• SBTK vidare efter straffdrama

Skepplanda BTK:s herrar avancerade i DM efter en riktig rysare på Bendersvallen. Mötet med Vara SK slutade 1-1 efter ordinarie tid och 3-3 efter förlängning. Straffar fick avgöra och där drog gästerna det längsta strået och vann med 8-9. - Alltid roligt att vinna, men i ärlighetens namn svarar vi inte för någon bra prestation. Det kunde gått åt vilket håll som helst, nu var det vi som hade marginalerna på vår sida. Killarna visade otrolig kyla i straffläggningen, förklarar tränare Johan Elving. Det var mållöst i paus. Hemmalaget öppnade målskyttet i den andra halvleken och med åtta minuter kvar att spela satte Kevin Tran 1-1 i sin debut för SBTK. Gästerna var i ledning två gånger om i förlängningen, först genom mål av Anton Zetterlund och senare 2-3 av Jonathan Westlund. Vara kom dock tillbaka och tog DM-matchen till straffar. Målskyttar för Skepplanda i straffsparksläggningen var i tur och ordning Frane Sirinic (tre assist under matchen), Kalle Hamfeldt, Jesper Pedersen, Hugo Backman, Mattias Johansson och Melker Stranne. Målvakten Mathias Holmström blev sedan matchhjälte när han motade Varas straff och skickade SBTK vidare i turneringen. På bilden ses Mathias Holmström, Jonathan Westlund, Anton Zetterlund och Kevin Tran. Skepplanda BTK för 8 dagar sedan 0kommentarer
  • DM-match borta mot Vara SK

Mitt under brinnande seriespel sticker Skepplanda BTK:s herrar emellan med en cupmatch i DM. På måndagskvällen väntar bortamatch mot fjolårets seriekollega Vara SK. - Det är en tuff uppgift som vi har framför oss. Vara har inlett årets division 4-spel med två raka segrar. Förra året förlorade vi bortamötet mot VSK så någon risk för underskattning finns inte från vår sida, förklarar SBTK-tränaren Johan Elving. Skepplanda gör flera förändringar jämfört med det lag som slog tillbaka Vårgårda IK i fredags. Det blir debut för målvaktsförvärvet, återvändaren Mathias Holmström, som tar plats mellan stolparna. I truppen återfinns också Kevin Tran, nyförvärvet från Assyriska BK som gör sin första match för SBTK. Han inleder på bänken. Avspark på Bendersvallen är klockan 19.00. SBTK:s trupp: Mathias Holmström Jesper Pedersen Anton Olsson Sebastian Hällbäck Elliott Berglund Kalle Hamfeldt Jonathan Westlund Frane Sirinic Hugo Backman Mattias Johansson Kasper Karlsson Anton Zetterlund Kim Bergström William Löfgren Melker Stranne Kevin Tran Skepplanda BTK för 9 dagar sedan 0kommentarer
  • Första trepoängaren för damerna

Damerna tog en härlig seger i dagens gräspremiär hemma på Forsvallen mot fullpoängaren Eriksbergs IF där underläge 0-1 i halvtid vändes till seger 2-1 i andra halvlek. Nicolina Kalin kvitterade till 1-1 i 53' minuten och segermålet gjordes med halvtimmen kvar av Angelina Holmqvist Olsson som kyligt rullade in bollen i friläge. Annars var det som sig bör i en gräsmatch i April många tunga ben tidigt i matchen. Första halvlek var ett ställningskrig utan några direkta målchanser men de var desto fler efter halvtid där målramen träffades flera gånger. En nöjd tränare Jesper Johannesson efter segern: - Äntligen tre poäng vilket vi jobbat ihop. Vi sliter stenhårt i 90 minuter i en match som mest handlar om kamp. Sådana här uddamålssegrar är viktiga och speciellt mot ett duktigt Eriksberg. Till matchens spelare tog dagens matchvärd Alekuriren ut Nicolina Kalin som ses på bilden tillsammans med Angelina Holmqvist Olsson. Skepplanda BTK för 10 dagar sedan 0kommentarer
  • Storseger för SBTK

Skepplanda BTK tog en komfortabel seger hemma mot Vårgårda IK på fredagskvällen. Segern grundlades redan i den första halvleken då ställningen i paus var 3-0. - Vi gör en jättebra match, klockrent försvarsspel och därutöver har vi ett fyndigt anfallsspel. All heder till killarna som gör jobbet i 90 minuter, konstaterade en belåten hemmatränare i Johan Elving efter matchen. Rasmus Ydal öppnade målskyttet i den tredje minuten, mästerligt framspelad av Anton Zetterlund. 2-0 kom i matchminut 16 efter att en motståndarförsvarare skickat Hugo Backmans inspel i eget mål. Rasmus Ydal gjorde sedan 3-0 med två minuter kvar av den första akten. Slutresultatet fastställdes i den sista ordinarie matchminuten. 4-0-skytt var Frane Sirinic på passning från Oliver Björkman. Dagens matchvärd, Alekuriren, delade ut pris till bäste spelare som tillföll Rasmus Ydal. Skepplanda BTK för 11 dagar sedan 0kommentarer
  • Gräspremiär för damerna

Imorgon lördag 27/4 tar damerna emot Eriksbergs IF hemma på Forsvallen 13.00. Eriksberg har tagit full pott hittills och kommer således med ett självförtroende på topp. Våra tjejer har gjort två bra prestationer men bara fått med sig en poäng, senast så skapades det en mängd målchanser men det räckte bara till två mål. Lagen har redan mötts i år i en tidig träningsmatch den vanns av bortatjejerna med 2-0. Vi hälsar domare, Eriksbergs IF och publik välkomna till Forsvallen. Skepplanda BTK för 11 dagar sedan 0kommentarer
  • Hemmamatch mot Vårgårda IK

Seriespelet rullar vidare för Skepplanda BTK:s herrar. I den fjärde spelomgången svarar Vårgårda IK för motståndet. Båda lagen kommer till spel med en förlust i bagaget från den gångna helgen. SBTK förlorade borta mot Hestrafors IF medan VIK fick se sig besegrade hemma på Tånga Hed mot Dalstorps IF. – Vi hoppas kunna studsa tillbaka. En lärdom från förra matchen var att vi måste vara påkopplade direkt från start. Nu möter vi ett annat etablerat division 3-lag varför vi förväntar oss ännu en tuff utmaning, säger SBTK-tränaren Johan Elving. I hemmalagets trupp återfinns en gammal bekant, målvakten Mathias Holmström som under ett antal säsonger vaktat kassen i IK Kongahälla. Nu är han tillbaka på Forsvallen. Övergången blev klar i veckan. – Vi har säkrat upp med "Holken" som är en rutinerad och duktig målvakt. Han blir ett utmärkt komplement till Alexander Berntsson, säger Johan Elving. Avspark på Forsvallen fredag klockan 18.45. SBTK:s trupp: 30. Alexander Berntsson 1. Mathias Holmström 2. Jesper Pedersen 3. Felix Rudin 4. Elliott Berglund 5. Anton Olsson 7. Niclas Elving 8. Oliver Björkman 9. Frane Sirinic 10. Anton Zetterlund 11. Emil Frii 12. Mattias Johansson 14. Alexander Veglo 15. Tobias Ottosson 19. Kalle Hamfeldt 20. Rasmus Ydal 25. Kasper Karlsson 27. Hugo Backman Skepplanda BTK för 11 dagar sedan 0kommentarer