Skepplanda BTK 23 aug 0kommentarer
  • Boulecup på lördag

I morgon lördag är det dags för Forsvallens Boulecup till Sven Rydéns minne. Vi påminner om att samtliga deltagare ska vara på plats klockan 14.30 då tävlingsgeneral Olle Magnusson (bilden) ger viktig information. Turneringen tar sin början senast klockan 15.00. Det är fler lag än någonsin tidigare varför vi behöver allas hjälp att respektera tider och annat som gör att det blir ett bra flyt under hela cupen. Serveringen håller öppen där det finns förfriskningar att köpa, både mat och dryck. I direkt anslutning till boulecupen, cirka klockan 19.30, bjuds det in till en partykväll med storslagen trubadurunderhållning signerad Pontus Borg. Boulelagens anmälningsavgift inkluderar deltagande på after boule-festen. Övriga kan köpa sin biljett för 50 kronor och det görs via Swish till: 123 298 04 56. Ange ”After boule”. OBS! Åldersgräns 18 år. Vi vill också uppmärksamma er på att det är förbjudet att förtära medhavd dryck på eventområdet denna dag. Vid frågor kontakta Viktor Fredriksson: 0768-141198 eller mejl: viktorhenrikfredriksson@gmail.com Regler Forsvallens Boulecup: • Matchtid 8 minuter. • Det lag som inte infunnit sig när spelomgången ska starta hamnar i underläge med 0-2. Efter fyra minuter tillämpas walk over (förlust 7-13). • Vid oavgjort i slutspelet tillämpas sudden death, vilket innebär att lagen kastar var sitt klot. • Seger i gruppspelet ger 2 poäng, oavgjort 1 poäng. • Det lag som står uppsatt som hemmalag börjar kasta lillen. • Lagen dömer matcherna själva, men vid meningsskiljaktigheter eller regeltolkningar kan överdomare tillkallas. Varmt välkomna! Skepplanda BTK 23 aug 0kommentarer
  • Hemmaseger på Forsvallen

På ett regnigt Forsvallen vann SBTK mot tabelljumbon IF Väster med 3-0 (1-0). - Vi gör en okej första halvlek, men lyfter oss betydligt efter paus. Vi blir aggressivare i vårt försvarsspel och vinner boll högt upp i banan. Segern är odiskutabel och ska man vara lite kritisk så borde vi gjort ytterligare några fullträffar på de chanser vi skapade, sammanfattttade SBTK-tränaren Ola Holmgren direkt efter slutsignalen. Hemmalagets anfallsess Frane Sirinic inledde målskyttet med minuter kvar av den första halvleken. Kalle Hamfeldts fina genomskärare förvaltades på bästa sätt. Det var även Sirinic som ökade på till 2-0 i minut 64. Den här gången blev han serverad bollen av Anton Zetterlund. Slutresultatet fastställdes i den 87:e matchminuten. Kim Bergström vann bollen på motståndarnas planhalva och assisterade Anton Zetterlund till 3-0. På bilden ses OS-skytten Rickard Levin Andersson, som uppvaktades i paus, dela ut pris till bäste spelare i respektive lag. I SBTK gick det till tvåmålsskytten Frane Sirinic och hos gästerna till målvakten Noah Nylander. Nästa match för Skepplanda är borta mot Velebit lördagen den 31 augusti. Skepplanda BTK 22 aug 0kommentarer
  • Hemmamatch mot IF Väster

Skepplanda BTK inleder den 16:e spelomgången i division 3 M Götaland med hemmamatch mot tabelljumbon IF Väster på torsdag. Avspark på Forsvallen är klockan 18.30. – Det finns ingen risk för underskattning från vår sida. Vi vet att Väster besitter kvaliteter även om poängutdelningen varit sparsam så här långt. Man bortaslog serieledande Hestrafors IF i våras, säger SBTK-tränaren Johan Elving. – Samtidigt är det hemmaplan och vi kommer stärkta från 2-0-segern mot Vårgårda i lördags. Självklart går vi för tre poäng. Vi har haft två bra träningspass i veckan med hög intensitet. Konkurrenssituationen är stenhård, förklarar Johan Elving. Väster förlorade sin hemmamatch mot serietvåan Dalstorp i förra omgången med 1-3, men var i ledning fram till slutet av den första halvleken. Torsdagens matchvärd på Forsvallen är Cityporslin. SBTK:s trupp: Mathias Holmström Jesper Pedersen Alexander Veglo Anton Olsson Emil Frii Felix Rudin Kalle Hamfeldt Niclas Elving Hugo Backman Frane Sirinic Anton Zetterlund Elliott Berglund Kim Bergström Tobias Ottosson Mattias Johansson Rasmus Ydal Melker Stranne Kasper Karlsson På bilden ses Alexander Veglo i vårens möte med IF Väster som SBTK vann med 5-1. (Bild: Alekuriren) Skepplanda BTK 21 aug 0kommentarer