• Råda BK gästar Forsvallen

Imorgon lördag tar damerna emot Råda BK 13.00. Råda placerar sig på plats fem i tabellen, två poäng skiljer och med en match mer spelad en placering bakom SBTK som är tabellfyra. Vårens möte lagen emellan på Rådavallen slutade med seger för SBTK 3-1 efter en bra genomförd match. SBTK har efter sommaruppehållet stått för fyra riktigt bra prestationer och i de senaste två matcherna har även målskyttet lossnat med 15 gjorde mål frammåt. Tränare Jesper Johannesson om matchen som väntar: - Härligt att spela på hemmaplan igen och Forsvallens fantastiska gräsmatta. Vi vill som vanligt styra spelet med stort bollinnehav men med mycket fart. Vi har endast tre poäng i sikte. Skepplanda BTK för 7 dagar sedan 0kommentarer
  • Storseger i Vänersborg

Damerna mötte i eftermiddags Vänersborgs FK på Vänersvallens konstgräs en arena damerna brukar ha svårt på men idag släppte alla spöken då det blev seger med 7-0 efter 4-0 i halvtid. SBTK tog ett stadigt grepp på matchen redan i inledningen och i femte minuten gjorde Evelina Löfström 1-0 på hörna. 2-0 kom i tionde matchminuten då Linnea Enyck blev friställd av Nicolina Kalin och gjorde inget misstag. Moa Karlsson satte trean med tio minuter kvar av halvleken där Enyck först träffat målvaktens vänstra stolpe och Moa på returen träffat den högra innan bollen forcerades i mål. 4-0 kom på tilläggstid när Anna Siverbo bröt sin måltorka fint framspelad av Sofia Olsson. Sofia låg även bakom alla tre målen i andra halvlek där hon först gav Moa öppet mål för 5-0, gjorde själv 6-0 och avslutade med att spela fram Enyck till 7-0. Tjejerna spelar en väldigt positiv fotboll och stod ånyo för en fin insats, tränare Jesper Johannesson: - En jättebra insats från början till slut. Vi kontrollerar matchen fullt ut och visste innan att vi skulle få jobba hårt för att luckra upp VFK:s försvar vilket vi gör väldigt ofta med bra kvalitet. Extra kul att Miira Asianen gjorde debut endast 13 år gammal. Ett bevis på att ungdomsledarna gör ett fint arbete! Bilden: Debutanten Miira Asianen, Linnea Enyck, Moa Karlsson, målvakten Wilma Nielsen som blev inringd på förmiddagen och höll nollan, Anna Siverbo, Sofia Olsson och Evelina Löfström. Skepplanda BTK för 12 dagar sedan 0kommentarer
  • Stryk på Forsvallen

Det blev en bitter uddamålsförlust för SBTK:s herrar när Assyriska BK gästade Forsvallen. 150 personer fick se Göteborgslaget vinna med uddamålet, 2-1. Assyriska tog ledningen i den tionde minuten genom Joseph Naji. Samme man ökade sedan på gästernas ledning i den 56:e matchminuten. Båda fullträffarna tillkom via snabba omställningar. Skepplanda, som var det spelförande laget, fick kontakt med tio minuter kvar av ordinarie speltid. Hugo Backman offrade sig i en duell med motståndarmålvakten och notoriske målskytten Frane Sirinic gjorde 1-2. SBTK saknade inte kvitteringsmöjligheter, men något mer mål blev det inte. Nästa match för SBTK spelas borta mot IK Zenith på fredag. Skepplanda BTK för 13 dagar sedan 0kommentarer
  • Vänersborgs FK borta

Imorgon söndag åker damerna till Vänersborg för match mot VFK på Vänersvallen 16.00. VFK har haft ett trögt år och ligger på jumboplatsen inför matchen och för att kunna klara sig kvar krävs full pott i de återstående matcherna. SBTK har efter sommaruppehållet stått för tre riktigt bra prestationer i matcherna som spelats och kommer närmast från storseger hemma mot Alingsås KIK. Vårens möte på Forsvallen slutade med klar hemmaseger 5-1. Skepplanda BTK för 13 dagar sedan 0kommentarer
  • Assyriska BK nästa för SBTK

SBTK:s herrar tog tredje raka segern genom att bortabesegra KF Velebit i den senaste omgången. I den 18:e spelomgången står ett annat Göteborgslag för motståndet. På lördag gästas Forsvallen av elfteplacerade Assyriska BK, ett lag som Skepplanda besegrade i våras med 1-0 borta på Ruddalen. – Det är värdefulla poäng på spel. Assyriska krigar för sin existens och kommer att sälja sig dyrt. Vårmötet var en stentuff kamp och det är inget annat att vänta den här gången. Som alltid gäller det att komma upp i nivå och det hoppas jag verkligen att vi ska göra. Det kommer att vara fina förutsättningar och med hemmapubliken i ryggen går vi naturligtvis för ytterligare en trepoängare, säger SBTK-tränaren Johan Elving. Avspark klockan 13.00. SBTK:s trupp: Mathias Holmström Kalle Hamfeldt Alexander Veglo Anton Olsson Emil Frii Felix Rudin Niclas Elving Oliver Björkman Hugo Backman Rasmus Ydal Frane Sirinic Tobias Ottosson Jesper Pedersen Jonatan Berntsson Kasper Karlsson Elliott Berglund Kim Bergström Melker Stranne Skepplanda BTK för 14 dagar sedan 0kommentarer
  • Storseger för damerna

Damerna tog en ny storseger mot Alingsås KIK då dagens hemmamatch på Forsvallens utmärkta gräsmatta i sensommarsolen slutade 8-2 (5-1). SBTK tog ett stadigt grepp på matchen direkt i inledningen och släppte det aldrig. Elsa Nielsen som före matchen inte gjort något mål i SBTK behövde 15 minuter på sig att göra hattrick. När Linnea Enyck satte 4-0 efter 27 minuter kändes matchen avgjord, KIK reducerade på en fin frispark innan Linn Bergstedt slog en hörna direkt i mål och fastställde halvtidsresultatet. Andra halvlek blev lik första med stort bollinnehav för våra hemmatjejer, Moa Karlsson 2 och Evelina Löfström gjorde målen i andra och dessa två stod för framspelningarna till alla övriga spelmål. KIK stod för reducering 7-2 men återigen stod SBTK för en ny bra match efter sommaruppehållet. Jesper Johannesson, tränare för damerna efter matchen: - Vi fortsätter med bra prestationer och avgör den här matchen i första halvlek genom väldigt bra presspel och effektivitet i avsluten. Vi jobbar vidare för att nå vårt långsiktiga mål denna höst där vi vill vinna återstående matcher. BTO byggtjänst tog ut matchens spelare som i hemmalaget gick till Elsa Nielsen och i bortalaget gick priset till tvåmålsskytten Louise Magnusson. Bilden: Moa, Elsa, Evelina, Linn och Linnea. Skepplanda BTK för 20 dagar sedan 0kommentarer