• Storseger för SBTK

Skepplanda BTK tog en komfortabel seger hemma mot Vårgårda IK på fredagskvällen. Segern grundlades redan i den första halvleken då ställningen i paus var 3-0. - Vi gör en jättebra match, klockrent försvarsspel och därutöver har vi ett fyndigt anfallsspel. All heder till killarna som gör jobbet i 90 minuter, konstaterade en belåten hemmatränare i Johan Elving efter matchen. Rasmus Ydal öppnade målskyttet i den tredje minuten, mästerligt framspelad av Anton Zetterlund. 2-0 kom i matchminut 16 efter att en motståndarförsvarare skickat Hugo Backmans inspel i eget mål. Rasmus Ydal gjorde sedan 3-0 med två minuter kvar av den första akten. Slutresultatet fastställdes i den sista ordinarie matchminuten. 4-0-skytt var Frane Sirinic på passning från Oliver Björkman. Dagens matchvärd, Alekuriren, delade ut pris till bäste spelare som tillföll Rasmus Ydal. Skepplanda BTK för 8 dagar sedan 0kommentarer
  • Gräspremiär för damerna

Imorgon lördag 27/4 tar damerna emot Eriksbergs IF hemma på Forsvallen 13.00. Eriksberg har tagit full pott hittills och kommer således med ett självförtroende på topp. Våra tjejer har gjort två bra prestationer men bara fått med sig en poäng, senast så skapades det en mängd målchanser men det räckte bara till två mål. Lagen har redan mötts i år i en tidig träningsmatch den vanns av bortatjejerna med 2-0. Vi hälsar domare, Eriksbergs IF och publik välkomna till Forsvallen. Skepplanda BTK för 8 dagar sedan 0kommentarer
  • Hemmamatch mot Vårgårda IK

Seriespelet rullar vidare för Skepplanda BTK:s herrar. I den fjärde spelomgången svarar Vårgårda IK för motståndet. Båda lagen kommer till spel med en förlust i bagaget från den gångna helgen. SBTK förlorade borta mot Hestrafors IF medan VIK fick se sig besegrade hemma på Tånga Hed mot Dalstorps IF. – Vi hoppas kunna studsa tillbaka. En lärdom från förra matchen var att vi måste vara påkopplade direkt från start. Nu möter vi ett annat etablerat division 3-lag varför vi förväntar oss ännu en tuff utmaning, säger SBTK-tränaren Johan Elving. I hemmalagets trupp återfinns en gammal bekant, målvakten Mathias Holmström som under ett antal säsonger vaktat kassen i IK Kongahälla. Nu är han tillbaka på Forsvallen. Övergången blev klar i veckan. – Vi har säkrat upp med "Holken" som är en rutinerad och duktig målvakt. Han blir ett utmärkt komplement till Alexander Berntsson, säger Johan Elving. Avspark på Forsvallen fredag klockan 18.45. SBTK:s trupp: 30. Alexander Berntsson 1. Mathias Holmström 2. Jesper Pedersen 3. Felix Rudin 4. Elliott Berglund 5. Anton Olsson 7. Niclas Elving 8. Oliver Björkman 9. Frane Sirinic 10. Anton Zetterlund 11. Emil Frii 12. Mattias Johansson 14. Alexander Veglo 15. Tobias Ottosson 19. Kalle Hamfeldt 20. Rasmus Ydal 25. Kasper Karlsson 27. Hugo Backman Skepplanda BTK för 8 dagar sedan 0kommentarer
  • Oavgjort på Forsvallen

Damerna tog emot Vänersborgs IF i sin hemmapremiär och det slutade 2-2 efter ledning i halvtid med 1-0. Linnea Enyck gav SBTK ledningen 25 minuter in i matchen och målet blev halvlekens enda trots bud på många fler mål. Bortatjejerna åt sig dock tillbaka i matchen och kvitteringen kom i 67 minuten och 10 minuter senare även ett ledningsmål. Kvitteringen kom på övertid genom Sofia Olssons mäktiga skott i målvaktens högra kryss. SBTK tränare Jesper Johannesson: - Vi ska avgöra matchen i första halvlek där vi ska ha 4-0 men vi är inte tillräckligt skärpta i avslutningslägena samtidigt som Hanna (Karlsson) storspelar i målet hos VIF. Vänersborg gör 2 taktiska ändringar i halvlek och får väldigt bra effekt på de och vi har problem med deras långbollar som dem slår gång på gång. Vi släpper tyvärr ett snöpligt mål och försöker sedan gå för 2-1 men åker istället på en kontring. Sofia räddar med sitt drömmål en poäng till oss idag! Nästa lördag är det återigen hemmamatch då tjejerna gästas av Eriksbergs IF. Bilden: Målskyttarna Linnea och Sofia. Skepplanda BTK för 15 dagar sedan 0kommentarer
  • Förlustnollan spräckt

SBTK:s herrar fick inkassera första förlusten i årets seriespel. Hestrafors IF vann med 3-1 (2-0) på ett kylslaget Bollevi som hade en fin inramning och gott om publik. Hemmalaget inledde klart piggast och kunde ta ledningen i den åttonde spelminuten. När gästerna så sakteliga började äta sig in i matchen kom dessvärre 2-0. Matchuret visade då 32 minuter. Bästa SBTK-chansen i den första halvleken kom strax innan pausvilan när Hugo Backman prickade stolpen. Reduceringen till 2-1 kom istället i den 61:a minuten. Niclas Elving hittade fram med bollen till Anton Zetterlund som behärskat satte den i mål. Gästerna hade sedan ytterligare ett par fina möjligheter, men det blev Hestrafors som satte spiken i kistan genom att göra 3-1, tre minuter kvar av ordinarie speltid. - En bra division 3-match i ett högt tempo. Hestrafors är bättre inledningsvis. De är duktiga i sitt djupledsspel. Vi kommer dock tillbaka starkt och tar över spelet i den andra halvleken och kan mycket väl få med oss en poäng. Killarna visar bra moral och krigar hela vägen ut, sammanfattade SBTK:s tränare, Johan Elving. Skepplanda BTK för 15 dagar sedan 0kommentarer
  • Bortamatch mot Hestrafors IF

Det är två obesegrade lag i division 3 Mellersta Götaland som drabbar samman i den tredje omgången på Bollevi konstgräsplan på fredagskvällen. Skepplanda BTK har full pott efter inledande segrar mot Mölnycke IF respektive Lunden ÖBK medan hemmalaget står på fyra poäng via seger i premiären mot Alingsås IF (4-1) som sedan följdes upp med ett kryss (1-1) mot Dalstorps IF. – En svår bortamatch mot ett etablerat division 3-lag. Vi måste vara påkopplade direkt från start. Känslan i gruppen är god och det har varit en bra träningsvecka, förklarar tränare Johan Elving. Avspark klockan 19.00. SBTK:s trupp: 30. Alexander Berntsson 2. Jesper Pedersen 3. Felix Rudin 4. Elliott Berglund 5. Anton Olsson 7. Niclas Elving 8. Oliver Björkman 9. Frane Sirinic 10. Anton Zetterlund 12. Mattias Johansson 14. Alexander Veglo 15. Tobias Ottosson 18. Jonathan Westlund 20. Rasmus Ydal 21. Manuel Storck 22. Melker Stranne 25. Kasper Karlsson 27. Hugo Backman Skepplanda BTK för 15 dagar sedan 0kommentarer